Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Πυρά κατά του Μνημονίου, απάντηση στη ...συναίνεση...

Οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών, χθες:
ΝΔ: Οπως δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός τον ενημέρωσε πως προτίθεται να θέσει τα ζητήματα διαχείρισης του χρέους στις επόμενες Συνόδους Κορυφής της Ε.ε. Ο Αντ. Σαμαράς επανέλαβε πως "η Ν.Δ. στηρίζει αποφασιστικά και υπεύθυνα" το ευρωομόλογο, το αναπτυξιακό ευρωμόλογο, την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, τη μείωση του κόστους δανεισμού και την επαναγορά ελληνικών ομολόγων". Πρόσθεσε πως τα ανωτέρω δεν θα πρέπει να συνδεθούν με νέα σκληρά μέτρα για την ελληνική οικονομία.  

ΚΚΕ: Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ εμφανίστηκε απαισιόδοξη, λέγοντας ότι έρχονται τα χειρότερα και προέβλεψε νέα δυσβάσταχτα μέτρα για τους Έλληνες, αλλά και τους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης. Σχολιάζοντας το προσκλητήριο του πρωθυπουργού για τη δημιουργία ενιαίου μετώπου ενόψει των διαπραγματεύσεων στην Ε.Ε. --->>>





για την κρίση χρέους, είπε πως είναι σαν "να διαλέξουμε με ποιο σκοινί θα κρεμάσουμε τον ελληνικό λαό, αν είναι μεταξωτό ή τρίχινο". Ερωτηθείσα για το ζήτημα της απεργίας πείνας των μεταναστών, επανέλαβε ότι πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για να βρεθεί λύση. Κάνοντας αναφορά στην τραγωδία στη Σούδα, η Αλέκα Παπαρήγα μίλησε γι' ανθρώπους τόσο δυστυχισμένους που προτιμούν να πηδήξουν στα βάθη της θάλασσας, προκειμένου να γλυτώσουν το "βίαιο" επαναπατρισμό τους. 

ΛΑΟΣ: Ο Γ. Καρατζαφέρης μίλησε για την ανάγκη "επιθετικού παιχνιδιού", υποστηρίζοντας ότι η πολιτική που ακολούθησαν ως σήμερα οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. έφερε μόνον ήττες και υποβαθμίσεις. «Στις 25 Μαρτίου δεν διακυβεύεται το μέλλον της Ελλάδας, διακυβεύεται το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Κατά πόσο θα είμαστε μια γερμανική αποικία», υποστήριξε.  

ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η υιοθέτηση των γερμανικών προτάσεων θα ισοδυναμεί με ένα "ευρωπαϊκό Μνημόνιο", το οποίο θα αποδειχθεί περισσότερο επώδυνο από εκείνο που υπέγραψε η Ελλάδα, δεδομένου ότι θα είναι αόριστης διάρκειας. Ο πρόεδρος του Συνασπισμού πρόσθεσε ότι ο Γ. Παπανδρέου πρέπει να ομολογήσει δημοσίως την αποτυχία του Μνημονίου. Τέλος, ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι ζήτησε από τον πρωθυπουργό να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τους μετανάστες απεργούς πείνας, ικανοποιώντας τα αιτήματά τους. "Είναι πια θέμα ανθρωπιστικής διάστασης", τόνισε.

ΔΣ: Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε πως πρέπει να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν η μείωση του κράτους για να μην πληρώνουν οι πολλοί, τα λάθη των λίγων και ζήτησε το διαπραγματευτικό πακέτο, το οποίο θα έρθει στη Βουλή των Ελλήνων, να συμφωνηθεί και να ψηφιστεί από 180 Βουλευτές, μιας και θα αφορά σε μία θητεία πολύ πέραν της κυβερνητικής θητείας της σημερινής κυβέρνησης.

ΔΑ: Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς,  Φώτη Κουβέλη, ο οποίος τόνισε πως στην Ε.Ε. θα πρέπει να προβληθούν ζητήματα όπως η κατανομή των βαρών και ότι από τη μεριά του πρωθυπουργού θα πρέπει να δηλωθεί με σαφήνεια πως η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει πρόσθετα βάρη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: