Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Η ώρα της αλήθειας για την «λίστα Λαγκάρντ»... Α ναι;;;

  προβοκατορας:   ...από το ποιοί θα τη διαβάσουν και από το ποιά ονόματα περιλαμβάνει, θα εξαρτηθεί (μάλλον) αν θα την ...ξανα-χάσουν !!!
Στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων βρίσκεται η «νέα» λίστα Λαγκάρντ. Ο Γιάννης Στουρνάρας μόλις την παρέλαβε την παράδωσε απευθείας στους κυρίους Πεπόνη και Μουζακίτη. Ο υπουργός Οικονομικών είχε ζητήσει εκ νέου την λίστα από την Γαλλική κυβέρνηση προκειμένου να διασταυρωθούν τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η δικαιοσύνη από το cd το οποίο είχε ο Γ. Παπακωνσταντίνου και στην συνέχεια άλλαξε αρκετά χέρια >>>
 



μεταξύ πρώην υπουργών οικονομικών και πρώην προϊσταμένος του ΣΔΟΕ. 

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών
«Από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι παρελήφθη σήμερα από την αρμόδια Διεύθυνση Διεθνών Οικονομικών σχέσεων του Υπουργείου η «λίστα Λαγκάρντ» από το Γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών και διαβιβάστηκε άμεσα στο Γραφείο του Οικονομικού Εισαγγελέα».

Ένα μέρος της πρώτης λίστας Λαγκάρντ έχει διαβιβαστεί ήδη στην βουλή, ενώ στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή έχουν καταθέσει οι δύο πρώην υπουργοί οικονομικών Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος αλλά και οι πρώην προϊστάμενοι του ΣΔΟΕ

Στο διαβιβαστικό έγγραφο του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκου Παντελή που είχε στείλει προς τον Πρόεδρο της Βουλής δεν αναφέρονταν πολιτικά πρόσωπα. Ωστόσο - όπως σημειώνεται- «... η διαβίβαση γίνεται προκειμένου να διακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες είχε περιέλθει στο υπουργείο Οικονομικών το CD με τα ονοματεπώνυμα Ελλήνων υπηκόων που διατηρούσαν καταθέσεις στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία, το οποίο (CD) φέρεται να έχει παραδοθεί στις ελληνικές αρχές από το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας, καθώς και ο τρόπος που αξιοποιήθηκε το περιεχόμενο αυτού από τους παραλήπτες του. Παρακαλούμε δε για τις δικές σας ενέργειες ως προς τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες μελών της τότε Κυβέρνησης που παρέλαβαν και διαχειρίστηκαν το εν λόγω CD». Μαζί με τη δικογραφία απεστάλη και το memory stick που φέρεται ότι έχει αναπαραχθεί από το συγκεκριμένο CD.

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα είχε εκκινήσει από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς για τις πιθανές ευθύνες των πρώην Υπουργών Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου και κ. Ευάγγελου Βενιζέλου για τη μη αξιοποίηση και την περιπετειώδη διαδρομή της λίστας, ενώ στο πλαίσιο της έρευνας έχουν εξεταστεί εκτός αυτών και οι πρώην διοικητές του ΣΔΟΕ, κ. Ιωάννης Καπελέρης και Ιωάννης Διώτης.

Το σκέλος της δικογραφίας που αφορά τους δύο πρώην διοικητές του ΣΔΟΕ παραμένει στα χέρια των Οικονομικών Εισαγγελέων προκειμένου να διερευνηθεί εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες κατ' αυτών για το ίδιο θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: