Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Ως blogger θα φωνάΖΩ !


Αναπαραγωγή από το massmedia-gr.blogspot ΕΔΩ

Συμπλόγκερς ψυχραιμία !
Αν γίνει δικτυακός «πόλεμος», στο «αντάρτικο» του Διαδικτύου – γεγονός είναι – θα έχουμε το πλεονέκτημα. Ο διάλογος για τη νομιμοποίηση, τη δεοντολογία, τον τρόπο λειτουργίας και εργασίας στα Διαδικτυακά ΜΜΕ δε μας αφορά.
Τα blogs δεν είναι ΜΜΕ (αυτό, κάποια στιγμή, θα το καταλάβουν ακόμα και οι φελλοί του πολιτικού συστήματος). Τα blogs γεννήθηκαν μέσα στη Διαδικτυακή Δημοκρατία ως --->>>

σύγχρονες προσωπικές (τηλέ-)επικοινωνιακές επεκτάσεις. Καλύπτουν την ανάγκη και το δικαίωμα του πολίτη στη Διαλογική Έκφραση που είναι (μαζί με την Αλήθεια του βίου) το κύριο συστατικό της πραγματικής Δημοκρατίας.

Η λειτουργία των blogs είναι νομιμότατη, ΤΟΣΟ ΟΣΟ η λειτουργία του Διαδικτύου.

Τα blogs δεν είναι «μέσα». 
Είναι υπηρεσία μέσου, η οποία παρέχεται δωρεάν σε χρήστες που ονομάζονται bloggers και οι οποίοι δικαιωματικά δύναται να είναι: ανώνυμοι, ψευδώνυμοι ή επώνυμοι εκφραστές υπερμεσικού λόγου. 
Είναι, αν το δούμε σχηματικά, ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΙ ψηφιακοί «τόποι» δημόσιας διαλάλησης και πνευματικής έκφρασης ή/και ενημέρωσης.

Με δεδομένο ότι το Σύνταγμα ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΕΙ την παθητική και ενεργητική ελευθερία της έκφρασης, η οποία αυτονόητα συνυφαίνεται με τη Δημοκρατία, συμβάλλοντας στην εδραίωση της, οποιαδήποτε προσχηματική προσπάθεια λογοκρισίας των bloggers ή αλλαγής του υφιστάμενου πλαισίου λειτουργίας των blogs θα θεωρηθεί φασιστική παρέμβαση και θα αντιμετωπιστεί αναλόγως.

Διαμηνύουμε, δε θα περάσει – με καμία κυβέρνηση – ο φασισμός που εκπορεύεται από τους ιδιοτελείς νταβατζήδες των Π(αρωχημένων)ΜΜΕ που διαπλέκονται με το φαύλο πολιτικό σύστημα. Μαζί κατέστρεψαν – προδοτικά – τη χώρα.

Το φακέλωμα των blogs είναι η «δολοφονία» της ελεύθερης Διαδικτυακής έκφρασης και θα μας βρει αντιμέτωπους. 
Ειδικά τώρα, που (και) η Ελληνική μπλογκόσφαιρα θρηνεί τον πρώτο νεκρό της, τον Σωκράτη Γκιόλια, που πλήρωσε με το αίμα του την «επωνυμοποίηση» που του έκανε ο «επώνυμος» – εθνικός καταδότης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: