Τρίτη 31 Μαΐου 2011

"Προσοχή ! Φονικές διαφημίσεις" (ντοκιμαντερ)

Στο ντοκιμαντέρ του Μανώλη Ανδριωτάκη «Προσοχή: Φονικές διαφημίσεις» αποκαλύπτεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα το τεράστιο σκάνδαλο των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων.

Το σενάριο του ντοκιμαντέρ διερευνά τη διαφθορά, τα συμφέροντα και τον πακτωλό χρημάτων που διακυβεύονται, αλλά κυρίως εστιάζει στην ανθρώπινη διάσταση του προβλήματος, παρακολουθώντας τον αγώνα ενός πατέρα, που έχασε το παιδί του εξ’αίτιας μιας παράνομης διαφημιστικής πινακίδας, για δικαίωση. --->>>






Ενώ η υπαίθρια διαφήμιση έχει κριθεί παράνομη απ’ το ανώτατο δικαστήριο της Ελλάδας, οι άμεσα εμπλεκόμενοι, από τις διαφημιστικές εταιρείες μέχρι τους δήμους και τα πολιτικά κόμματα, εξακολουθούν να μην εφαρμόζουν το νόμο θέτοντας διαρκώς τη ζωή των οδηγών σε κίνδυνο.

Οι γονείς που έχασαν τα παιδιά του εξαιτίας των διαφημιστικών πινακίδων - των «υπαίθριων πυροβολισμών» όπως τις χαρακτηρίζουν - μάχονται ενάντια στους προστάτες της παρανομίας και της διαφθοράς, αποκαλύπτοντας την προβληματική σχέση της πολιτείας με τους νόμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: