Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Όσο αδυνατίζει το άλογο, τόσο μακραίνει η ουρά του...

γράφει ο Αιρετικός στη ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ
Πράγματι, όσο ξεπέφτει το άλογο από ασιτία ή καχεξία, τόσο πλουσιότερη φαντάζει η ουρά του και αυτό βρίσκει απόλυτη εφαρμογή σε τούτη τη θλιβερή χώρα.
Παρατηρούσα την πρεμούρα των πολιτικών μας στη δύση της χιλιετίας να αναλάβει η χώρα μας τη διοργάνωση των ολυμπιακών αγώνων και σκεφτόμουν: Οι άνθρωποι αυτοί είναι εκτός τόπου και χρόνου!  Δεν είχα αντιληφθεί ότι τα μεγάλα έργα έχουν μεγάλες μίζες…
Τα τελευταία χρόνια, όταν πια η οικτρή οικονομική κατάσταση της χώρας δεν μπορούσε να μείνει κρυφή, παρατηρούσα τα όργια της σπατάλης. Δεν θα μείνω ούτε στις εκατοντάδες χιλιάδες (Ευρώ) για ανακαινίσεις υπουργικών γραφείων --->>> 
σε κάθε αλλαγή υπουργών, ούτε σε κείνα τα περίεργα κέντρα αγροτικής ανάπτυξης σε κάθε νομό, με πολυτελώς εξοπλισμένα γραφεία, με υπαλλήλους και διευθυντές, αλλά χωρίς αντικείμενο!!! Θα θυμίσω μόνο κάποια δημοσιεύματα περιοδικών με αφορμή το ηλίθιο πανηγυράκι της Eurovision κάπου στη βόρεια Ευρώπη, όπου καμάρωναν, πως η ελληνική αποστολή ήταν η πολυπληθέστερη, με λιμουζίνες κλπ. και είχε καταλύσει σε σουίτες του πολυτελέστερου ξενοδοχείου!!!

Τι συμβαίνει όμως σήμερα, που η χώρα διαλύεται, που οι πολυμελείς οικογένειες τιμωρούνται μέσω αύξησης του ΦΠΑ, που τα δώρα κόπηκαν, που οι συντάξεις μειώθηκαν, που οι κοινωνικές παροχές καταργήθηκαν, που τα καύσιμα απογειώθηκαν, που τα τέλη κυκλοφορίας έγιναν δυσβάσταχτα, που τα καταστήματα βάζουν λουκέτο το ένα μετά το άλλο, που…,  που…,   ;
Σήμερα συμβαίνουν ωραία πράματα. Πάρτε μια μικρή γεύση:
·         Ο υπουργός οικονομικών, διαβάζω στις εφημερίδες, ταξιδεύει με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο για Αμερική. Ποιοι είμαστε, για να ταξιδεύουμε με αεροπλάνο της γραμμής;  Άσε τον Τρισέ και τον πρωθυπουργό της Κύπρου να περιμένουν στο αεροδρόμιο …  Κόστος 150.000 Ευρώ.
·         Οι βουλευτές μας εξακολουθούν να αμείβονται με περίπου 130.000 Ευρώ το χρόνο, όπως και πέρσι. (Προσωπικά πιστεύω πως είναι πολύ- πολύ περισσότερα αλλά τα κρύβουν…)
Αφορμή λαβών από αυτό το τελευταίο έψαξα στο Focus online, το γνωστό σε όλους πλέον γερμανικό περιοδικό, να δω πως αμείβονται οι ομοσπονδιακοί βουλευτές της Γερμανίας.
Διαπιστώνω λοιπόν όχι χωρίς κάποια δόση υπερηφάνειας, ότι οι μοναδικές αμοιβές που είναι καλύτερες των γερμανών, είναι οι των βουλευτών μας.

Έχουμε λοιπόν και λέμε:
Βουλευτική αποζημίωση  (φορολογείται κανονικά)                        7009 Ευρώ
Κατ αποκοπή ποσό δαπανών (αφορολόγητο)                               3720
Συνολικό ποσό μηνιαίως                                                           10729
Αριθμός βουλευτών                                                                  614
Συνολικό κόστος όλων των βουλευτών               79,1 εκατομμύρια Ε
Πληθυσμός                                                         82,4 εκατομ. κάτοικοι
Κάθε βουλευτής εκπροσωπεί:                             134.264 πολίτες
Κάθε κάτοικος πληρώνει για το βουλευτή του:     0,96 Ε ετησίως
Το κατ αποκοπή αφορολόγητο ποσό, καλύπτει όλες τις ανάγκες του βουλευτή για γραφείο, έξοδα κινήσεως και παραστάσεων.  Οτιδήποτε πέραν τούτων, δεν καλύπτεται.
Συμπέρασμα; Οι δικοί μας είναι συγκριτικά πολύ… καλύτεροι….   Πέραν αυτών που παίρνουν, που είναι συγκρίσιμα με των γερμανών και που φορολογούνται, λέει, αυτοτελώς (;), έχουν τεράστια προνόμια που δεν τα ξέρουμε όλα, όμως τα πληρώνουμε. Ιδού μερικά:   104 αεροπορικά εισιτήρια και μάλιστα όχι οικονομικής θέσης. Business class παρακαλώ. Ατέλεια παντού, κινητά δωρεάν, αυτοκίνητο, Η/Υ και τελευταίως,  ισχυρή αστυνομική προστασία για το φόβο των γιαουρτιών. Όπως οι δικτάτορες.
Πέραν τούτων, η βουλή έχει γυμναστήρια, παιδικούς σταθμούς, λουτρά, μασάζ, κομμωτήρια (να γιατί η χωρίστρα του Πετσάλνικου είναι πάντα τέλεια), δεν ξέρω αν έχουν μαύρους με φτερά να τους κάνουν αέρα,  όπως οι σουλτάνοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας.
Τέλος, είναι υπεράνω του νόμου! Αυτό ορίζει αυτό το έκτρωμα που έφτιαξαν και το ονομάζουν σύνταγμα. Αυτό το «σύνταγμα», περιφρονεί τόσο βάναυσα τον έλληνα πολίτη-ψηφοφόρο, που ορίζει πως όταν κάποιος εκλεγεί, δεν οφείλει να δώσει λόγο σε κανέναν!!! 
Ας μη τον ψηφίζατε… περαστικά σας.
Το άλογο λοιπόν, είναι για ψόφο…. Η ουρά του όμως; Φανταχτερή, έτσι;
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://youtu.be/1XjmVg6OCRA