Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Χαλκιδική. ΣΥΡΙΖΑ. Η Ν.Ε. χαιρετίζει των αγώνα, κατά του χρυσού...

Η Ν. Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής χαιρετίζει των αγώνα και το συλλαλητήριο που έχουν προγραμματίσει οι επιτροπές των κατοίκων του δήμου Αριστοτέλη ενάντια στην επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων. Όπως έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη η μετατροπή ενός μεγάλου τμήματος της Χαλκιδικής σε βιομηχανία εξόρυξης, επεξεργασίας και παραγωγής όξινων θανατηφόρων αποβλήτων που θα μολύνουν ανεπανόρθωτα το περιβάλλον τις θάλασσες  και τα νερά, είναι πρόβλημα όλης της Χαλκιδικής και της Ελλάδας και σαν τέτοιο θα το αντιμετωπίσουμε.--->>> 




Απέναντι στα ψεύτικα διλλήματα μιας πρόσκαιρης ''ανάπτυξης'' που προτείνουν οι χρυσοθήρες, αποκλειστικά για δικό τους κέρδος, διεκδικούμε βιώσιμη ανάπτυξη  με προστασία του περιβάλλοντος που μπορεί να εγγυηθεί  με βεβαιότητα η Χαλκιδική και οι κάτοικοί της.

Επισημαίνουμε ότι η σταδιακή μείωση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων, ο αποχαρακτηρισμός της περιοχής, οι αναγκαίες αποκαταστάσεις και η αξιοποίηση του φυσικού πλούτου, του πολιτισμού και της ιστορίας της περιοχής μπορούν να δώσουν αναπτυξιακή πνοή στην περιοχή της Β. Χαλκιδικής προς όφελος και των επόμενων γενεών.

Ο αγώνας σας μας βρίσκει ενεργούς συμπαραστάτες σας σε τοπικό αλλά και κοινοβουλευτικό επίπεδο.
 Το Γραφείο Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: