Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Χαλκιδική. ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΤΟ 2010...

Μείωση στα θανατηφόρα τροχαία το 2010 σε όλη τη χώρα, αλλά υπήρξε μεγάλη αύξηση στους σοβαρά τραυματίες. Αυτά αναφέρει έρευνα του   Εργαστηρίου Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης για τα τροχαία ατυχήματα τη χρονιά που πέρασε. Η Χαλκιδική, από πλευράς επικινδυνότητας τροχαίων ατυχημάτων, βελτίωσε τη θέση της για το 2010 και έλαβε την 13η θέση, από την πρώτη, που κατείχε το 2009 και την 3η το 2008.
Όσον αφορά τους πιο επικίνδυνους νομούς από άποψη τροχαίων, στην πρώτη θέση βρίσκεται ο νομός Δωδεκανήσου ο οποίος το 2009 ήταν εικοστός. Στη δεύτερη θέση επανήλθε ο νομός Φθιώτιδας και στην τρίτη ο νομός Αρκαδίας.--->>> 





Συνολικά στη χώρα έγιναν 297 περισσότερα ατυχήματα και οι παθόντες αυξήθηκαν κατά 244 άτομα σε σχέση με το 2009.Οι νεκροί μειώθηκαν κατά 182 (1.281 από 1.463) επιτυγχάνοντας το βραχυπρόθεσμο στόχο που είχε τεθεί από την αρχή του έτους για μείωσή τους κατά 100 άτομα, αλλά μένοντας μακριά από τον μακροπρόθεσμο στόχο του «καθ’ οδόν 2006-2010» των 1.010 νεκρών για το 2010 με απόκλιση 271 ατόμων.

Με λίγη ακόμα προσπάθεια όμως μπορεί να επιτευχθεί το 2011 αυτός ο στόχος, ώστε η χώρα μας να υπολείπεται κατά ένα μόνο έτος των υπολοίπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Οι μειώσεις δεν ήταν ομοιόμορφες σε όλες τις περιοχές της Ελλάδος, καθώς σε 12 νομούς διαπιστώθηκε αύξηση σε όλες τις κατηγορίες ατυχημάτων και παθόντων.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τον διευθυντή του Εργαστηρίου, καθηγητή Κωνσταντίνο Ζοπουνίδη, τον διδάκτορα του Πολυτεχνείου Κρήτης, Μιχάλη Νικολαράκη και τον επίκουρο καθηγητή Μιχάλη Δούμπο.

Της Μαρίας Παπαδημητρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.
Μην ξεχνάς, ότι τα σχόλια, υπάρχουν για έκφραση γνώμης, άποψης, διάλογο και ακόμη για ιδέες και προτάσεις.
Εννοείται ότι εδώ δε βρίζουμε και δεν προσβάλλουμε κανέναν, κυρίως τους συνομιλητές μας, που είναι απλοί πολίτες, σαν εμάς.
Πάντως, αν κάτι «πάει στραβά», η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Αν κρίνεις ότι θα συμμετέχεις με σχόλια σ’ αυτό το blog, καλό είναι (όχι υποχρεωτικό πάντως), να χρησιμοποιείς ένα ψευδώνυμο, για να «γνωριζόμαστε» και να συζητάμε καλύτερα…

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ