Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Συνέντευξη του ...Συνδέσμου Ειλικρινών Βιομηχάνων...

απο το REDnotebook
Την πρώτη φορά που συνάντησα το Σύνδεσμο Ειλικρινών Βιομηχάνων ήταν μαζεμένοι με πανό και με πλακάτ στο μετρό του Συντάγματος, κουστουμαρισμένοι και γραβατωμένοι, και βροντοφώναζαν:
“Να απελευθερωθεί η τιμή του εισιτηρίου και να διαμορφώνεται ανάλογα με τη ζήτηση. Να ακριβαίνει σημαντικά το εισιτήριο τις ώρες αιχμής. Επίσης, να μετονομαστεί ο σταθμός Άγιος Ιωάννης σε σταθμό Μάργκαρετ Θάτσερ και ο σταθμός Σύνταγμα σε σταθμό Μνημόνιο”. Κι άλλα πολλά. 
Τον δε άτυχο ποδηλάτη που τόλμησε να περάσει από μπροστά τους, κουβαλώντας το ποδήλατό του στον ώμο, τον στόλισαν με κοσμητικά: “Τεντιμπόη, να πληρώσεις τρία εισιτήρια, ένα για κάθε ρόδα κι ένα για σένα”, προκαλώντας -προς έκπληξη!- τo χειροκρότημα των περαστικών. 
Ο Σύνδεσμος Ειλικρινών Βιομηχάνων εμφανίστηκε με το σύνθημα “Η δουλειά δεν είναι ντροπή. Το να ζητάς και μισθό είναι!” και έγινε αμέσως θρύλος στις ανώτερες τάξεις. Έγινε πρωτοσέλιδο,--->>>  
θέμα σε blog, τα μέλη τους είναι περιζήτητοι πανελίστες. Η πρόταση για συνέντευξη πέρασε από σαράντα κύματα, συζητήθηκε στη λέσχη τους και, αφού αποφάσισαν ότι “ναι, θα μιλήσουν”, δύο από τα επιφανή μέλη του συνδέσμου εμφανίστηκαν στο Da Capo με μαύρα βελούδινα κουστούμια και σκούρες σατέν γραβάτες. 
Ο κύριος Αριστομένης Πλουσιάδης και ο κύριος Κωνσταντίνος Κερδοσκόπος μίλησαν για όλους και για όλα, με λόγο χειμαρρώδη και τρομερή υπερένταση [μετά πήραν υπογλώσσιο]. Τα παρακάτω είναι μόνο μέρος από την τρίωρη συνέντευξη [η πρώτη που έδωσαν ever και αποκλειστική]:

Να ξεκινήσουμε από το πιο βασικό, τι ακριβώς είναι ο Σύνδεσμος Ειλικρινών Βιομηχάνων;

Κ. Κ.: Ο Σύνδεσμος Ειλικρινών Βιομηχάνων γεννήθηκε για να απαντήσει στην ανάγκη να σταματήσει επιτέλους αυτό το κύμα ανομίας που προέκυψε στη χώρα μετά την ευγενική προσφορά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να μας περισώσει, και να μπει επιτέλους ένα φρένο -αφού δεν υπάρχει κράτος-, στα σχέδια χιλιάδων ρεμπεσκέδων και τσαμπατζήδων να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μια γιγάντια αναρχοκουμουνιστική κολεκτίβα. Η προσπάθειά μας είναι νεαρή, αλλά φιλοδοξούμε με τις δράσεις μας από δω και πέρα να εμπνεύσουμε ένα μεγάλο κύμα κόσμου που δεν ανέχεται να πίνει τον καφέ του στα πέριξ της Βουλής και να ενοχλείται από φωνές, εκρήξεις και πεταμένα κόκκινα πανιά στο δρόμο. Ελπίζουμε τους επόμενους μήνες αυτό το κύμα να γιγαντωθεί, να προσελκύσει ακόμα περισσότερο κόσμο…

Βιομήχανους;
Κ.Κ.: Ναι, κόσμο της τάξης μας… Γιατί πρέπει να δοθεί το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω. Η Ελλάδα για πρώτη φορά στην ιστορία της έχει μπει σε έναν αποφασιστικό δρόμο, για να μετατραπεί σε έναν Κήπο της Εδέμ για τη δική μας κερδοφορία, να μετατραπεί σε αυτό που έπρεπε να είναι και που δεν είναι, παρ’ όλες τις φιλότιμες προσπάθειες των φίλων μας κυβερνώντων τα τελευταία τριάντα χρόνια.

Θεωρείτε ότι αυτή είναι η κατάλληλη περίοδος;
Κ.Κ.: Είναι μια χρυσή ευκαιρία, κι έχουν γίνει κάποια πρώτα βήματα. Όπως είδατε, ο αξιοσέβαστος κύριος Παπανδρέου μάς μειώνει το φορολογικό συντελεστή από 23% στο 20%, κι αυτό είναι ένα πρώτο βήμα. Χωρίς να μαξιμαλίζουμε, έχουμε ως πάγιο αίτημά μας, τώρα που τα πράγματα είναι ζεστά και η τράπουλα ξαναμοιράζεται, να μετατραπεί η Ελλάδα με πιο ριζοσπαστικά μέτρα σε φορολογικό παράδεισο και να καταργηθεί εντελώς ο φορολογικός μας συντελεστής.

Α. Π.: Η πρώτη μας δράση ξεκίνησε στο Σύνταγμα και ήταν και η πρώτη μας μάζωξη, όλων των βιομηχάνων - των ειλικρινών μόνο. Ξεκινήσαμε τις μέρες που συζητιόταν το ασφαλιστικό, επειδή έχουμε απηυδήσει με τον κόσμο ο οποίος μιλάει για ασφάλιση κάτω από τα 70 έτη. Αυτό ζητάμε εμείς…

Πάνω από τα 70;
Α.Π.: Φυσικά και πάνω από τα 70, αλλιώς δεν μπορεί να είναι ένα μέτρο που θα χτυπήσει στη βάση την κοινωνία.

Κ.Κ.: Εξάλλου, μην ξεχνάτε ότι η τεχνολογική εξέλιξη, καθώς κι οι εξελίξεις στο χώρο της γενετικής επεκτείνουν ραγδαία τον μέσο όρο επιβίωσης των ανθρώπων ανά τον κόσμο και θεωρούμε εντελώς ανεδαφικό οι διάφοροι ρεμπεσκέδες που περνάνε τη ζωή τους κολλώντας γραμματόσημα ή πατώντας τρεις σφραγίδες την ημέρα να παίρνουν σύνταξη κάτω απ’ τα 70. Ως πρώτο βήμα, μεταβατικό. Γιατί ο απώτερος στόχος μας είναι να εξαλειφθούν εντελώς οι συντάξεις.

Α.Π.: Αν το δούμε και λίγο πιο σοβαρά και αν μιλήσουμε με όρους ανταγωνισμού, είναι κι ένας ωραίος τρόπος να αναγκάσεις τον άλλο να πειστεί να ζήσει περισσότερα χρόνια, άρα να ζήσει μια υγιεινή ζωή, τηρώντας όλα αυτά που λένε οι γιατροί.

Η σύνταξη στα 80 δηλαδή θα μπορούσε να είναι ένα κίνητρο…
Α.Π.: Πώς αλλιώς θα φτάσεις στα 75 αν δεν έχεις ένα κίνητρο; Αν πρέπει να περιμένεις τα 75 για να πάρεις σύνταξη –να προλάβεις έστω και μια ή δυο φορές-, γιατί να μην το κάνεις;

Κ.Κ.: Έχει αποδειχτεί πρακτικά ότι η σύνταξη φυλακίζει την ανθρώπινη δημιουργικότητα. Ξέρετε πόση ενέργεια και δημιουργικότητα έχουν οι Έλληνες στα 70 και στα 75 τους; Αν μπορούν να κάνουν σεξ χωρίς βιάγκρα γιατί να μην μπορούν να δουλεύουν ως τα 75 και τα 80 τους; Τόσοι παππούδες απασχολούνται εθελοντικά στους κήπους τους και στα ξυλουργεία που έχουν στην πίσω αυλή τους, ή στο ξεσκάτισμα των δισεγγόνων τους. Εμείς θεωρούμε ότι αυτή η ανιδιοτελής προσφορά, αυτή η έκρηξη δημιουργικότητας, πρέπει να διοχετευτεί και στην αγορά εργασίας.

Τι σημαίνει το επίθετο «ειλικρινείς» που έχετε βάλει στον τίτλο σας; Υπάρχουν και μη ειλικρινείς βιομήχανοι;
Κ.Κ.: Αυτό είναι ένα κρίσιμο ζήτημα, που το συζητήσαμε εκτενώς προτού προβούμε στη συγκρότηση του συνδέσμου μας. Πρέπει να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Υπάρχουν συνάδελφοί μας που τους τελευταίους μήνες δεν είναι ειλικρινείς, έχουν βάλει υπερβολικά πολύ νερό στο κρασί τους. Ο κύριος Προβόπουλος, για παράδειγμα -εξού κι εμείς αποχωρήσαμε από το ΣΕΒ-, κάνει ακριβώς αυτό το πράγμα, πιέζει για σύνταξη στα 67, αυτά τα θέματα καταστρέφουν τον κλάδο μας και την τάξη μας πάνω απ΄ όλα. Είναι ντεμοντέ, παραπέμπουν σε μια μορφή κράτους σαν κι αυτή που επικράτησε στην Ευρώπη και τον κόσμο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και μας έβαλε προσχώματα στην υπέρμετρη κερδοφορία μας - που είναι ο μόνος τρόπος για να ανθίσει αυτή η χώρα. Θεωρούμε αυτούς τους συναδέλφους ανειλικρινείς γιατί βγαίνουν στα κανάλια και δεν λένε την πραγματικότητα στα σχέδιά μας για την ασφάλιση και τις συντάξεις. Ο σύνδεσμός μας δέχεται για μέλη μόνο αποφασισμένους συναδέλφους από τις λέσχες μας στο Παλαιό Ψυχικό και την Κηφισιά -κι αυτά, ξέρετε, έχουν αλωθεί από μικροαστούς πλέον, δεν είναι εύκολη η διαβίωση σε αυτή την πόλη. Σε όσο μακρινό προάστιο κι αν χτίσεις την καινούργια σου βίλα. Συν το ότι ο καθαριστής της πισίνας μου έχει άλφα ρομέο!

Πού μένετε;
Κ.Κ.: Συνήθιζα να μένω στο Παλαιό Ψυχικό ως γέννημα θρέμμα της ηρωικής αυτής συνοικίας που καθώς μεγάλωνα δεν δέχτηκε ποτέ στα εδάφη της πόδι μικροαστού. Το δράμα που ζω τα τελευταία 20 χρόνια είναι ανείπωτο. Έχω αναγκαστεί να περνάω το μισό μου χρόνο στο Γκστάαντ, το οποίο επίσης έχει αλωθεί, και να διαπραγματεύομαι με τις ελβετικές τράπεζες την τελευταία περίοδο να μην παραδώσουν στοιχεία μας για τα 600 εκατομμύρια που έχουμε καλοφυλαγμένα σε θυρίδες που να μπορούμε επιτέλους να εμπιστευτούμε και να μην τις πάρει ο Παλαιοκώστας και οι όμοιοί του οι αναρχικοί, οι κουμουνιστές και όλοι οι άλλοι που ληστεύουν και καίνε τις τράπεζες. Όπως καταλαβαίνετε, ο κλάδος μας βρίσκεται σε αδιέξοδο, ειδικά η τάξη μας, και δεν εννοώ την τάξη του σχολείου, όπως καταλαβαίνετε, αν και όλοι πήγαμε στα ίδια σχολεία, αυστηρά. Είναι κι αυτός ένας όρος για να μπεις στο σύνδεσμό μας.

Σε ποιο σχολείο πήγατε;
Α.Π.: Κολέγιο. Αυστηρά.

Κ.Κ.: Στο Κολέγιο πήγαν αυτοί που δεν είχαν αρκετούς πόρους, αυτοί που οι γονείς τους έρχονταν από πιο ταπεινές καταγωγές. Οι πιο τυχεροί από μας πήγαμε στο St. Morris, σε σχολεία καθολικών καλόγερων της Τοσκάνης ή της Λοραίνης, ή τέλος πάντως στη γύρω περιοχή. Σκεφτείτε το δράμα που ζούμε σήμερα για τα δικά μας παιδιά. Ξέρετε πόσο έχει πάει η κηροζίνη; Πώς να πάνε στο σχολείο τους ανενόχλητα κάθε πρωί; Ξέρετε τι φόροι αεροδρομίου επιβάλλονται στα λίαρ τζετ;

Πώς μπορεί να γίνει κάποιος μέλος στο σύνδεσμό σας; Ποιος προϋποθέσεις πρέπει να τηρεί;
Α.Π.: Πρέπει απαραιτήτως να δούμε τη φορολογική του δήλωση, να δηλώνει δηλαδή το πολύ 1.000 ευρώ το μήνα. Να είναι ειλικρινής βιομήχανος. Από κει και πέρα υπάρχουν και άλλα στοιχεία, όπως το σχολείο που έχει φοιτήσει. Δεν μπορεί να έρθει κάποιος από το Deeree ή απ΄ το Πειραματικό να περιμένει να γίνει δεκτός.

Κ.Κ.: Προφανώς πρέπει να είναι Έλλην. Εξ αίματος.

Αλλοδαποί δεν μπορούν να γίνουν μέλη;
Το θέμα εδώ είναι λεπτό, δεν είναι καθαρά φυλετικό, καταλαβαίνετε. Υπάρχουν συνάδελφοι από χώρες με ανθούσες οικονομίες, όπως τα νησιά Καϊμάν, με τους οποίους βρισκόμαστε σε κάποια αντιπαλότητα και οι οποίοι έχουν επίμονα ζητήσει να γίνουν μέλη του συλλόγου μας. Η επιτροπή όμως στην οποία προΐσταται ο συνάδελφος κύριος Αριστομένης είναι αυστηρή και μετά το πρώτο στάδιο που προανέφερα, στο δεύτερο στάδιο, έχουμε το λεπτομερή έλεγχο του χαρτοφυλακίου. Όχι αυτού που παρουσιάζουν προς τα έξω, του πραγματικού χαρτοφυλακίου, που αποτελεί το διαβατήριο για την είσοδο στο σύνδεσμό μας. Δεν νοείται ειλικρινής βιομήχανος που να σέβεται τον εαυτό του που να μην έχει τουλάχιστον τρεις off shore, και μάλιστα σε συγκεκριμένες τοποθεσίες. Τα νησιά Καϊμάν είναι στο όριο του ντεμοντέ.

Γυναίκες δέχεστε;
Α.Π.: Υπάρχουν γυναίκες οι οποίες είναι δραστήριες στο χώρο.

Βιομήχανοι, ή σύζυγοι βιομηχάνων;
Α.Π.: Οι γυναίκες μας είναι στο σπίτι όσο εμείς κάνουμε τις δουλειές μας. Παρ΄ όλα αυτά έχουμε στη λέσχη γυναίκες βιομήχανους, λαμπρές φυσιογνωμίες, πολλές απ΄ αυτές ανήκουν και στον πολιτικό χώρο. Και στον πολιτισμικό. Ένα όνομα που μπορούμε να πούμε, επειδή ήταν στον σύνδεσμό μας αλλά αυτή τη στιγμή έχει φύγει, είναι η Άννα Διαμαντοπούλου. Δεν μπορούσε, ως μέλος της κυβέρνησης, να είναι στο σύνδεσμό μας, αλλά όταν ήταν στη λέσχη ήταν πολύ ενεργό μέλος. Είχε πάρα πολλές σχέσεις με μέλη από άλλες λέσχες παγκοσμίως και μαζί με το Γιώργο τον Παπανδρέου ήταν στη λέσχη του ακατανόμαστου, του Μπίλντεμπεργκ, μαζί με τον Αλογοσκούφη.

Κι αυτός μέλος;
Κ.Κ.: Όχι βέβαια, τέσσερα βιογραφικά του απορρίψαμε, υπάρχει κι ένα θέμα I.Q., ξέρετε. Υπάρχουν κι άλλα ζητήματα με τη γυναικεία συμμετοχή. Για παράδειγμα, το τελευταίο διάστημα βλέπουμε ότι άλλοι συνάδελφοι δεν προφύλαξαν το προφίλ τους κι έχουν βρεθεί σε δύσκολη θέση. Δεν είναι δυνατό να κάνεις ρεπορτάζ το γεύμα της συζύγου του μεγαλομετόχου σου με την κυρία Μουμπάρακ και ξαφνικά να πρέπει να παίξεις βίντεο από αυτούς τους άθλιους στην πλατεία Ταχρίρ, πώς τους λένε, εκεί στο Κάιρο. Υπάρχουν ζητήματα. Γιατί μετά εκτίθεσαι. Τι να κάνουν τώρα στο Mega, για εξηγήστε μου. Γι΄ αυτό εμείς δεν βλέπουμε ελληνικά κανάλια ποτέ στη λέσχη μας.

Α.Π: Μπορεί να μη βλέπουμε τις ειδήσεις επειδή δείχνει αθλιότητες, αλλά τη Δευτέρα το βράδυ όλη η λέσχη είναι μαζεμένη με κασκόλ και ελληνικές σημαίες για να δούμε την εκπομπή του Γιάννη του Πρετεντέρη. Γι΄ αυτό και το σύνθημα που βροντοφωνάζουμε στις πορείες είναι “η ανατροπή είναι εκπομπή, ζήσε Πρετεντέρη να κάνεις εκπομπή”, γιατί τον τελευταίο καιρό έχει παραγίνει το κακό στο διαδίκτυο με ανώνυμα σχόλια και όλα αυτά που κάνουν οι φτωχοί. Έχουμε φτάσει σχεδόν στο σημείο οι πολίτες να κάνουν δημοσιογραφία, είναι ποτέ δυνατόν; Υπάρχουν άνθρωποι γι΄ αυτό το πράγμα, τους πληρώνουμε και αυτό δεν γίνεται τυχαία, πληρώνονται για να εξασκήσουν το λειτούργημά τους.

Κ.Κ.: Ο κύριος Παπανδρέου δείχνει να μην διδάσκεται τίποτα. Δεν είδε πού κατέληξαν οι εταίροι του σοσιαλιστές, ο κύριος Μουμπάρακ, ο κύριος Μπεν Αλί, αυτές τις μέρες ο εκλεκτός κύριος Καντάφι -μην ξεγελιέστε από το αντίσκηνο, έχετε δει το χαλί;-. Δεν έκοψαν νωρίς το ίντερνετ και δείτε τι έπαθαν. Η κυρία Μπεν Αλί πρόλαβε να βγάλει μόνο 20 τόνους σε ράβδους χρυσού προς τα έξω. Πρέπει να τονίσω ότι ο φίλτατος Γιάννης, παρότι ταπεινότερης καταγωγής, είναι επίτιμο μέλος του συνδέσμου μας. Το καλοκαίρι, δε, συζητούσαμε τα σχέδιά του για την προβολή ενός καθαρά ενημερωτικού και αμερόληπτου σόου στη θέση της “Ανατροπής”, η οποία παραείναι δημοκρατική, αλλά συνεχίζουμε να τη βλέπουμε λόγω της αδυναμίας μας στο πρόσωπό του, μιας εκπομπής που θα λέγεται “Παραπομπή” και που θα παραπέμπει κάθε Δευτέρα σε ζωντανό λιθοβολισμό στο στούντιο μέλη συνδικάτων, όπως της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, της ΕΘΕΛ, οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ κατά συρροήν, γιατί πρέπει επιτέλους να ξεριζωθεί αυτό το καρκίνωμα από την ελληνική κοινωνία. Δυστυχώς το κράτος και ο στρατός δεν συνεργάζονται μαζί μας όπως θα θέλαμε. Έχουμε απευθύνει άπειρες φορές έκκληση στην κυβέρνηση μέσω του Θόδωρου ή του Γιάννη, τελευταία μέσω και της Όλγας, η οποία αφού πέρασε από την ΚΝΕ εκείνα τα μαύρα χρόνια επιτέλους τελευταία έχει ανανήψει και κατάλαβε ποιος ήταν ο προορισμός της ζωής της, να πείσουν την κυβέρνηση ότι κάποια πράγματα πρέπει να γίνουν πιο ριζικά, πρέπει οι τομές να είναι πιο ραγδαίες και πιο θεαματικές για να παραδειγματιστούν όλοι γύρω μας. Δεν είναι δυνατόν κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή να επαναλαμβάνεται η ίδια ιστορία: απεργίες, στάσεις εργασίας, διαδηλώσεις, καταλήψεις. Μπορεί να μη χρησιμοποιώ το μετρό, αλλά θεωρώ περιττή διαδικασία το να διαπραγματευόμαστε αν το εισιτήριο έχει 1,40 ή 28 ευρώ, δεν μας απασχολεί κάτι τέτοιο, έχετε πάει στο πριβέ μετρό της Γενεύης;

Δεν έτυχε.

Προφανώς και δεν έχετε πάει, επειδή είστε ένας ταπεινός δημοσιογράφος. Το εισιτήριο έχει 38 ευρώ για το τέταρτο. Δεν είναι δυνατόν στο μετρό της Αθήνας οι τσαμπατζήδες και οι ρεμπεσκέδες να μπαίνουν με ποδήλατα, με ζώα κατοικίδια, έγκυες, με μωρά, με καροτσάκια, με βαλίτσες, να πληρώνουν 1,40 και τα βαγόνια αυτά -που στο κάτω κάτω νεότευκτα είναι, φίλοι μας τα εισήγαγαν υπερκοστολογημένα κατά 1800%- να μυρίζουν τόσο νωρίς από την έναρξη της λειτουργίας τους ιδρωτίλα. Οι γκουβερνάντες των παιδιών μας αναγκάζονται πολλές φορές να χρησιμοποιήσουν μετρό.

Πείτε μου μερικά πράγματα για τις διαδηλώσεις σας...
Ε, όχι και διαδηλώσεις! Εκδηλώσεις! Σας παρακαλώ, μην ταυτίζετε τις δικές μας πρωτοβουλίες ή δράσεις με τις δράσεις των άπλυτων.

Ποιους αποκαλείτε άπλυτους;
Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ κι όσους σέρνουν πίσω τους: τους τρομοκράτες, τους παιδεραστές, τους κτηνοβάτες, τους αναρχικούς, τη Σέχτα Επαναστατών, τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, αυτούς που καίνε τα δάση, δηλαδή τους Τούρκους. Μας εμποδίζουν να ξεκινήσουμε την εξόρυξη στο Αιγαίο με Ινδούς εργάτες και σε πάρα πολύ χαμηλές τιμές.

Για τους Ατενίστας τι γνώμη έχετε;
Κ.Κ. Είναι πολύ καλά παιδιά, που με τόση αυτοθυσία θέτουν σε κίνδυνο το μανικιούρ τους για να ξύνουν τζάμπα τις τσίχλες, και συμβάλουν έμπρακτα στην πράσινη ανάπτυξη, βάφοντας πράσινες ζαρντινιέρες, κάτι που έπρεπε κανονικά να κάνουν οι τεμπέληδες του δήμου και του κράτους ή οι καλοπληρωμένες καθαρίστριες που απολαμβάνουν συμβάσεις μιας ολόκληρης μέρας από τους επιπόλαιους "διαχειριστές ανθρώπινου δυναμικού", που τις καλομαθαίνουν. Αποτελούν λαμπρό παράδειγμα για μια Ελλάδα που θέλει να πάει μπροστά, εγκαταλείποντας επιτέλους αναχρονιστικές ιδεοληψίες, όπως η ύπαρξη δημοσίων υπηρεσιών και δομών κοινωνικής φροντίδας. Επίσης, το κέντρο της Αθήνας δεν πρέπει να αναπτυχθεί με κεφάλαια του ιδιωτικού τομέα, όπως λένε οι Ατενίστας. Το κέντρο της Αθήνας πρέπει να εκκαθαριστεί καταρχάς από την αστυνομία και τον ελληνικό στρατό με άρματα μάχης και τεθωρακισμένα και μετά να μας παραδοθεί δωρεάν, μόνο έτσι θα μιλάμε για πραγματική ανάπτυξη σ΄ αυτή την πόλη.

Να επιστρέψουμε στις δράσεις σας; Τι είδους εκδηλώσεις κάνετε;
Δεν κάνουμε τίποτα που δεν θα οδηγήσει μπροστά τη χώρα. Δεν φυτεύουμε δέντρα για παράδειγμα, γιατί τι θα κερδίσεις; Οξυγόνο; Έχω φιάλη στην κρεβατοκάμαρά μου κατευθείαν από τις Άλπεις. Θα μπορούσα να σας πω πολλά για τις δράσεις μας, κύριε δημοσιογράφε, αλλά ζω ένα οικογενειακό δράμα, το παιδί μου έχει γίνει αναρχοκουμουνιστής, τις προάλλες ξέρετε τι έκανε; Έξυνε τσίχλες στη Σταδίου! Ξέρετε τι είναι όλοι αυτοί; Μάλλον δεν έχετε καταλάβει το σενάριο συνωμοσίας που παίζει γύρω σας μεταξύ αυτού του αναρχικού, του Καμίνη, και του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ πάει παντού και με όλα, σαν τη μαγιονέζα. Στο πλαίσιο του σχεδίου αφελληνισμού αυτής της χώρας έφεραν με δεξαμενόπλοια από τα Χανιά 4.500 μετανάστες και τους έβαλαν δήθεν να κάνουν απεργία πείνας. Από ασφαλείς πηγές γνωρίζουμε ότι τα delivery έδιναν κι έπαιρναν όλες τις μέρες στη Νομική και τώρα μας λένε ότι θα πεθάνουν. Είδατε σε τι νεοκλασικό τους έβαλαν; Μοιάζει σχεδόν με την αποθήκη των εργαλείων μου. Κι αν πεθάνουν τι; Μερικές χιλιάδες λιγότεροι. Γλιτώνουμε και τα ένσημα. Εδώ λέμε να καταργήσουμε εντελώς και τις συντάξεις των Ελλήνων, όχι να βάζουμε ένσημα και στους ξένους που δεν έχουν το ίδιο χρώμα, το ίδιο αίμα και την ίδια καταγωγή με μένα. Ευτυχώς που υπάρχει κι ένα συμβούλιο της επικρατείας που πήρε πίσω αυτό τον αναρχοκουμουνιστικό νόμο που πέρασαν οι προδότες για να ψηφίζουν οι άπλυτοι στις δημοτικές εκλογές. Πάλι με δάκτυλο του ΣΥΡΙΖΑ.

Διακρίνω ένα μένος κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Yπάρχει κάποιο κόμμα που σας αντιπροσωπεύει;
Η αλήθεια είναι ότι τελευταία υπήρξαν κάποια ψήγματα ευχάριστων εξελίξεων. Υπήρξε αυτή η κίνηση του Γιώργου του Καρατζαφέρη - εξαιρετικός διαφημιστής στα νιάτα του με πρωτοποριακές διαφημίσεις για καλσόν, θυμάμαι το εκπληκτικό σλόγκαν “από έξω εμφάνιση και από μέσα άνεση”. Ο Γιώργος παίζει σε μικρότερες κατηγορίες από εμάς, αλλά σίγουρα καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες, την κίνησή του για το μνημόνιο, για παράδειγμα, εμείς την θεωρούμε ως θετικό βήμα. Μας είναι συμπαθής και η Ντόρα, η οποία πληρώνει άλλες αμαρτίες. Πληρώνει την καταγωγή της από το πολιτικό κέντρο, δηλαδή ένα βήμα πριν τον κουμουνισμό. Από τότε που ανέλαβε αυτός ο λαδέμπορας από την Καλαμάτα, έχει χαθεί κάθε ίχνος αισθητικής από τη Νέα Δημοκρατία, μέχρι και το έμβλημα άλλαξε. Το είδατε το καινούργιο; Χάθηκε εκείνος ο πυρσός. Έφυγε κι από το ωραίο νεοκλασικό κτίριο της Ρηγίλλης και πήγε στη Συγγρού, εκεί που κάνουν πιάτσα τα τραβεστί, είναι δυνατόν αυτό το κόμμα να μην γίνει τρανσέξουαλ; Η κοινή γνώμη όμως είναι αχάριστη, δεν επιβραβεύει τις ευχάριστες πρωτοβουλίες. Η Ντόρα έχει 2,5% στις δημοσκοπήσεις, ξέρετε πόσους θα εγγράψει παράνομα στους εκλογικούς καταλόγους για να μπει στη Βουλή; Ξέρετε πόσους χρηματισμούς πρέπει να κάνει για το πολυπόθητο 3%; Γιατί αυτός είναι ο στόχος μας, να μπούμε στη Βουλή.

Ψηφίζετε Δημοκρατική Συμμαχία δηλαδή;
Προς το παρόν δεν το έχουμε συζητήσει. Αυτό που σας εξέθεσα είναι αυστηρά η προσωπική μου γνώμη. Εμείς, ξέρετε, δεν είμαστε σαν άλλους στο σύλλογό μας να έχουμε 600 διαφορετικές συνιστώσες, εμείς όταν εκφραζόμαστε, εκφραζόμαστε ενιαία. Είναι το μοναδικό σημείο επαφής μας με το ΚΚΕ. Δεν έχουμε τόση ώρα ηθελημένα αναφερθεί στο ΚΚΕ, παρόλο που έχει στις τάξεις του τη Λιάνα, με την οποία έχουμε κάνει παρέα πολλά χρόνια. Το ΚΚΕ διακατέχεται από έναν παρηγορητικό για μας ρεαλισμό: Δεν βλέπετε πόσο γρήγορα και τακτοποιημένα τελειώνουν τις πορείες τους (ξέρετε πόσο έχουν αυξηθεί τα κόστη για τη βενζίνη των Chrysler; Ξέρετε τι είναι να περιμένεις μπροστά στο Hilton για τέσσερις ώρες; Όχι τίποτ΄ άλλο, αλλά η Chrysler είναι εξήμισι μέτρα, κι αυτό επειδή με πίεσε η γυναίκα μου και πήρα τη μικρή έκδοση. Να δείξουμε λέει ταπεινό προφίλ στη διάρκεια της κρίσης); Ούτε καν αστυνομικοί δεν χρειάζεται να τους φυλάνε, ώστε να μην στερούμαστε κι εμείς τη φρουρά μας τις ώρες των πορειών! Αφήστε που η κ. Παπαρήγα, παρότι κομμουνίστρια, όταν οι εκλεκτοί Κινέζοι συνάδελφοι της Cosco αγόραζαν το λιμάνι του Πειραιά, όχι μόνο δέχτηκε να τους συναντήσει (σε αντίθεση με τους εξτρεμιστές του ΣΥΡΙΖΑ), αλλά είχε δηλώσει τότε ότι το κόμμα της "δεν έχει πρόβλημα με αυτούς που αγοράζουν, αλλά με αυτούς που πουλάνε τη δημόσια περιουσία".

Αντιδράσεις έχετε;
Υπάρχουν συνάδελφοι που τους αποκαλούμε δεξιστές, κατά τα πρότυπα των αριστεριστών, γιατί θεωρούν ότι οι πράξεις μας δεν είναι αρκετά θαρραλέες. Είναι συνάδελφοι από τον εφοπλιστικό κλάδο, που έχουν ζητήσει τη θεσμοθέτηση της θέσης του “μαστιγωτή”, κατά την ονομασία εμψυχωτής υπομηχανικός. Κι επειδή δεν είμαστε στη ρωμαϊκή εποχή, δεν θα κρατάνε μαστίγιο, αλλά θα βαράνε την πλάτη με λέιζερ. Ο ρόλος τους θα είναι να χτυπάνε όσους καρβουνιάρηδες και υπομηχανικούς δεν δουλεύουν αρκετά γρήγορα στα εμπορικά ή τα επιβατικά μας πλοία. Εμείς δεν θέλουμε ακόμα να φέρουμε στην ατζέντα μας τέτοιες προτάσεις, επειδή θεωρούμε ότι ακόμα και άνθρωποι της δικής μας τάξης δεν είναι αρκετά ώριμοι για τέτοιες συζητήσεις. Βήμα το βήμα. Ας πάει η σύνταξη στα 75, και για τα υπόλοιπα θα μιλήσουμε στο δρόμο.

Α.Π.: Υπήρξαν συνάδελφοί που ζήτησαν να ρίξουμε μια βόμβα στην Κερατέα για να πεθάνουν όλοι, κι επειδή δεν έγινε, αποφάσισαν να φύγουν από το σύλλογο. Είναι ανεπίτρεπτο να μην υπάρχουν διαθέσιμοι αστυνομικοί να φυλάνε τα σπίτια μας, ξέρετε ότι η Μιμή Ντενίση έχει μείνει με δύο αστυνομικούς; Τους έχουν ξεθεώσει οι πολλές βάρδιες που κάνουν αυτές τις μέρες. Είναι ανήκουστο.

Ο απλός κόσμος που περνάει πώς σας αντιμετωπίζει;
Εξαρτάται από την καταγωγή και από τις πολιτισμικές του παραστάσεις. Όπως σου είπα, η κοινωνία δεν είναι ένα ενιαίο πράγμα. Υπάρχουν αμόρφωτοι μικροαστοί, αριστεροί...

Η πλέμπα...
Έχετε μπει στο ρόλο, αγαπητέ δημοσιογράφε, να μας δώσετε την κάρτα σας να σας συστήσουμε στον Γιάννη. Μου έχετε φανεί συμπαθής. Όπως σας έλεγα, δεν είναι όλοι αρκετά ώριμοι ώστε να αντιληφθούν τους σκοπούς μας και τα μέσα που χρησιμοποιούμε, σε λίγο καιρό που θα καταλάβουν τι κάνουμε, ολοένα και περισσότεροι θα μας βλέπουν στο δρόμο και θα μας προσφέρουν τα χέρια τους και το κορμί τους και θα προσφέρονται για εργασία με λιγότερα από ένα ευρώ το εξάμηνο. Αυτό το θεωρούμε θετικό βήμα. Τα πράγματα στην Ελλάδα βλέπουμε ότι πάνε προς το καλύτερο. Και θα γίνονται ολοένα και πιο καλά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: