Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Σοσιαλιστική Διεθνής: "...μεταρρύθμιση ή ακόμη και ...επανίδρυση" !

Σημ:...πικρές διαπιστώσεις (λίγο αργά) για το ρόλο της...
Τη ριζική μεταρρύθμιση, ακόμη και την επανίδρυση, της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (SI) ζητά ο πρόεδρος του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος Γερμανίας (SPD), Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, προκειμένου να επιστρέψει στις ρίζες της παγκόσμιας μάχης για ελευθερία, δημοκρατία και ευημερία για όλους.
«Καμία συναλλαγή με δυνάστες» διακηρύσσει ο κ. Γκάμπριελ σχετικά με τα κινήματα δημοκρατίας στη βόρεια Αφρική σε άρθρο του στη σημερινή εφημερίδα Frankfurter Rundschau.
Ταυτόχρονα ο κ. Γκάμπριελ κάνει την «πικρή» διαπίστωση ότι η ΣΔ -της οποίας ιδρυτικό μέλος ήταν το 1889 το SPD- --->>> 




«δεν είναι πλέον η φωνή της ελευθερίας» και δεν εκπέμπει καμία ακτινοβολία στα δημοκρατικά κινήματα της εποχής. Η ΣΔ δεν αποτελεί πλέον παράγοντα της διεθνούς πολιτικής. 

Ο πρόεδρος του SPD ζητά να διαγραφούν από μέλη όσοι ξεκίνησαν ως απελευθερωτικά κινήματα αλλά προ πολλού έχουν εγκαταλείψει αυτό το δρόμο. «Είναι ντροπή να έρχεται η διαγραφή τους κατά κανόνα μετά τη νίκη των δημοκρατικών κινημάτων», σημειώνει. 
Στο τραπέζι της Σοσιαλιστικής Διεθνούς δεν πρέπει να έχουν πλέον θέση όσοι εγκατέστησαν ανελεύθερα, μονοκομματικά δικτατορικά καθεστώτα που καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: