Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Χαλκιδική. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ...

Μια νέα πρόκληση για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της Χαλκιδικής αποτελούν  τα προγράμματα του ΕΠΑΝ ΙΙ, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013, που διαχειρίζεται η ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, μέσω του ΕΦΕΠΑΕ, για το νομό Χαλκιδικής. Σε συνέντευξη Τύπου, ο υπεύθυνος Δημοσιότητας και Πληροφόρησης της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ κ. Ιωάννης Τσιτσόπουλος παρουσίασε τα αποτελέσματα από την υποβολή των προτάσεων στο πρόγραμμα "Μεταποίηση στις Νέες Συνθήκες" του ΕΠΑΝ ΙΙ  που κατατέθηκαν στο Νομό Χαλκιδικής ενώ επίσης αναφέρθηκε  στις προκηρύξεις του ΕΠΑΝ ΙΙ «Πράσινος Τουρισμός» και «Εξωστρέφεια –Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων» που είναι ανοικτές για υποβολή προτάσεων μέχρι τις 31/3/2011 και 24/5/2011 αντίστοιχα.--->>> 




Ο κ.Τσιτσόπουλος μίλησε για το πρόγραμμα «Πράσινος Τουρισμός» επισημαίνοντας τη μεγάλη δυνατότητα που δίνει στις τουριστικές επιχειρήσεις να ενσωματώσουν την περιβαλλοντική διάσταση στην επιχειρησιακή τους λειτουργία, προς όφελος της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητάς τους. Επίσης ο κ. Ι. Τσιτσόπουλος έκανε αναφορά στην παράταση της προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων έως τις 31 Μαρτίου 2011. Παράλληλα, προέτρεψε τις τουριστικές επιχειρήσεις του Νομού να αξιοποιήσουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα, καθώς όπως τόνισε υπάρχει χρόνος ικανός για την κατάθεση του πρότασής τους.

Για το πρόγραμμα "Εξωστρέφεια -Ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων" που επιδιώκει την αύξηση της εξωστρέφειας της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της προβολής των ελληνικών επιχειρήσεων και των προϊόντων τους στο εξωτερικό ο κ. Ι. Τσιτσόπουλος παρουσίασε τα βασικά σημεία του προγράμματος (σκοπός και στόχοι προγράμματος, προϋπολογισμός δημόσιας δαπάνης, δικαιούχοι προγράμματος,  προϋπολογισμός έργων, ποσοστό χρηματοδότησης, πηγές πληροφόρησης, ημερομηνίες υποβολής προτάσεων) καλώντας τις επιχειρήσεις του Νομού Χαλκιδικής να συμμετάσχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Ιδιαίτερα στάθηκε στη χθεσινή απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας να αυξήσει από 30 εκ. € στα 100 εκ. € το διαθέσιμο προϋπολογισμό της δημόσιας δαπάνης του προγράμματος.

Ο επιστημονικό σύμβουλος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κ. Δημήτρης Μήντος ανέλυσε το πρόγραμμα «Εξωστρέφεια-Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων» του ΕΠΑΝ ΙΙ που προκήρυξε πρόσφατα η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας-Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία του για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων του Νομού Χαλκιδικής.

halkidikinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: