Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ; ευχαριστώ δεν θα πάρω. ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΚΟΖΑΝΗΣ...


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 29 Μαΐου στο Βελβεντό, οι δράσεις και οι εκδηλώσεις, για τη συμπλήρωση του ενός χρόνου από την ψήφιση του "Καλλικράτη" και  του αγώνα μας ενάντια στην αναγκαστική συνένωση του Δήμου Βελβεντού. 
Η Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών και η "Κοινωνία Των Πολιτών Του Βελβεντού" επέλεξαν με μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν, να δώσουν ένα ξεχωριστό μήνυμα στη συγκεκριμένη επέτειο και να διατρανώσουν με έναν διαφορετικό τρόπο το πάγιο αίτημα της κοινωνίας μας για αυτοδιοικητική ανεξαρτησία. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο 21 Μαΐου με την επίσκεψη και την ομιλία του Μανώλη Γλέζου στο Βελβεντό. -->>




        
Από την Πέμπτη 26 Μαΐου λειτουργούσε στην κεντρική πλατεία του Βελβεντού έκθεση φωτογραφίας και αφίσας του αγώνα μας έτσι όπως μοναδικά καταγράφηκε από ερασιτέχνες φωτογράφους.
          Την Παρασκευή το πρωί κλιμάκιο της Συντονιστικής Επιτροπής Πολιτών, πραγματοποίησε ενημερωτική επίσκεψη στη Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτ. Μακεδονίας κ. Γεωργακοπούλου - Μπάστα στα Ιωάννινα.
Το βράδυ της ίδιας μέρας, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, διοργανώθηκε η κεντρική εκδήλωση με ομιλητές δύο ανθρώπους με πολύχρονη και πολύπλευρη δράση στα κοινά του Βελβεντού. Ο δάσκαλος Γιώργος Παπαδόπουλος και ο οικονομολόγος Κώστας Σιόμος ανέπτυξαν δύο πολύ ενδιαφέροντα θέματα σε σχέση με την ιστορική και κοινωνική δράση των Βελβεντινών. Ο πρώτος ανέσυρε από τα αρχεία της ιστορίας και  παρουσίασε για πρώτη φορά ντοκουμέντα "πολιτικής ανυπακοής" των Βελβεντινών στις αρχές του αιώνα, όταν το Βελβεντό διαβιούσε ακόμα υπό τον τουρκικό ζυγό! Ο δεύτερος ανέπτυξε διεξοδικά το φαινόμενο του εθελοντισμού που χαρακτηρίζει  διαχρονικά τη βελβεντινή κοινωνία και το τρόπο που μεταδίδεται από γενιά σε γενιά μέχρι τις μέρες μας, κάνοντας παράλληλα σημαντικές αναφορές στον αγώνα και στην κοινωνική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί κατά τον τελευταίο χρόνο.
          Την Κυριακή το πρωί, ομάδες εθελοντών δραστηριοποιήθηκαν σε πολλά κεντρικά σημεία του αστικού και περιαστικού χώρου του Βελβεντού με σκοπό να αλλάξουν την εικόνα τους και να τη βελτιώσουν αισθητά, αντιδρώντας ενεργά στα σημάδια της εγκατάλειψης που είναι πλέον έντονα.
          Την Κυριακή το βράδυ οι επετειακές αυτές εκδηλώσεις έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο, με μία συναυλία διαμαρτυρίας στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου. Δυστυχώς η κακοκαιρία, δεν επέτρεψε να γίνει στο χώρο του Δημαρχείου, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί και που θα έδινε έναν ακόμα πιο συμβολικό τόνο στην όλη εκδήλωση. Παρόλα αυτά η συγκίνηση και ο αγωνιστικός παλμός υπήρξαν έντονα καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης με το τραγούδι και τα συνθήματα υπέρ του αγώνα και της ανεξαρτησίας του Δήμου Βελβεντού να πλημμυρίζουν τους χώρους εντός και εκτός του Πνευματικού Κέντρου. Σε αυτήν την καταπληκτική ατμόσφαιρα συνέβαλε τόσο η συγκλονιστική παρουσία του κόσμου όσο και η εξαιρετική εμφάνιση των καλλιτεχνών , Δημήτρη Τριανταφυλλίδη, Δημήτρη Ψαρά και Θεόδωρου Χριστόπουλου. Σημαντική και συγκινητική στιγμή της βραδιάς η παρουσία επί σκηνής των Βελβεντινών καλλιτεχνών Μανώλη Σαμαρά και Μανώλη Χατζημανώλη που κατέθεσαν την ψυχή τους και ξεσήκωσαν το κοινό με επιλογές από τις μεγάλες στιγμές του ελληνικού τραγουδιού.
          Η Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών και η «Κοινωνία Των Πολιτών Του Βελβεντού» ευχαριστεί θερμά όλους όσους εθελοντικά εργάστηκαν και πρόσφεραν τον χρόνο, τη διάθεση και την ενέργειά τους για την επιτυχία των εκδηλώσεων. 
          Δηλώνουμε κατηγορηματικά προς κάθε κατεύθυνση ότι ο αγώνας μας συνεχίζεται και εντείνεται. Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να συμβιβαστούμε με την ετεροδιοίκηση και την οικονομική μιζέρια που μας επιφύλαξε ο «Καλλικράτης». Θα αγωνιστούμε μέχρι τελικής δικαίωσης για την επανασύσταση του Δήμου Βελβεντού γιατί αυτή αποτελεί τη μόνη προοπτική ανάπτυξης και ευημερίας για τον τόπο μας.  
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ & «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ»

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ
Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία & Μη Κυβερνητική  Οργάνωση
Ζ. Παπαναστασίου 4 / 504 00 Βελβεντό /
Τηλ:   2464 50 10 10 / E-mail: kpv2011@gmail.com / www.kpvelventou.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.greektube.org/content/
view/103279/2/