Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

"...μάγκες, ντουμανιάστε, αρκεί εγώ να παντελονιάζω, χρήμα"...

ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ: "...Το πρόβλημα της απαγόρευσης του καπνίσματος, θα λύσει τελικά η Κυβέρνηση, επιβάλλοντας …φόρο, στα κέντρα διασκέδασης που θα επιτρέπουν το κάπνισµα για τους πελάτες τους…"
Είναι ...μάγκες ρε οι άνθρωποι, πάει και τελείωσε...  
όχι σαν εμάς τους ...φλώρους, που μαλλώναμε τόσο καιρό και κοντέψαμε να πάμε σε εμφύλιο, οι καπνιστές εναντίον των άκαπνων, δηλαδή... απλά πραγματάκια, στην Ελλάδα του Πάγκαλου και του ...Ντόλιου, λύνονται απλά, λίγο μάγκας να' σαι κι εντάξει, να κάνεις και μια απλή ...κωλοτούμπα !!!

Το ενδιαφέρον τους λοιπόν για την υγεία του λαού, έγινε τώρα «…ντουμανιάστε, αρκεί να …πληρώστε» !!! --->>> 



Το ενδιαφέρον τους, για τους παθητικούς καπνιστές, για το πόσο νοιάζονται για τα πνευμόνια μας που μαυρίζουν, για ‘μας και τα παιδιά μας (κυρίως), εξαργυρώνεται τώρα, με αντίτιμο  το …«τσιγαρόσημο» !!! 
 
Οι …διαλέξεις και η επιχειρηματολογία των Υπ. Υγείας (;;;) Ξενογιαννακοπούλου, Λοβέρδου & Σια, είχαν την τιμή τους, όπως όλοι και όλα στην Ελλάδα…

Μη πιστεύοντας ποτέ, από την πρώτη στιγμή, ότι θα εφαρμοστεί αυτός ο Νόμος (της πλάκας) έχω κάνει 5-6 αναρτήσεις παλιότερα (άλλες «σοβαρές» κι άλλες της πλάκας…) για το θέμα. 

Όχι τόσο –παρότι καπνιστής- επιχειρηματολογώντας κατά της …καπνοαπαγόρευσης (που στο κάτω-κάτω, δεν είναι και το μείζον που απασχολεί την κοινωνία μας), αλλά προσπαθώντας να πω σε κάποιους, ότι αυτή η Κυβέρνηση (της πλάκας), «πουλάει και την ψυχή της» (…κι άσε τι λέει ο …Παπακωνσταντίνου), προκειμένου να μαζέψει ρευστό. 

Το λέει άλλωστε καθαρά, ανερυθρίαστα και χωρίς ενδοιασμούς, σε κάθε περίπτωση… 
Τι είπε για την περαίωση; «…έκλεβες την εφορία; εντάξει μωρέ, δώσε το κατιτίς σου και σκίσε τα βιβλία με τις κλεψιές σου...» 
Τι είπε για τους ημιϋπαίθριους; «έχτισες παράνομα; εντάξει μωρέ, δώσε το κατιτίς σου κι εντάξει…» 

Το ίδιο θα πει αύριο για όλα τα αυθαίρετα και σε ότι άλλο …βγει στο δρόμο της και μυρίζει χρήμα, το οποίο μπορεί να μπει στα ταμεία για να καλύψει τα ελλείμματα, αυτά που κάποιοι φάγανε δηλαδή, αλλά (…τα τιμημένα, τα σκάνδαλα) παραγραφήκανε…

Αλλά τώρα που (στην Ελλάδα, του «γ…ω και πληρώνω) έληξε κι αυτό το θέμα, με την επιβολή ενός «τσιγαρόσημου» στα μαγαζιά, θα μαζευτούνε μερικά εκατομμυριάκια και θα είμαστε πάλι δηλαδή «μια ωραία ατμόσφαιρα …καπνιστών», καλώ, όχι την Κυβέρνηση (απ’ αυτήν δεν περιμένω τίποτα σοβαρό) αλλά όλους εκείνους τους σχολιαστές και αρθρογράφους (της πλάκας) που προσπαθούσαν τόσον καιρό –όντας βασιλικότεροι του βασιλέως- να μας πείσουν για το «…τι καλή είναι η Κυβέρνηση, που την ενδιαφέρει, μόνο η υγεία του λαού» ή για τους άλλους που πανηγύριζαν «…επιτέλους γινόμαστε Ευρώπη», να ψάξουν και να βρούνε, πόσο θα …κοστίζει το επόμενο μέτρο, που θα βγει στη φόρα και θα είναι (εννοείται) «για το καλό μας…»

Δεν υπάρχουν σχόλια: