Υπάρχουν πολλοί τρόποι να περάσει κανείς το καλοκαίρι στην Ελλάδα. Αν είναι τουρίστας, ολημερίς στην παραλία. Αν είναι ξενοδόχος ή ιδιοκτήτης δωματίου, τρέχοντας να καλύψει τις ανάγκες των τουριστών για να μεγαλώσει το βαλάντιο. Αν είναι, όμως, «λαθρο»μετανάστης; To βίντεο δείχνει ότι και πριν κατασκευαστεί ο διαβόητος φράχτης, ο μετανάστης άνθρωπος είναι ήδη έγκλειστος στις κοινωνίες της (διεκδικούμενης) ευμάρειας...
http://www.topontiki.gr/article/14381
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www.youtube.com/watch?v=yM1HdxLneog
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα παιδιά της Κερατέας ζωγραφίζουν
ΑπάντησηΔιαγραφήΜοιραστείτε
Διάλειμμα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κερατέας. Το παιχνίδι που πλέον παίζουν εκεί τα παιδιά λέγεται «Κερατιώτες - Ματατζήδες». Τα περισσότερα, βέβαια, παιδιά θέλουν να είναι με τους «Κερατιώτες».
Εχει ακουστεί πως, πάνω στο παιχνίδι, μικρά παιδιά βάζουν σε μισογεμάτα μπουκαλάκια με νερό μια χαρτοπετσέτα και τα πετάνε σαν να είναι μολότοφ.
Μετά και τη «Μαύρη Τρίτη», όπως αποκαλούν στην Κερατέα την ημέρα της πρώτης εισβολής των ΜΑΤ μέσα στην πόλη, η Σοφία Συρίγου, δασκάλα στη Β' τάξη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κερατέας, έγραψε στον πίνακα: «Τι έγινε χθες στην Κερατέα με τα ΜΑΤ;». Οπως λέει η κ. Συρίγου, «ήθελα να δω πώς πέρασε αυτή η κατάσταση στα παιδιά. Τι είδαν τα μάτια τους. Τα όσα έγραψαν και ζωγράφισαν τα παιδιά με ανησυχούν πάρα πολύ. Και αυτά όμως έχουν εξαγριωθεί και δυστυχώς μαθαίνουν στη βία». Εχει διατηρηθεί η ορθογραφία των πρωτότυπων από τις εκθέσεις των παιδιών: «Είμαι η Ειρήνη όμως στη πόλη μου την Κερατέα έχουμε πόλεμο», «η γιαγιά μου κάθετε πολλά βράδια με τις άλλες γιαγιάδες και φυλάνε το μπλόκο», «Αφτή η κατάσταση με έχει στεναχωρήσει πολύ γιατί με τους γονείς μου δεν βγαίνουμε πολές βόλτες όπως πριν γιατί πηγαίνουν και βοηθούν στα μπλόκα». Η Βιολέτα, μαθήτρια δευτέρας δημοτικού, γράφει πως «έβαλαν παντού μαύρες σημαίες που λέγονται πένθος». Τέλος, «Εγώ πάντα θα φωνάζω μέχρι να φύγουν: ΕΞΩ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ».
Αλ.Κυρ.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ