Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Β. Χαλκιδική. Όλο το χρονικό, της σημερινής συγκέντρωσης στη Μ. Παναγία

Μεγ. Παναγία ΣΗΜΕΡΑ. Τεράστια συγκέντρωση, ενάντια στον εκφοβισμό και την καταστροφή
15:08  Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο στη Μεγάλη Παναγιά. Το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου επιστρέφει Ιερισσό και όσοι ήρθαν από τα γύρω χωριά επιστρέφουν στην περιοχή τους. Οι Μεγαλοπαναγιώτες και άλλοι πηγαίνουν στη Μ. Παναγία για τη συνέντευξη τύπου (από ‏@potmos) >>>






 
 
14:56 "Ο εισαγγελέας πήγε σπίτι μου και τρόμαξε τα παιδιά μου. Δυο παιδιά 12 χρονών" είπε γυναίκα που συνελήφθη χτες στις Σκουριές (από @northaura)

14:50 Ελεύθεροι οι προσαχθέντες από λεωφορείο που πήγαινε προς τη Μ. Παναγιά. 
14:47 Η αστυνομία καταγράφει πινακίδες όσων πάνε στη πορεία στις Σκουριές, όπως μετέδωσε το MEGA ! 
14:35 Στο βήμα βρέθηκαν και οι Βουλευτές Κατερίνα Ιγγλέζη, Τάσος Κουράκης (ΣΥΡΙΖΑ) Θεοδόσης Κωνσταντινίδης (ΚΚΕ)
14.12 Με ομιλίες του επικεφαλής του Συντονιστικού Τόλη Παπαγεωργίου και του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Ευάγγελου Λαμπάκη συνεχίζεται το συλλαλητήριο. 

ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ ΤΟΝ ΠΑΧΤΑ 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ !!!
Μιλώντας ο κ. Λαμπάκης, κάλεσε τους κατοίκους να υπερασπιστούν τον τόπο τους, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Αν χρειασθεί, να βάλετε, ακόμη και τα κορμιά σας, μπροστά από τις μπουλντόζες, χωρίς βία, χωρίς δολιοφθορές"
Παράλληλα, αναφερόμενος στον κ. Πάχτα, χωρίς, ωστόσο, να τον κατονομάσει, τόνισε: "Δεν μπορώ να καταλάβω πως οι τοπικοί άρχοντες, μπορούν να κυκλοφορούν ανάμεσά σας".

ΜΠΟΡΕΙΤΕ Ν' ΑΚΟΥΤΕ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΖΩΝΤΑΝΑ ΕΔΩ  
Ευχαριστώ τον φίλο Αναγνώστη  
14:15 Ο Αντώνης Σαμαράς είπε: Πάρ' τα όλα !
Δηλώσεις από τη βουλευτή Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ  Κατερίνα Ιγγλέζη
14:04 Αυτή τη στιγμή στο μικρόφωνο ο Λάζ. Τόσκας, που κατηγορήθηκε για ηθικός αυτουργός στον εμπρησμό! Αποδοκιμασίες στο άκουσμα Δένδιας-Σαμαράς-Πάχτας
13:51 Συνεχίζει ο παπα-Χριστοδουλος καταγγέλλοντας τις έκνομες ενέργειες της Ελ Χρυσός και των "κουκουλοφόρων" της. Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι "στην περιοχή μας συντελείται πληθώρα εγκλημάτων εκ μέρους των αρχών και "κουκουλοφόρων" της εταιρίας. Ο νόμος, όμως, σ' αυτή την περίπτωση, δεν εφαρμόζεται. Αντίθετα οι αρχές εξαντλούν την αυστηρότητά τους στον κόσμο, στους απλούς πολίτες".
 13:38 Άρχισε η εκδήλωση στη Μ. Παναγιά με ομιλίες κατοίκων. 
Δείτε στο video τις δηλώσεις μιας γυναίκας που χαρακτηρίστηκε "άκρως επικίνδυνη":

13:35 Τουλάχιστον 5000 άτομα έχουν συγκεντρωθεί, μέχρι στιγμής, στη Μεγάλη Παναγιά, ενώ φθάνει συνεχώς κόσμος από την Ιερισσό. Οι συγκεντρωθέντες τους υποδέχονται με χειροκροτήματα. Η πορεία δεν έχει συναντήσει πουθενά αστυνομία ακόμα. 

  
Από menacius 
13:33 ...Διακομματικά παρόν και το Μεταγγίτσι  (από @ypopto_mousi)
Σαφές κ διακομματικό #rbnews #skouries
ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ- Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ
απο Γιώτα
13:24 Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευ. Λαμπάκης, που βρίσκεται στη συγκέντρωση τόνισε πως "ο αγώνας ενάντια στα μεταλλεία είναι κοινός" και προσέθεσε πως "όσοι αυτοδιοικητικοί αντιτάσσονται στα συμφέροντα του λαού δεν έχουν θέση στην τοπική κοινωνία που τους εξέλεξε και πρέπει να παραιτηθούν". 
Σχετικά με τις δηλώσεις Σαμαρά για περιθώριο 10 ημερών τόνισε: "Ακόμη και αν οι δικαστικές αποφάσεις είναι εναντίον των κατοίκων της Αλεξανδρούπολης κάτοικοι και αυτοδιοίκηση θα βάλουμε μπροστά στις μπουλντόζες τα σώματά μας" (από alterthess )
13:22 Ένα μέρος των συγκεντρωμένων στη Μεγάλη Παναγιά.

13:16 Στη συγκέντρωση στη Μεγ. Παναγιά συμμετέχουν ο δήμαρχος Αλεξανδρουπολης και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Κουράκης και Κατ. Ιγγλέση.
13:12 Κόσμος συνεχίζει να καταφτάνει από τα γύρω χωριά. 



Δηλώσεις του μέλους του Συντονιστικού Φορέων κατοίκων της περιοχής Λάζαρου Τόσκα
13:04 Με χειροκροτήματα υποδέχονται τους αλληλέγγυους στη Μεγάλη Παναγία. 


12:48 Κατεβαίνουν απ' τα αυτοκίνητα και συνεχίζουν περπατώντας. Ο δρόμος γεμίζει  κόσμο 

12.39 Αρχισαν να φθάνουν, κατά εκατοντάδες, τα αυτοκίνητα από την Ιερισσό στη Μεγάλη Παναγιά ενώ, σε λίγη ώρα, αναμένονται και τα λεωφορεία. 

12:37 Πριν από λίγο ανακοίνωσαν στα μεγάφωνα ότι μετά από έλεγχο σε κομβόι αυτοκινήτων και ενός λεωφορείου από το συντονιστικό Θεσσαλονίκης που κατευθύνονταν προς το συλλαλητήριο, η αστυνομία προέβη σε 2 προσαγωγές ατόμων που επέβαιναν στο ένα αυτοκίνητο. Επίσης, αναφέρθηκε ότι αυτή την ώρα πραγματοποιείται εξονυχιστικός έλεγχος και στο λεωφορείο (από Seleo.gr).


12:33 Η αυτοκινητοπομπή... και το μπλόκο της αστυνομίας. 
Φωτογραφία από ypopto_mousi 
 12:30 Βίντεο - Μιλάει ο κατηγορούμενος ηθικός αυτουργός για Σκουριές
12.23 Καθυστέρηση της αυτοκινητοπομπής που κατευθύνεται από την Ιερισσό προς τη Μεγάλη Παναγιά καθώς υποβάλλονται σε έλεγχο όλα τα οχήματα στα μπλόκα που υπάρχουν περιμετρικά του χωριού. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μιλούν για προσαγωγές 2 ατόμων.

 

12:17 Κόσμος συνεχίζει να συγκεντρώνεται στην Μ. Παναγιά. Ο κυρίως όγκος θα φτάσει σύντομα από Ιερισσό. Από  
12:07 Αυτή την στιγμή η αυτοκινητοπομπή έχει πάνω από 700 Ι.Χ αυτοκίνητα. Απίστευτο νούμερο για την περιοχή μας.
12.03 Προς τη Μεγάλη Παναγιά, η αυτοκινητοπομπή από την Ιερισσό, όπου είχε πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση. Ο δρόμος έχει, κυριολεκτικά, "πλημμυρίσει" από αυτοκίνητα καθώς η συμμετοχή ήταν πέρα από κάθε προσδοκία. 

11:59 "Χρυσές υποσχέσεις- μαύρο μέλλον" και "Στις δημοκρατίες αποφασίζουν οι κοινωνίες και όχι τα ΜΑΤ και οι εταιρίες" είναι μερικά από τα πανό που κυριαρχούν στη συγκέντρωση της Μεγάλης Παναγιάς. Πάντως, παρά το τσουχτερό κρύο και την ομίχλη, προσέρχεται συνεχώς κόσμος στο συλλαλητήριο. 
11:58 Στις συγκεντρώσεις συμμετέχουν κάτοικοι από τα χωριά της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής όπως την Αμουλιανή, τον Αγ Νικολαο, τα Νεα Ρόδα, την Ορμύλια, την Ολυμπιάδα (πληροφορίες από alterthess)

11:54 ΙΕΡΙΣΣΟΣ, Φωτογραφίες από τη συγκέντρωση (seleo.gr

 
11:44 Ο κόσμος ξεκινάει απο Ιερισσό με πραγματικά μεγάλη αυτοκινητοπομπή πρός Μεγγάλη Παναγιά (από @ypopto_mousi). 
11:36 Μόλις έφθασε το δεύτερο πούλμαν από Θεσσαλονίκη. Άλλα δύο πέρασαν τον έλεγχο και σε λίγο θα ξεκινήσει η πορεία για Μεγάλη Παναγιά. 
11:34 Η προσυγκέντρωση πυκνώνει συνεχώς.   
11:34 Εκατοντάδες πολίτες έχουν συγκεντρωθεί, ήδη, στη Μεγάλη Παναγιά ενώ, σε λίγη ώρα, αναμένεται να ξεκινήσουν, με αυτοκινητοπομπή, τα άτομα που είχαν πραγματοποιήσει προσυγκέντρωση στην Ιερισσό. Η συνέντευξη τύπου θα δοθεί στη διασταύρωση του χωριού, αν, όμως, βρέξει, θα μεταφερθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο που βρίσκεται στην πλατεία της Μεγάλης Παναγιάς. Πάντως, την ώρα αυτή, στην περιοχή επικρατεί πυκνή ομίχλη.

Στον κόμβο της Μεγάλης Παναγίας
 11:26 Φωτογραφίες από τα μπλόκα της αστυνομίας (από seleo.gr)
11:24 'Ενα ακόμα σύνθημα: «Εξόρυξη δε γίνεται, μην τρέφετε ελπίδες, αν θέλετε χρυσό ανοίξτε τις θυρίδες»
11:21 Η αστυνομία σταμάτησε για έλεγχο τα λεωφορεία αλληλεγγύης από Θεσσαλονίκη και Ξάνθη. Το πρώτο "πέρασε" και μόλις έφθασε Ιερισσό (από @dafnisf). 
11:19 Μεγάλο το πλήθος στην Ιερισσό. 

11:15 Μήνυμα κατοίκου Ιερισσού προς Δένδια

11:06 Βίντεο από την προσυγκέντρωση (enikos.gr)
 
10:56 Δεύτερο μπλόκο της αστυνομίας, 1,5 χιλιόμετρο έξω από τη Μεγάλη Παναγιά. Νέος έλεγχος του λεωφορείου. "Τσεκάρισμα" του διπλώματος οδήγησης του οδηγού και νέα "σημείωση" του αριθμού των πινακίδων.
10:48 Μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ. στο Παλαιοχώρι. Σταματούν λεωφορεία και ρωτούν τον προορισμό τους, ενώ παράλληλα σημειώνουν τους αριθμούς των πινακίδων.
 10:39 Ήδη έχει φτάσει στην Μ. Παναγία το λεωφορείο που μετέφερε πολίτες από την Αθήνα, οι οποίοι θέλησαν να συμπαρασταθούν στους κατοίκους της περιοχής.
10:35 Δυνάμεις της Αστυνομίας βρίσκονται ήδη στις Σκουριές, ενώ κλούβες και περιπολικά και από άλλες περιοχές πλησιάζουν στο σημείο για ενίσχυση. ΦΩΤΟ Λεωφορείο με τη συνοδεία περιπολικού.
(Η ΦΩΤΟ είναι του χρήστη του twitter @northaura)
10:59 Ακούγονται ήδη συνθήματα: Με ΜΑΤ, βία και καταστολή, χρυσάφι δε θα βγάλετε απ' τη Χαλκιδική!
10:05 Σύμφωνα με πληροφορίες, κλούβες της αστυνομίας και περιπολικά έχουν σταθμεύσει λίγα μέτρα πριν από τη διασταύρωση για τη Μεγάλη Παναγιά.
8:47 Το πούλμαν της επιτροπής Αλληλεγγύης από την Αθήνα έφτασε στην Ιερισσό. Θα ακολουθήσει προσυγκέντρωση και πορεία προς τη Μεγάλη Παναγιά.
ΑΠΟ:

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.entasifm.org/radio-zontana/radio-zontana/menu-id-337.html

Ανώνυμος είπε...

http://bambuser.com/v/3397335