Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

...ξανα - περαίωση !!!

Στο στόχαστρο της εφορίας μπαίνουν ξανά όσοι… έκαναν περαίωση, αφού η κυβέρνηση είχε αφήσει "ανοικτό παράθυρο" στο νόμο, να κληθούν να πληρώσουν ξανά, όσοι το εκκαθαριστικό τους εκδόθηκε από την Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων με λάθη. 
Με εγκύκλιο που εξέδωσε στις 29 Ιανουαρίου το υπουργείο Οικονομικών, δίδονται οδηγίες στις εφορίες πώς θα «τυλίξουν» και πάλι όσους ήδη πλήρωσαν όσα τους ζήταγε το σημείωμα, αλλά όχι όσα …έπρεπε. --->>> 





Όπως τόνιζε και σε ρεπορτάζ του πριν 3 ακριβώς μήνες το protothema.gr, σε ρώσικη ρουλέτα εξελισσόταν η διαδικασία, αφού σωρεία λαθών στα εκκαθαριστικά φόρου που είχε στείλει το υπουργείο Οικονομικών, απειλούσε να ακυρώσει τη ρύθμιση. Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι η ΓΓΠΣ δεν είχε τον περασμένο Οκτώβριο στη διάθεσή της όλα τα στοιχεία των φορολογουμένων, που είχαν ακόμη στα συρτάρια τους οι εφορίες.

Και πάλι όμως, η εγκύκλιος δεν λύνει πλήρως τον γρίφο πώς και τι θα συμβεί, σε όσους κληθούν και πάλι να πληρώσουν για τα λάθη της εφορίας στην περαίωση: τι γίνεται αν προκύπτει να πληρώσει κάποιος λιγότερα ή περισσότερα στο δημόσιο, από όσα ήδη πλήρωσε; Θα πάρει πίσω "τα ρέστα"; Θα πληρώσει επιπλέον; Με ποιους όρους; Αν δεν θέλει να πληρώσει, θα του επιστραφούν και τα όσα έδωσε; Αν έχει πάρει δάνειο για να βρει να πληρώσει, τι γίνεται; Αν έλαβε φορολογική ενημερότητα είναι άκυρη; Τι θα γίνει με τους ελέγχους της εφορίας που ήσαν σε εξέλιξη και ανεστάλησαν; Και αν ο ελεγχόμενος κατέστρεψε τα βιβλία πριν το 2005, θα έχει συνέπειες;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.
Μην ξεχνάς, ότι τα σχόλια, υπάρχουν για έκφραση γνώμης, άποψης, διάλογο και ακόμη για ιδέες και προτάσεις.
Εννοείται ότι εδώ δε βρίζουμε και δεν προσβάλλουμε κανέναν, κυρίως τους συνομιλητές μας, που είναι απλοί πολίτες, σαν εμάς.
Πάντως, αν κάτι «πάει στραβά», η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Αν κρίνεις ότι θα συμμετέχεις με σχόλια σ’ αυτό το blog, καλό είναι (όχι υποχρεωτικό πάντως), να χρησιμοποιείς ένα ψευδώνυμο, για να «γνωριζόμαστε» και να συζητάμε καλύτερα…

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ