Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Ανάρτηση (επανάληψη), για όσους ..."δεν παίρνουν απαντήσεις"

Σημ. Προβοκάτορα : 
Η ανάρτησή μου αυτή, έγινε στη ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ  
το Σάββατο 28 Αυγούστου του 2010. 

Ο λόγος που την ξανα-αναρτώ, είναι η παράκληση του φίλου και συνεργάτη αυτού του blog, του Άκη, με αφορμή έναν άλλο διάλογο περί ΠΑΣΟΚ, κυβερνητικής πολιτικής κλπ και με την παρατήρηση κάποιων φίλων, οπαδών, ψηφοφόρων κλπ, του κυβερνώντος κόμματος, ότι "δεν παίρνουν απαντήσεις..." σε κάποια θέματα που θίγουμε -αντιπολιτευόμενοι το ΠΑΣΟΚ- τόσο εμείς, όσο και άλλοι...
Ο Άκης λοιπόν (που και ο ίδιος θεωρεί εαυτόν ΠΑΣΟΚ), πιστεύει ότι: "...όσοι δεν παίρνουν απαντήσεις, απλά, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ...να πάρουν απαντήσεις. Γιατί αν ήθελαν, θα τις έπαιρναν καθημερινά, όχι τόσο από 'μας, όσο από τη (πλήρως ΔΕΞΙΑ πλέον) πολιτική του σημερινού ΠΑΣΟΚ..."
Ακολουθεί η ανάρτηση (που είχε γίνει, με αφορμή ένα σχόλιο του φίλου "Σοσιαλιστή")... Παραθέτω και τα (λίγα σχετικά) σχόλια που έγιναν τότε... --->>>






Σάββατο, 28 Αυγούστου 2010
Ένα σχόλιο (του φίλου Σοσιαλιστή), μια αφορμή για διάλογο… 
Για να δούμε…

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ Εκτιμώ πραγματικά, τον κάθε έναν φίλο, που κάνει τον κόπο να σχολιάζει στις αναρτήσεις μου και σέβομαι την άποψή του (άσχετα αν συμφωνώ ή διαφωνώ)… 
Μερικά απ’ αυτά τα σχόλια, έχουν όμως μια ιδιαίτερη «βαρύτητα» για μένα, όταν δεν είναι απλά «αφοριστικά» (…που κι αυτό δεν είναι κακό) αλλά περιέχουν και …κάτι άλλο. Και θεωρώ ότι έχω υποχρέωση, κάποια από αυτά, να τα κάνω ανάρτηση, γιατί δίνουν ευκαιρία για διάλογο και προβληματισμό, ειδικά όταν αφορούν μια μεγάλη μερίδα πολιτών…
Το …κάτι άλλο που περιέχει το σχόλιο του φίλου που υπογράφει σαν «Σοσιαλιστής» (στη χθεσινή μου ανάρτηση για τους frog), πέρα από ειλικρινή «κατάθεση ψυχής», περιέχει και πολιτική θέση και πρόταση και θεωρώ ότι μπορεί να αποτελέσει αφορμή για διάλογο… Διαβάστε το: 

Ο Σοσιαλιστής είπε:
Στήριξα αυτό το Κίνημα να βγει Κυβέρνηση με όλες μου τις δυνάμεις.
Πίστεψα ότι θα κρατούσε μια σοσιαλιστική και δίκαια στάση απέναντι στον ήδη ταλαιπωρημένο Λαό από τα δάνεια και το χαμηλό εισόδημα.
Τον άκουσα στην ΔΕΘ να αναγγέλλει ένα πρόγραμμα το οποίο ήταν εφικτό να υλοποιηθεί και πείστηκα ότι όντως η Χώρα θα άλλαζε σελίδα.
Δυστυχώς αντί των παραπάνω αντικρίσαμε έναν Πρωθυπουργό κατώτερο των περιστάσεων, ο οποίος δείλιασε να εφαρμόσει το παραμικρό σοσιαλιστικό μέτρο, προκειμένου να βοηθήσει τον κόσμο ο οποίος άφωνος κοιτούσε τα κατορθώματά του.
Δεν τα βάζω με τον Παπανδρέου και την νεοφιλελεύθερη παρέα του, τα βάζω με την βάση και τον κομματικό μηχανισμό που δεν έχει καμία υποχρέωση να ανέχεται αυτήν την ξεφτίλα.
Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ στον οποίο ανήκω και εγώ από μωρό παιδί, πρέπει να σταματήσει να στηρίζει τον Τζεφρι και την παρέα του και να δημιουργήσει δικούς του πυρήνες διαμαρτυρίας και διαβούλευσης, οι οποίοι μέσω των τοπικών οργανώσεων θα στέλνουν διαβήματα διαμαρτυρίας στην κεντρική διοίκηση του Κινήματος.
Είναι ο μόνος τρόπος για να φρενάρουμε τα golden boys που μας κυβερνάνε, τα οποία πιθανόν να μην έχουν και την πραγματική εικόνα από την βάση.
27 Αυγούστου 2010 6:33 μ.μ.

ΥΓ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ… Κι αν θέλετε, οι φίλοι των άλλων κομμάτων, μην παρεμβαίνετε. 
Ας αφήσουμε χώρο γι’ αυτούς του ΠΑΣΟΚ, για να δούμε αν θέλουν να τα πουν μεταξύ τους…

Αναρτήθηκε από ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ στις 8/28/2010 12:38:00 μμ
Ετικέτες ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ
===================================================

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Σύντροφε συμφωνω μαζί σου με τις ρίξεις που πρέπει να κάνει το ΠΑΣΟΚ και σε εππίπεδο κυβέρνησης και σε εππίπεδο κόμματος. εξ άλλου ας μη κρυβόμαστε η μόνη προοπτική για την χώρα είναι το ΠΑΣΟΚ. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ μας λοιπόν και στα κομματικά όργανα και στις επικείμενες εκλογές είναι μονόδρομος.
ΠΑΣΟΚ χωρίς ενεργό κόμμα δεν υφίσταται.
ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΡΙΞΕΙΣ
ΝΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ
ΝΑΙ ΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ
ΟΧΙ ΣΤΑ GOLDEN BOYS
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ
28 Αυγούστου 2010 1:11 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...
προβο πολυ καλη αναρτηση για γονιμο διαλογο……δε θα σχολιασω επι της ουσιας γιατι δεχομαι αυτο που λες κι εγω δεν ειμαι πασοκ…… περιμενω ομως να δω ποσοι θα παρουν μερος και θα εκφερουν γνωμη……
28 Αυγούστου 2010 1:28 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...
σωστος ο σοσιαλιστης, ετσι και στη ΝΔ το κραξιμο το τρωει το απλο στελεχος γιατι σπανια τους υπουργους θα τους συναντησεις για να τους πεις τα παραπονα σου και την αγανακτηση και με αποτελεσματα να τα ακουνε αυτοι που δεν φταινε
28 Αυγούστου 2010 2:23 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...
Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα που ξεγέλασε πολλούς και κορόϊδεψε ακόμα περισσότερους.
Μέσα από τα σπλάχνα του βγήκε στρατιά απατεώνων, μπαταχτζήδων, και κάθε λογής καθαρμάτων.
Βλέπω πολλούς απ αυτούς στην τηλεόραση και ξέρω, πως μας κοροϊδεύουν, σαν κι αυτούς στην διαφήμιση με την βάρκα και το στομφώδες,
Αγαπάς την Ελλάδα; ΑΠΟΔΕΙΞΗ!
Ποιοί μας το λένε αυτό
αυτοί που ξεπούλησαν την Ελλάδα στα ξένα συμφέροντα,
που θέλουν να ξεπουλήσουν ότι έχει απομείνει για ένα κομάτι ψωμί!
Και γελάνε τα πρασινογάλαζα καθήκια ενωμένα τώρα στο μεγάλο φαγοπότι!
Φίλε που νομίζεις πως το ΠΑΣΟΚ είναι .... η σωτηρία μας,
είσαι αιθεροβάμονας.
Δεν θα κάνω αναλύσεις, σου λέω μονάχα ένα πράγμα (που ισχύει και για την ΝΔ, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία),
αν το ΠΑΣΟΚ θέλει να αλλάξει σελίδα, πρέπει ν΄αρχίσει από τον εαυτό του,
να κάνει δηλαδή ένα διαρκές δικαστικο-ανακριτικό όργανο για το πόθεν έσχες για όλους ανεξαίρετα αυτούς, που διετέλεσαν Υπουργοί, Υφυπουργοί, Γ.Γ. Υπουργείων, Βουλευτές κλπ.
Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!
Αλλά που, γιατί τότε θα βλέπαμε ακόμα , αν το 1989 ήταν βρόμικο και από ποιά πλευρά!
28 Αυγούστου 2010 2:35 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...
εμεις οι πασοκτσηδες ειμαστε οι πρωτοι που θελουμε να τιμωρηθουν κάθε Τσογλανοπουλος γιατι πρωτοι εμεις προδοθηκαμε.δε θα χαρισουμε τους αγωνες μας στα λαμογια.
28 Αυγούστου 2010 3:31 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...
Και μόνον η αναφορά στο σχόλιο «Τζεφρι και την παρέα του» δείχνει την πρόθεση του συντάκτη για απαξίωση του συγκεκριμένου προσώπου που τυχαίνει να είναι και αιρετός στο κόμμα και στην κυβέρνηση. Εχω την εντύπωση ότι ο συντάκτης του σχολίου κάνει σφετεριστική χρήση του ID «ο σοσιαλιστής» προκειμένου για δικούς του λόγους να ικανοποιήσει κάποιους πιστεύω όχι αποκλειστικά δικούς του στόχους. Εδώ και ένα χρόνο όχι μόνο η Ευρωπαική Ενωση, αλλά όλος ο κόσμος μιλάει για το οικονομικό κατάντημα της Ελλάδας (είμαστε η πιο υπερχρεωμένη χώρα στον κόσμο) και εμείς σχολιάζουμε απαξιωτικά για τα λιγότερο σπουδαία. Ισως δεν έχουμε κατανοήσει την κατάσταση που βρισκόμαστε. Εύχομαι να παραμείνουμε έτσι, αλλά δεν το βλέπω.
28 Αυγούστου 2010 7:04 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...
Ανοίγουν τα κλειστά επαγγέλματα.Θα ανοίξη και το επάγγελμα των πολιτικών;;;Μήπως και σωθούμε.
28 Αυγούστου 2010 7:42 μ.μ.

Σοσιαλιστής είπε...
Φίλε ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ σε ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνεις να αναρτήσεις όπως είπες πολύ σωστά μια κατάθεση ψυχής.
Σαν ενεργό μελος του Κινήματος, έχω την υποχρέωση να προστατέψω με όλες μου τις δυνάμεις και τα μέσα που διαθέτω την τιμή και την αξιοπρέπεια της μεγάλης αυτής κεντροαριστερής παραταξης, πρίν αναγκαστώ και την εγκαταλείψω οριστικά.
Κάποιοι σύντροφοι με καταλαβαίνουν απολυτα τι λέω και πιστεύω να συμεριστούν την θέση μου και να βοηθήσει ο καθένας όσο μπορεί απο την πλευρά του.Δεν είναι ντροπή να λες την αλήθεια όσο πικρή και αν είναι για σένα τον ίδιο. Η αυτοκριτική είναι ο μόνος δρόμος για να διορθωθεί ότι είναι δυνατόν.
Και πάλυ ευχαριστώ!!!!!
29 Αυγούστου 2010 10:33 π.μ.

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ είπε...
Φίλε Σοσιαλιστή,
δε χρειάζεται να μ’ ευχαριστείς και κυρίως, μην παρατάς αυτό που κάνεις.
Δεν είμαι και …πολύ ΠΑΣΟΚ (…θα το’ χεις καταλάβει), αλλά έχω δώσει κι εγώ τέτοιους «μοναχικούς» αγώνες, γιατί έχω τη μούρλα να πιστεύω ότι τα πράγματα (πάντα και παντού) φκιάχνουν από κάτω, από τη βάση, απ’ τους πολίτες.
Γι’ αυτό και σε καταλαβαίνω…
Ο διάλογος όπως είδες κι εσύ, δεν ήταν και πολύ …πλατύς, αλλά εντάξει, δεν τρέχει και τίποτα… συνεχίζουμε…
29 Αυγούστου 2010 12:10 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...
ΣΥΝΤΡΟΦΕ σοσιαλιστή και τη λέξη σύντροφε την βάζω με κεφαλαία γιατί έχω πάψει να τους αναφέρω πλέον όλους συντρόφους. Χωρίς να σε ξέρω όμως διαβάζοντας τα σχόλια σου κατά καιρούς μπορώ να πώ πως σε θεωρώ σύντροφο. Μαζί σου κι εγώ σε όσα λές, εδώ και καιρό είμαι αγανακτησμένος όχι απο αυτό που βλέπω πανελλαδικά, αλλά απο τα τοπικά. Το ΠΑΣΟΚ στη χαλκιδική λειτουργεί μόνο με μηχανησμούς. Τι κάνουμε τόσο καιρό γι'αυτό σύντροφε ;;; κανείς μας δεν μιλησε μέχρι τώρα, αλλά το ποτάμι πλέον βράζει, τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να έρθει η αλλαγή, τώρα που όλοι είναι σκασμένοι, τώρα πρέπει να ξεσπάσουμε και να κάνουμε κάτι. Στην επόμενη συνάντηση της Νομαρχιακής λοιπόν όλοι μας εκεί και να τα πούμε για πρώτη φορά έξω απο τα δόντια, να πούμε στους Παπαδόπουλο, Λαμπράκη, Πάννα (το καλό μας παιδί που μας βγήκε συμφεροντολόγος) να πάρουν πόδι απο τα σοσιαλιστικά όνειρά μας και το κίνημα, από αυτούς ανα την Ελλάδα ξεκηνάει η σαπίλα.
03/09/1974 δεν ξεχνώ...Οι νέοι παλεύουν σοσιαλιστικά.
29 Αυγούστου 2010 6:34 μ.μ.

Σοσιαλιστής είπε...
29 Αυγούστου 2010 6:34 μ.μ.
Σύντροφοι, αυτοί όλοι είναι μέρος του προβλήματος, δεν είναι η λύση του προβλήματος.
Η αλλαγή και η ανατροπή έρχεται πάντα μέσα απο το ίδιο το πολιτικά καταδικασμένο και απαρχαιωμένο σύστημα, το οποίο δεν ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές.
Όπως είπες πολύ σωστά το Κίνημα δεν τους έχει ανάγκη γιατί δεν είναι κόμμα. Όταν τα πράγματα θα ωριμάσουν αρκετά μέσα στον χώρο, τότε θα φύγουν απο μόνοι τους γιατί δεν θα υπάρχει τίποτα να τους κρατά.
Ευχαριστούμε ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ για την φιλοξενία, να μας δείνεις όσο μπορείς την ευκαιρία να ανταλλάσουμε απόψεις.
29 Αυγούστου 2010 7:27 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...
Πολύ ωραία σοσιαλιστή,
μόλις φύγουν όλοι αυτοί "από μόνοι τους" μην ξεχάστε να τους κουνάτε μαντίλια,
στο κάτω κάτω της γραφής είστε Κίνημα (μετά κουνημάτων), δεν είστε κόμμα!
30 Αυγούστου 2010 12:30 π.μ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

προβο καλα τα ελεγες και τοτε και τωρα.

δεν ξερω τι λεει τωρα ο σοσιαλιστης που τα πραγματα εγιναν ακομα χειροτερα.

παντωσ το πασοκ γενικα εχει καταντησει μια αρρωστη δεξια κατασταση χωρις γιατρια.
ευθυμης