Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Κόλαση στην Αίγυπτο. Ο στρατός στους δρόμους...

Με αίμα βάφτηκαν και σήμερα οι διαδηλώσεις εναντίον του καθεστώτος του προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια.
Τα γραφεία του κυβερνώντος Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος (NDP) στο Κάιρο, έχουν τυλιχθεί στις φλόγες, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα, ενώ αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι γραφεία του κόμματος σε άλλες πόλεις πυρπολήθηκαν και δέχτηκαν επιθέσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. --->>> 


 

Τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν ότι τις επόμενες ώρες, ο πρόεδρος Μουμπάρακ θα απευθύνει διάγγελμα στο λαό, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα, το CNN, μετέδωσε ότι στρατιωτικά οχήματα εμφανίστηκαν στους δρόμους του Καΐρου, ενώ ο Αιγύπτιος πρόεδρος και επικεφαλής του στρατού Χόσνι Μουμπάρακ ανακοίνωσε απαγόρευση κυκλοφορίας στις μεγάλες πόλεις της χώρας από τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής μέχρι τις 7 το πρωί.

Νωρίτερα, το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα μετέδωσε πως ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, στην πλατεία Μόνεϊμ Ριάντ στο κέντρο του Καΐρου, ανεβάζοντας σε οχτώ τον συνολικό αριθμό των νεκρών. Μάλιστα, πολίτες ανέφεραν πως είδαν δεκάδες Αιγύπτιους μωλωπισμένους και ματωμένους να λιποθυμούν στους δρόμους.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ VIDEO ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: