Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Περαίωση χωρίς έλεγχο για μεταβιβάσεις ακινήτων...

Ισχύει και για τη Χαλκιδική...
Στα γκισέ της εφορίας για να πληρώσουν «ό, τι έχουν ευχαρίστηση» καλεί χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων το υπουργείο Οικονομικών. Πριν καλά-καλά εντάξει στο αντικειμενικό σύστημα αξιών τα ακίνητά τους, τους προσφέρει ως "καρότο" την τμηματική καταβολή του φόρου, για να πληρώσουν έτσι έναν "ευχάριστο" φόρο".
Η απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά, δίνει διορία 4 μηνών σε χιλιάδες ιδιοκτήτες για να πληρώσουν φόρους με ευκολίες, προκειμένου να αποφύγουν τον έλεγχο για εκκρεμείς υποθέσεις ακινήτων, εφόσον βρίσκονται εντός των 4.489 οικισμών --->>> 




που εντάχθηκαν από την πρωτοχρονιά στο αντικειμενικό σύστημα υπολογισμού των αξιών ακινήτων από την εφορία.
Το μέτρο αφορά σε εκκρεμείς υποθέσεις φόρου απόκτησης ακινήτων με επαχθή αιτία (αγοραπωλησίες), κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών, προικών, φόρου αυτομάτου υπερτιμήματος και τέλους συναλλαγής ακινήτων.

Η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται σε ιδιοκτήτες ακινήτων στους νομούς Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Πέλλας, Πιερίας, Χαλκιδικής, Κοζάνης, Ιωαννίνων, Λάρισας, Μαγνησίας, Βοιωτίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Λέσβου, Κυκλάδων, Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων.

Μετά την πάροδο της 4μηνης προθεσμίας αυτής, παύουν οι διευκολύνσεις (δηλαδή η τμηματική καταβολή της οφειλής) και οι εφορίες θα εξαπολύσουν ελέγχους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://tolimeri.blogspot.com/2011/01/blog-post_9467.html