Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Χαλκιδική. Λαϊκή Συσπείρωση Δ. ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ, για τις κεραίες...

Για την εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας στον Πολύγυρο
Παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων στην περιοχή Καλυβών οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας σε συνεργασία με γνωστή αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ προχώρησαν στην τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας χρησιμοποιώντας τακτικές υποκόσμου εργαζόμενες ακόμα και νύχτα, σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων, για να αποφύγουν τον έλεγχο από το Αστυνομικό τμήμα Πολυγύρου.
Παράλληλα φαίνεται πως η ίδια αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ, σύμφωνα με καταγγελίες, έχει προχωρήσει σε εγκατάσταση ανάλογης κεραίας και στο κατάστημά της μέσα στον Πολύγυρο. --->>> 
Η κατάσταση, εφόσον οι παραπάνω καταγγελίες αληθεύουν, είναι ιδιαίτερα σοβαρή καθώς και οι δύο κεραίες είναι σε κατοικημένες περιοχές και επιπλέον η κεραία του Πολυγύρου βρίσκεται σε απόσταση μόλις 30 μέτρων από 2 νηπιαγωγεία, 1 δημοτικό σχολείο 200 παιδιών , 1 ειδικό σχολείο και το νοσοκομείο Χαλκιδικής.
Επειδή δεν περιμένουμε από καμία ιδιωτική εταιρεία να επιδείξει ευαισθησία για τη δημόσια υγεία έχουμε όμως απαίτηση από τη δημόσια διοίκηση, την τοπική αυτοδιοίκηση, και τις αρμόδιες υπηρεσίες να κάνουν το καθήκον τους
ΖΗΤΟΥΜΕ:
1) Να προσφύγει ο Δήμος Πολυγύρου μαζί με τους κατοίκους άμεσα στον αρμόδιο εισαγγελέα για να διερευνηθεί το ζήτημα και να ξηλωθούν οι παράνομες κεραίες.
2) Να ζητηθούν εξηγήσεις από την αλυσίδα των Σούπερ Μάρκετ και να απαιτηθεί το ξήλωμα των κεραιών.
3) Να ζητηθεί άμεσα η παρέμβαση της πολεοδομίας και κάθε αρμόδιας υπηρεσίας.
4) Να γίνει κοινοποίηση και αίτημα παρέμβασης στους διευθυντές των ενδιαφερόμενων σχολείων και στη διοίκηση του Γ. Νοσοκομείου Χαλκιδικής.
5) Να ενημερωθούν άμεσα οι σύλλογοι δασκάλων και οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των παραπάνω σχολείων και οι σύλλογοι εργαζομένων στο Νοσοκομείο.
6) Να αναλάβει ο δήμος και η νομική του υπηρεσία κάθε έξοδο και κάθε δικαστική παρέμβαση.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ.
ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ
ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πού ειναι οι Αρχες (Δημος, Περιφερεια Κρατος);