Στην Ελλάδα, όποιος μιλάει για μείωση των εξοπλισμών και των στρατιωτικών δαπανών (και οι φωνές αυτές ακούγονται μόνο από την Αριστερά, φυσικά), για δαπάνες λοιπόν που είναι άχρηστες και «πολυτέλεια» για μια οικονομία σαν τη δική μας (…με βασικές ελλείψεις σε τομείς όπως η υγεία, η παιδεία κλπ) κι εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντα των στρατοκρατών, ιμπεριαλιστών …«προμηθευτών» μας, τι αντιμετωπίζει;
Πρώτα απ’ όλα, τις άναρθρες κραυγές των …ελληναράδων, των «υπερπατριωτών», των εθνικιστών (και όχι μόνο), που κρούουν τον …κώδωνα του κινδύνου, για τον εξ’ Ανατολών κίνδυνο (κυρίως), για την Τουρκία δηλαδή, τώρα που εξέλιπε και ο από Βορρά …κομμουνιστικός κίνδυνος !
Ποια είναι όμως η αλήθεια και ποια είναι η αντίστοιχη άποψη του Τούρκικου λαού γι' αυτό;
Οι Τούρκοι λοιπόν (απαντώντας σε σχετική δημοσκόπηση), θεωρούν, ότι η …τελευταία χώρα που αποτελεί κίνδυνο για τη δική τους, είναι η Ελλάδα, αφού μόνο το 2 % (!!!) πιστεύει κάτι τέτοιο…--->>>
ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ αποτελούν τις κύριες απειλές για την Τουρκία, ενώ η Ελλάδα έρχεται τελευταία στο σχετικό κατάλογο, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Metropoll και δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη.
Το 43% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι οι ΗΠΑ είναι η πρώτη εξωτερική απειλή για τη χώρα τους, η οποία είναι από το 1952 σύμμαχος της Ουάσιγνκτον στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.504 προσώπων.
Η επόμενη χώρα είναι το Ισραήλ, σύμφωνα με το 24% των ερωτηθέντων.
Το 63% εκτιμά ότι η Τουρκία πρέπει να «παγώσει» τις σχέσεις της με το εβραϊκό κράτος, ενώ 28% πιστεύει ότι οι σχέσεις αυτές πρέπει να προχωρήσουν σε βάθος. Το Ιράν, για το οποίο οι μεγάλες δυτικές δυνάμεις θεωρούν ότι επιδιώκει να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα, δεν θεωρείται απειλή, παρά μόνο από το 3% των ερωτηθέντων.
Η Ελλάδα καταλαμβάνει την τελευταία θέση, καθώς μόνο το 2% των ερωτηθέντων δηλώνει πως πιστεύει ότι αποτελεί απειλή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.
Μην ξεχνάς, ότι τα σχόλια, υπάρχουν για έκφραση γνώμης, άποψης, διάλογο και ακόμη για ιδέες και προτάσεις.
Εννοείται ότι εδώ δε βρίζουμε και δεν προσβάλλουμε κανέναν, κυρίως τους συνομιλητές μας, που είναι απλοί πολίτες, σαν εμάς.
Πάντως, αν κάτι «πάει στραβά», η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Αν κρίνεις ότι θα συμμετέχεις με σχόλια σ’ αυτό το blog, καλό είναι (όχι υποχρεωτικό πάντως), να χρησιμοποιείς ένα ψευδώνυμο, για να «γνωριζόμαστε» και να συζητάμε καλύτερα…
ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ