Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Εδώ, ΔΕΝ έχουμε «επείγουσα κοινωνική ανάγκη» ;;; λέμε τώρα…

…και ρωτάω, γιατί όταν θέλετε να μας περάσετε …φορο - μπήξιμο, ακρίβεια και καταστολή (τα μόνα άλλωστε που «δουλεύουν» καλά), πάντα …συντρέχουν «λόγοι εθνικού συμφέροντος» και υπάρχει «επείγουσα κοινωνική ανάγκη»
Γι’ αυτούς τους …αριθμούς, που από πίσω τους υπάρχουν εξαθλιωμένοι …άνθρωποι, θα κάνετε κάτι ;;; Τι λέει το πρόγραμμά σας ;;; (που πάντα έχετε…) --->>>



Ετήσια Έκθεση Ελληνικού Εμπορίου 2010 με βάση στοιχεία για το 2009
44 % αύξηση των πτωχεύσεων στο εμπόριο
104.000 έφτασαν οι άνεργοι στο εμπόριο και
1 στους 2 εργοδότες σκοπεύει να προβεί σε περαιτέρω απολύσεις
21.500 θέσεις αυτοαπασχολούμενων χάθηκαν

Στοιχεία το Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ
Η κρίση και τα μέτρα που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο του Μνημονίου θα φέρουν τον κατώτατο μισθό των εργαζομένων κάτω από τα επίπεδα του 1984. Αυτό θα …αυξήσει το ποσοστό φτώχειας που είναι ήδη στο 14 % (διαχρονικά διπλάσιο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο)

Στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής
Ο πληθωρισμός δεν είναι εισαγόμενο “φρούτο” αλλά έχει τις ρίζες του στην εγχώρια παραγωγή, η οποία βεβαίως είναι αντιμέτωπη με τα υπέρογκα κόστη που δημιουργούν οι φόροι.
Αυξάνεται, ο γενικός δείκτης τιμών, κατά 5 % σε ετήσια βάση (ο δείκτης έχει πια εκτοξευθεί σε προ της κρίσης επίπεδα και ανεβαίνει συνεχώς από τον Ιούλιο και μετά)

Υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη:
«Ένας στους πέντε Έλληνες -δηλαδή 2,2 εκατ. άτομα- ζει με λιγότερα από 6.000 ευρώ το χρόνο, δηλαδή περίπου με 450 ευρώ το μήνα».

Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα που διεξήχθη για λογαριασμό του 
Εργατικού Κέντρου Αθήνας 
(στοιχεία 2009 με στατιστική επεξεργασία των δεδομένων της Eurostat )  προκύπτει ότι, από αυτούς:
οι 850.000 είναι εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές εργασίας (τετράωρα - τετραήμερη εργασία, εκ περιτροπής εργασία κ.ά.)
οι 475.000 είναι συνταξιούχοι και
οι 680.000 άνεργοι






1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

«Μεθύστε με τ' αθάνατο κρασί του (δύο χιλιάδες)'21»!
Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Ελλάς Ελλήνων Ιρλανδών.

Στην αρχή έπρεπε να πανηγυρίσουμε, γιατί ο Παπανδρέου έβγαλε πάνω στο τραπέζι το «περίστροφο» του ΔΝΤ...
Μετά, έπρεπε να πανηγυρίσουμε, γιατί η Μέρκελ πήρε το περίστροφο(και η συνέχεια είναι γνωστή)...
Στη συνέχεια, έπρεπε να πανηγυρίσουμε, γιατί ο Παπανδρέου μάς ανακοίνωσε με θαλασσινό φόντο - ίσως ήθελε κάτι που να προσιδιάζει με Φαλκονέρα - ότι η Ελλάδα μπαίνει σε ένα «μηχανισμό σωτηρίας» τόσο «σωτήριο», που η περιπλάνησή μας μέσα σ' αυτόν παρομοιάστηκε με«Οδύσσεια»...

Κατόπιν, έπρεπε να πανηγυρίσουμε, γιατί η κυβέρνηση πήρε τα λεφτά από τα δάνεια - τα οποία άρχισε ήδη να τα ξεπληρώνει ο λαός με το αίμα του - και τα έδωσε στους τραπεζίτες και στους βιομήχανους...
Και να που τώρα πρέπει να ξαναπανηγυρίσουμε. Γιατί; Επειδή για «καλή μας τύχη», το μνημόνιο - «ευλογία» (κατά Πάγκαλο) δε θα είναι τριετές, όπως υποσχόταν το ΠΑΣΟΚ, αλλά θα γίνει... υπερδεκαετές!
*
Επί της ουσίας, τώρα:
Ακόμα κι ένας πρωτοετής φοιτητής οικονομικής σχολής γνωρίζει άριστα τι σημαίνει «επιμήκυνση». Για ένα δάνειο με «χ» επιτόκιο για «ψ» χρόνο αποπληρωμής, εφόσον ο χρόνος αποπληρωμής του επιμηκυνθεί, ευθέως ανάλογα θα αυξηθούν και οι τόκοι που απαιτείται να καταβληθούν για να εξοφληθεί.
Χωρίς να εισάγουμε τον αναγνώστη στις λαβυρινθώδεις προβλέψεις της δανειακής σύμβασης (επιτόκιο «Γιούριμπορ», ειδικές ρήτρες, εξέλιξη τοκοχρεολυτικής δαπάνης επί του εναπομείναντος κεφαλαίου κ.λπ.), ας δούμε «χοντρά - χοντρά» τι σημαίνουν τα προηγούμενα στην περίπτωσή μας:
*
Πρώτον: Για αυτά τα 110 δισ. ευρώ της «βοήθειας» με κοντά 5,5% που είναι το επιτόκιο, η Ελλάδα στην πενταετία θα πλήρωνε τόκους περίπου 25 δισεκατομμύρια. Τώρα τα τοκογλυφικά θα είναι πολλαπλάσια! Δεν υπάρχει κανένας σώφρων δανειζόμενος που να στήνει πανηγύρι για μια τέτοια εξέλιξη, που συνιστά τον ορισμό της χρεοκοπίας του. Μόνο οι «τοκογλύφοι», οι «κερδοσκόποι» (και οι συνεργάτες τους) έχουν λόγο να πανηγυρίζουν...
Δεύτερον: Αυτό το μνημόνιο διαρκείας συνεπάγεται ότι από σήμερα και τουλάχιστον για μια δεκαετία - δεκαπενταετία, ο ελληνικός λαός - λόγω των δανείων από την τρόικα και χωρίς να υπολογίζονται τα αστρονομικά τοκοχρεολύσια των προηγούμενων δανείων - θα υφίσταται μια επιπλέον ετήσια αφαίμαξη για αποπληρωμή τόκων (και μόνο τόκων) ίση κατά μέσο όρο με ένα μνημόνιο, όπως αυτό που εφαρμόστηκε το 2010. Ο,τι, δηλαδή, ζήσαμε το 2010 με τις μειώσεις μισθών, συντάξεων, δώρων, «λουκέτων» στην αγορά, ασφαλιστικό, ανεργία κ.λπ., μας «εξασφάλισαν» ότι θα το ζήσουμε επί... δέκα και δεκαπέντε!
Τρίτον: Η «επιμήκυνση» συνιστά μια επιπλέον ευρωενωσιακή θεσμική θωράκιση της έτσι κι αλλιώς προαποφασισμένης άγριας λιτότητας, η οποία, όμως, πλέον προσλαμβάνει απροσδιόριστη χρονική διάρκεια! Τα παραμύθια, επομένως, περί εξόδου της χώρας από την «επιτήρηση», από την «περιορισμένη εθνική κυριαρχία» και από το μνημόνιο το 2013, έληξαν! Προφανώς, όσοι πανηγυρίζουν, την ώρα που ο λαός εξανδραποδίζεται, για να θέλουν την Ελλάδα αέναα τυλιγμένη στην κόλλα του μνημονίου, κάτι θα κερδίζουν...
*
Ως εκ τούτου, και τουλάχιστον, μέχρι το 2021 - δηλαδή ακριβώς με τη συμπλήρωση δύο αιώνων από την επέτειο της Επανάστασης του '21και του «Ελευθερία ή θάνατος» - η Ελλάδα θα έχει γυρίσει, κοινωνικά και οικονομικά, 100 χρόνια πίσω.
Μας έλαχε, τελικά, μια χώρα που δεν καταφέρνει να βρεθεί ποτέ τη σωστή ώρα στα ραντεβού της με την Ιστορία. Ισως γιατί συμβαίνει αυτά τα «ραντεβού με την Ιστορία» να τα κλείνει το ΠΑΣΟΚ των Παπανδρέου...