Απευθείας σύνδεση με Λονδίνο, Βρυξέλλες, Στοκχόλμη κι Όσλο, αποκτά από τα μέσα Απρίλη η Θεσσαλονίκη, ως εκ τούτου και η Χαλκιδική, καθώς περιμένει διεύρυνση της τουριστικής αγοράς από τις σκανδιναβικές χώρες.
Τη συμφωνία με την αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair ανακοίνωσε ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής και Marketing της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα ουσιαστικό βήμα τοποθέτησης της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής στον παγκόσμιο χάρτη των αναγνωρίσιμων τουριστικών προορισμών, μέσα από την εξυπηρέτησης μιας κίνησης που τον πρώτο χρόνο υπολογίζεται σε 150.000 επιβάτες, αλλά από ό,τι φαίνεται δεν θα είναι το μοναδικό. --->>>
Η διοίκηση του Οργανισμού έχει ανοίξει, ήδη, δίαυλο διαπραγματεύσεων με την Easy Jet, όσο και με την ανερχόμενη low cost εταιρεία Wizzair, σε μια απόπειρα να καλύψει κενά αεροπορικής διασύνδεσης της πόλης, όπως αυτό που έχει προκύψει με το Παρίσι, που ενδιαφέρει πολύ τους φορείς, αλλά όχι μόνο.
Όσον αφορά στις Βρυξέλες και το Λονδίνο τα δρομολόγια θα γίνονται όλο το έτος, ενώ στη Στοκχόλμη και το Όσλο για ένα 6μηνο. Ειδικότερα για το αεροδρόμιο Charleroi κοντά στη βελγική πρωτεύουσα η Ryanair θα πετά από τις 14 Απριλίου 3 φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο, για το Stansted στο Λονδίνο από 13 Απρίλη, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, για το Rygge, στο Όσλο 2 φορές κάθε Τρίτη και Σάββατο από τις 16 Απριλίου και για το Skavsta στη Στοκχόλμη κάθε Πέμπτη και Κυριακή από τις 14 Απριλίου.
Εξάλλου, αυτήν την εβδομάδα, όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γ. Μπουτάρης, έρχεται στη Θεσσαλονίκη και εκπρόσωπος των τουρκικών αερογραμμών, ενόψει της έναρξης πτήσεων προς την Κωνσταντινούπολη με σκοπό να συζητήσει τρόπους για την αύξηση της επιβατικής κίνησης. Σύμφωνα με στοιχεία το 2010 οι διανυκτερεύσεις Τούρκων στη Θεσσαλονίκη εμφάνισαν αύξηση 42% και των Ισραηλινών άνω του 20%.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.
Μην ξεχνάς, ότι τα σχόλια, υπάρχουν για έκφραση γνώμης, άποψης, διάλογο και ακόμη για ιδέες και προτάσεις.
Εννοείται ότι εδώ δε βρίζουμε και δεν προσβάλλουμε κανέναν, κυρίως τους συνομιλητές μας, που είναι απλοί πολίτες, σαν εμάς.
Πάντως, αν κάτι «πάει στραβά», η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Αν κρίνεις ότι θα συμμετέχεις με σχόλια σ’ αυτό το blog, καλό είναι (όχι υποχρεωτικό πάντως), να χρησιμοποιείς ένα ψευδώνυμο, για να «γνωριζόμαστε» και να συζητάμε καλύτερα…
ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ