Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Χαλκιδική. Πολύγυρος. ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ και ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ !!! Συλλόγου...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΟΤΣΙΑΝΟΥ
Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Η Ρ Ι Ο - Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ΦΙΛΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΟΤΣΙΑΝΟΥ, κατά την τελευταία συνεδρίασή του στις 13 Μαϊου, αποφάσισε:
1. Ευχαριστεί το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πολυγύρου το οποίο, με ομόφωνη απόφασή του, ανταποκρίθηκε σε αίτημα του Συλλόγου και του εκτελεστή της Διαθήκης Κότσιανου κ. Ν. Βασιλάκη και αποφάσισε να βοηθήσει ενεργά, με όσες ενέργειες επιβάλλονται, ώστε να αξιοποιηθεί η περιουσία του υπό έγκριση Ιδρύματος, το οποίο ο Στέφανος Κότσιανος ίδρυσε με τη διαθήκη του. --->>>






2. Ευχαριστεί θερμά τους εθελοντές αγρότες, μέλη του Αγροτικού Συλλόγου και του Συνεταιρισμού Πολυγύρου, γιατί ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στο κάλεσμα του Συλλόγου και του κ. Ν. Βασιλάκη και όργωσαν, χωρίς αμοιβή, τα κτήματα, υποσχέθηκαν δε ότι με ανάλογες ενέργειες θα βοηθήσουν ώστε τα κτήματα να βρίσκονται σε καλή κατάσταση για να αξιοποιηθούν από το Δ. Σ. του Ιδρύματος.
3. Καταγγέλλει δημόσια την ενέργεια του κ. Σωκράτη Λιάγκου 

ο οποίος, δια της συζύγου του, προβαίνει στην αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων, στο Ειρηνοδικείο Πολυγύρου, ζητώντας να αποβληθεί το Ίδρυμα –που εκπροσωπεί ο κ. Ν. Βασιλάκης, μέχρι την αναγνώρισή του- από τα μεγάλης έκτασης και αξίας κτήματα του Ιδρύματος τα οποία, κατά απίστευτο και ψευδέστατο ισχυρισμό της, της είχαν δωρηθεί προφορικώς από το 1986 (!), λόγω φιλίας(!). Είμαστε βέβαιοι πως η Δικαιοσύνη θα αντιληφθεί το ψεύδος και την αλήθεια, διότι η περιουσία αυτή, σαφώς και οριστικώς, καταγράφεται στην Διαθήκη ως ιδιοκτησία του Ιδρύματος, το οποίο με την ίδια Διαθήκη, συνιστά ο μεγάλος αυτός Πολυγυρινός και ευεργέτης του Πολυγύρου, με σκοπό να ενισχύονται οικονομικά, μαθητές Β/θμιας Εκπ/σης. Ο ισχυρισμός αυτός του κ. Λιάγκου θίγει το φιλότιμο και το περί δικαίου αίσθημα των Πολυγυρινών και αποτελεί συνάμα ύβρη και προσβολή στην μνήμη του Σ. Κότσιανου, διότι τον εμφανίζει να παραχωρεί περιουσία στο Ίδρυμα που συνιστά, την οποία δήθεν είχε δώσει προφορικά σε άλλον! Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων συζητείται στο Ειρηνοδικείο Πολυγύρου στις 24 Μαϊου 2011.
4. Καλεί όλους τους θεσμικούς φορείς, τους συλλόγους και σωματεία, αλλά και όλους τους απλούς Πολυγυρινούς, να θεωρήσουν το θέμα της περιουσίας του Ιδρύματος ως δική τους υπόθεση –γιατί πραγματικά είναι υπόθεση όλων αλλά και του καθένα χωριστά- και να την υπερασπιστούν, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, απέναντι σε ανθρώπους που, αντί να βοηθούν την υλοποίηση της Διαθήκης, επιχειρούν, με ψευδέστατους ισχυρισμούς, να ιδιοποιηθούν περιουσία, η οποία είναι ιερή.
5. Καλεί, τέλος, τη Δημοτική Αρχή, σε συνέχεια και της παραπάνω ομόφωνης απόφασης του Δημ. Συμβουλίου, ΝΑ ΜΠΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ στην υπόθεση της υπεράσπισης του Ιδρύματος, να θεωρήσει το Ίδρυμα ως Δημοτικό –γιατί κατά, ευρεία έννοια, έτσι είναι- και να βάλει φραγμό στις επιβουλές εναντίον της περιουσίας του. Υπενθυμίζεται ότι όλες οι ενέργειες για το Ίδρυμα –μέχρι τον διορισμό Εκτελεστή της Διαθήκης- ήταν ενέργειες του Δήμου. Η αποστασιοποίηση δεν είναι θετική ενέργεια. Ο Δήμος μπροστά. Και, με την ευκαιρία, το Κοτσανέικο περιμένει και παραμένει ετοιμόρροπο. 
6. Τέλος, ο Σύλλογος κάνει γνωστό ότι, ύστερα από ενέργειες του κ. Βασιλάκη και επίσκεψή του στον αρμόδιο υφυπουργό κ. Κουσελά, η αναγνώριση του Ιδρύματος θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της 30ής Μαϊου 2011. 
Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου
Ο Πρόεδρος           Ο Γ. Γραμματέας
Γ. Ζωγραφάκης      Ι. Βασιλάκης

απο τη ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: