Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Έλεος πια ! Τραμπουκισμοί του ΣΥΡΙΖΑ και στις ...ΗΠΑ !!! (video)

Τώρα, πλάκα με κάνεις ;;;
Μωρέ, καλά είπε ο Πάγκαλος, ότι είναι λίγοι, αλλά όλη τη φασαρία, αυτοί την κάνουν... Δείτε, μέχρι που έφτασε η ...χάρη τους, μετά το Παρίσι... Στο Oυισκόνσιν (ΗΠΑ), πήραν φόρα και μόλις ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τον περιορισμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων, μπουκάραν μέσα στο κοινοβούλιο φωνάζοντας ΝΤΡΟΠΗ και ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ !!! Ντροπή !!!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με την ψήφο μόνο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και εν μέσω «πυρών», το νομοσχέδιο για την αστυνομική αυθαιρεσία
11 Μαρτίου 2011
Με την ψήφο μόνο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ πέρασε από τη Βουλή το νομοσχέδιο που προβλέπει τη «Σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη». Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε το σχέδιο νόμου, εξαπολύοντας «πυρά» κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.
Μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο προβλέπει και την αναβάθμιση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, η σύσταση της Οικονομικής Αστυνομίας για τη δίωξη του οικονομικού εγκλήματος και η αντικατάσταση του καθεστώτος των εποχικών πυροσβεστών με πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής υποστήριξε ότι... η τροποποίηση στη συνδικαλιστική εκπροσώπηση των αστυνομικών σε επίπεδο αστυνομικής διεύθυνσης και όχι νομού, δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με κομματικές επιδιώξεις. "Μακριά από εμένα αυτές οι προσεγγίσεις, ίσως κρίνουν εξ ιδίων αυτοί που τα υποστηρίζουν", τόνισε.
Από την πλευρά του, ο εισηγητής της Ν.Δ. Θανάσης Νάκος τόνισε ότι το νομοσχέδιο αποπνέει αμφιβολία και καχυποψία έναντι του σώματος των αστυνομικών. Πρόσθεσε δε, ότι έρχεται σε περίοδο απαξίωσης τόσο της υλικοτεχνικής υποδομής της ΕΛΑΣ, όσο και της εκπαίδευσης των αστυνομικών, κάνοντας αναφορά στο αιματηρό περιστατικό με τη δολοφονία δυο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.
Ο εισηγητής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος σημείωσε ότι το Γραφείο Αστυνομικής Αυθαιρεσίας δεν πρόκειται να αλλάξει τον χαρακτήρα της Αστυνομίας ως μηχανισμό καταστολής, ενώ εξέφρασε τη διαφωνία του με την παρουσία συνταξιούχων δικαστών στο Γραφείο, όπως και με την εμπλοκή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων στο σύνολο του δημόσιου τομέα.

Για συστηματική αστυνομική αυθαιρεσία έκανε λόγο ο Θοδωρής Δρίτσας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισε ότι δεν μπορεί να τεθεί θέμα προστασίας των αστυνομικών και χαρακτήρισε δειλό βήμα το υπό σύσταση Γραφείο.

Την απόλυτη διαφωνία του κόμματός του εξέφρασε ο εισηγητής του ΛΑΟΣ, Θ. Πλεύρης. Υποστήριξε ότι δεν διασφαλίζονται οι αστυνομικοί από τις συκοφαντικές ή κακόβουλες ανώνυμες καταγγελίες και ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν κατά του καταγγέλλοντος, όταν η υπόθεση πάει στο αρχείο ελλείψει στοιχείων, ή αθωωθούν.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έδωσε λύσεις που δεν δημιουργούν πλασματικές υποσχέσεις στα ευρύτερα στρώματα των μεταναστών. Αναφερόμενος στη συζήτηση του νομοσχεδίου πρόσθεσε ότι δεν έλειψε η υποκρισία "από τους υπερπροστάτες των αστυνομικών", σημειώνοντας ότι όλες οι αλλαγές που επέρχονται ήταν διαχρονικά αιτήματα των ίδιων των αστυνομικών ενώσεων.
τα Νεα

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΓΝΩΜΗΣ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΓΝΩΜΗΣ

Ζητώ συγνώμη!! Από τον Ελληνα φορολογούμενο και τον δεινά οικονομικά ταλαιπωρημένο πολίτη, για την μοναδική φύλαξη από την Πολιτεία της μόνιμης κατοικίας μου στο Ορβιόκαστρο Κερατέας, της οικογένειας, και της περιουσίας μου και την πρόθεση αξιοποίησης του περιβάλλοντος χώρου, σε τόπο χλοερό σε τόπο αναπαύσεως και γαλήνης και ιδιαίτερου ΧΥΤΑ.

Σε καμιά κατοσταριά μέτρα από την πόρτα μου, η πολιτεία φρόντισε να διαθέσει τέσσερα (4) αστυνομικά μπλόκα για την φύλαξη μου. (Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ένα έως δύο το πολύ).

Τρεις ολόκληρους μήνες, είπα να κάνω πως δεν καταλαβαίνω. Ελα όμως που δεν μπορούσα να το κρατήσω μυστικό!! Ολο αυτόν τον καιρό, λες και με γιορτάζουν, πέφτουν κάθε βράδυ εκατοντάδες βεγγαλικά, καπνογόνα, φωτιές και εκρηκτικά, Ε, είπα κι εγώ δεν πάει άλλο! Εχω υποχρέωση σαν ευρωπαίος πολίτης ν’ απολογηθώ και να ομολογήσω ότι:

1ον Παραβιάζονται τα προσωπικά μου δεδομένα με τον έλεγχο το δικό μου και λοιπών συγγενών και φίλων, απαιτώντας η πολιτεία επίδειξη ταυτότητας και ότι συνεπάγεται απ’ αυτό.

2ον Παραβιάζονται τα’ ανθρώπινα δικαιώματά μου με την απαγόρευση της ελεύθερης διακίνησης ως πολίτης δημοκρατικής ευρωπαϊκής χώρας.

3ον Εκθεση σε κίνδυνο. Λόγω προβλημάτων υγείας παρεμποδίζεται η άμεση πρόσβαση ιατρικής βοήθειας.

4ον Υποχρεωτική απομόνωση από φίλους και κοινωνικές υποχρεώσεις. Ζεύγος φίλων, που προσπάθησαν να με επισκεφθούν υπέστησαν σωματικό έλεγχο και άλλοι υποχρεώθηκαν ν’ αφήσουν το αυτοκίνητο τους και πεζοί εν μέσω κακών καιρικών συνθηκών να ανέβουν ένα μεγάλο χωματόδρομο για να φτάσουν σπίτι μου.

5ον Υποβάθμιση ποιότητας ζωής! Παρεμποδίζεται η πρόσβαση τεχνικών (ηλεκτρολόγων, υδραυλικών κλπ εργατών), για την εύρυθμη λειτουργία του σπιτιού και της περιουσίας μου.

6ον Η συμπεριφορά αυτή με προσβάλλει και εξευτελίζει την προσωπικότητα μου.

Όλα αυτά συμβαίνουν τρεις μήνες τώρα. Αυτό όμως που με πανικοβάλλει κυριολεκτικά είναι μήπως το κράτος μου ζητήσει αμοιβή για την αστυνομική φύλαξη που μου παρέχουν.

Μετά τιμής
Σπύρος Ορνεράκης
Σκιτσογράφος

Κοινοποίηση προς:
Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια
Κ. Γιώργο Παπανδρέου Πρωθυπουργό της Ελλάδας
Βουλή των Ελλήνων