Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

"Τα' μαθες τα νέα, πατέρα;"

...Έπειτα από μεγάλο ...Στοχαστή, επειδή στοχάστηκα τη σωτηρία της χώρας μέσω ΔΝΤ, τώρα με χαρακτήρισαν ...Διάδοχο της Άνγκελα Μέρκελ και του Τόνι Μπλερ, κατά τη διάρκεια του Συμποσίου «Νέος κόσμος, νέος καπιταλισμός»... Δεν είσαι περήφανος για μένα ...πατέρα ;;; --->>>







«Διάδοχο της Άνγκελα Μέρκελ και του Τόνι Μπλερ» χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό κύριο Γιώργο Παπανδρέου ο Γάλλος υπουργός Βιομηχανίας και Ενέργειας, Ερίκ Μπεσόν, κατά τη διάρκεια Συμποσίου με τίτλο «Νέος κόσμος, νέος καπιταλισμός»
Ο Έλληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε με τη σειρά του τον κύριο Μπεσόν, δηλώνοντας πως η πρόσκλησή του οφείλεται στον αγώνα που δίδουν ο ίδιος και η χώρα, ένα αγώνα που «αφήνει ανοιχτές ουλές και που προσπαθούμε να βελτιώσουμε».

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για τους τρεις μύθους που κυριαρχούν τον τελευταίο καιρό στην Ευρώπη. 
Ο πρώτος μύθος αφορά το χρέος, το οποίο «δεν ήταν το αίτιο, αλλά το σύμπτωμα, το οποίο προέκυψε από την έλλειψη διαχείρισης των πόρων, την άνιση κατανομή του χρήματος και τον πελατειακό χαρακτήρα διακυβέρνησης του παρελθόντος.

Ο δεύτερος μύθος, σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου αφορά στον χαρακτήρα των διεθνών αγορών, οι οποίες δεν πρέπει να αποτελούν «εργαλεία για τη συγκέντρωση των προνομίων των ολίγων». «Σ’ έναν κόσμο παγκοσμιοποιημένο, θα πρέπει να ρυθμίσουμε και να ελέγξουμε τη δύναμη των αγορών για να υπάρχει μεγαλύτερη ισότητα και ισοτιμία σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Τέλος, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε τον τρίτο μύθο σύμφωνα με τον οποίο «κάθε κράτος θα μπορούσε να πάρει μέτρα από μόνο του, χωρίς να υπάρχει ανάγκη αλληλεγγύης, ή ισχυρότερης διακυβέρνησης», τονίζοντας την ανάγκη για την ταχύτερη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.
Μην ξεχνάς, ότι τα σχόλια, υπάρχουν για έκφραση γνώμης, άποψης, διάλογο και ακόμη για ιδέες και προτάσεις.
Εννοείται ότι εδώ δε βρίζουμε και δεν προσβάλλουμε κανέναν, κυρίως τους συνομιλητές μας, που είναι απλοί πολίτες, σαν εμάς.
Πάντως, αν κάτι «πάει στραβά», η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Αν κρίνεις ότι θα συμμετέχεις με σχόλια σ’ αυτό το blog, καλό είναι (όχι υποχρεωτικό πάντως), να χρησιμοποιείς ένα ψευδώνυμο, για να «γνωριζόμαστε» και να συζητάμε καλύτερα…

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ