Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Α΄ Θεσσαλονίκης: Δημοσκόπηση ...ΣΟΚ για ΠΑΣΟΚ - ΝΔ !

Δημοσκόπηση ΣΟΚ για τα δικομματισμό (από της Palmos Analysis στην Α’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης που δημοσιεύει αύριο ο «Αγγελιοφόρος της Κυριακής»). Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης αυτής, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ μόλις που καταγράφουν …διψήφιο ποσοστό στην πρόθεση ψήφου !!!
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 10,1% (από 23% σε αντίστοιχη δημοσκόπηση του Ιανουαρίου) και το ίδιο ποσοστό (10%) συγκεντρώνει η ΝΔ (από 14% στη δημοσκόπηση του Ιανουαρίου). «Βαρομετρικό χαμηλό» και στις συσπειρώσεις των ψηφοφόρων τους (ΠΑΣΟΚ στο 22% και ΝΔ στο 29%). Στην πρόθεση ψήφου, ακολουθεί --->>>





το ΚΚΕ που βρίσκεται στο 8%, ο ΛΑΟΣ στο 4,4%, οι Οικολόγοι Πράσινοι στο 4,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 2,1%, η Δημοκρατική Αριστερά στο 2%, η Δημοκρατική Συμμαχία στο 1,5% και το Άρμα Πολιτών 0,4%.
Σύμφωνα πάντα με την έρευνα, το 50% των ψηφοφόρων σκέφτονται την αποχή ή είναι αναποφάσιστοι.

Άλλα στοιχεία:
Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων, ποσοστό 73%, απαντά ότι σε περίπτωση δημοψηφίσματος θα ψήφιζε υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ.
Το 65% των ερωτηθέντων απαντά ότι σε περίπτωση δημοψηφίσματος για το αν η Ελλάδα πρέπει να εξυπηρετήσει το χρέος της ή να κηρύξει πτώχευση θα ψήφιζε υπέρ της πληρωμής του χρέους.
Το 67% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο πρώην πρωθυπουργός πρέπει να πάρει θέση για την οικονομική κρίση, τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του και τα νέα μέτρα.
Επίσης το 49% θεωρεί δίκαιη την καταδικαστική απόφαση για τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: