Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

...κατρακύλα και στην ελευθερία του Τύπου !

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ ΣΤΗ ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ
http://respentza.blogspot.com/2010/10/blog-post_8881.html
Το 2010, σε όλο τον κόσμο, σκοτώθηκαν 36 δημοσιογράφοι, 158 τραυματίστηκαν, ενώ 112 κρατούνται.  
Στην 73η θέση στο κόσμο …κατρακύλησε φέτος η Ελλάδα (από την 35η πέρυσι), στην κατάταξη «σεβασμού της ελευθερίας του Τύπου» που συνέταξε η οργάνωση RSF (Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα) και βρίσκεται ανάμεσα στις 4 χώρες με τη μεγαλύτερη πτώση και πίσω ακόμη κι από χώρες όπως το Tόγκο, η Μποτσουάνα, το Μπουτάν και η Μπουρκίνα Φάσο !!!
Τις πρώτες θέσεις στην κατάταξη καταλαμβάνουν η Φινλανδία, η Ισλανδία, η Ολλανδία, η Νορβηγία και η Σουηδία, την τελευταία (την 178η ) η Ερυθραία, ενώ ακόμη...--->>>



το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, η Σομαλία και το Μεξικό συγκαταλέγονται ανάμεσα στις «πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο»… 
Δείτε τον πλήρη κατάλογο ΕΔΩ 

«…η οικονομική ανάπτυξη, οι θεσμικές μεταρρυθμίσεις και ο σεβασμός των θεμελιωδών δικαιωμάτων δεν πηγαίνουν κατ’ ανάγκη χέρι-χέρι. Η υπεράσπιση της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης εξακολουθεί να είναι μια μάχη, μια μάχη επαγρύπνησης στις δημοκρατίες της παλαιάς Ευρώπης και μια μάχη κατά της καταπίεσης και της αδικίας στα ολοκληρωτικά καθεστώτα σε όλη την υδρόγειο…» δήλωσε ο γ.γ. της οργάνωσης, Ζαν-Φρανσουά Ζιλιάρ.

Στην περίπτωση της Ελλάδας όπου καταγράφεται τόσο σημαντική πτώση, από την 35η θέση στην 73η, σύμφωνα με την ίδια πηγή, οφείλεται στο γεγονός ότι δημοσιογράφοι υπήρξαν θύματα προπηλακισμών κυρίως από τις αστυνομικές αρχές κατά τη διάρκεια του έτους, ενώ σημειώθηκαν επιθέσεις εναντίον εργαζομένων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης με διαφορετικές αφορμές κάθε φορά, καθώς επίσης και λόγω της γενικότερης πολιτικής αναταραχής. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στη δολοφονία του δημοσιογράφου, Σωκράτη Γκιόλια, φέτος.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.
Μην ξεχνάς, ότι τα σχόλια, υπάρχουν για έκφραση γνώμης, άποψης, διάλογο και ακόμη για ιδέες και προτάσεις.
Εννοείται ότι εδώ δε βρίζουμε και δεν προσβάλλουμε κανέναν, κυρίως τους συνομιλητές μας, που είναι απλοί πολίτες, σαν εμάς.
Πάντως, αν κάτι «πάει στραβά», η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Αν κρίνεις ότι θα συμμετέχεις με σχόλια σ’ αυτό το blog, καλό είναι (όχι υποχρεωτικό πάντως), να χρησιμοποιείς ένα ψευδώνυμο, για να «γνωριζόμαστε» και να συζητάμε καλύτερα…

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ