Φόβος και για καταψήφιση του μεσοπρόθεσμου...
Τους βουλευτές, που δεν εκφράζονται ανοιχτά, αλλά πιθανόν να καταψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σταθερότητας με αιφνιδιαστικό τρόπο, αναζητεί το Μέγαρο Μαξίμου, μη κρύβοντας την ανησυχία του για το εκρηκτικό κλίμα, που διαμορφώνεται κατά της κυβερνητικής πολιτικής στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Η επιστολή των 16 βουλευτών προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου (ΕΔΩ), από τον οποίο ζητούν να μην καταθέσει το μεσοπρόθεσμο --->>>
πρόγραμμα ως ένα άρθρο και να συγκαλέσει την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, θορύβησε μεν το πρωθυπουργικό επιτελείο, από την άλλη όμως θεωρείται ότι εκτόνωσε και ένα μεγάλο μέρος των αντιδράσεων. Κι αυτό γιατί η κίνησή τους κρίνεται ως «αρκούντως διαχειρίσιμη», ενώ εκτιμάται ότι οι «16» δεν έχουν σκοπό τελικά να καταψηφίσουν το νέο πακέτο μέτρων, από τη στιγμή, που κατέθεσαν τη διαφοροποίησή τους και καταγράφηκαν στους ψηφοφόρους ως αντιδρώντες.
«Φοβόμαστε περισσότερο εκείνους, που δεν μιλούν, παρά όσους φωνάζουν ανοιχτά» ομολογεί συνεργάτης του πρωθυπουργού, που θυμίζει ότι οι βουλευτές που καταψήφισαν το μνημόνιο πέρσι, δεν είχαν κάνει κάποια ιδιαίτερη φασαρία νωρίτερα, αιφνιδιάζοντας τελικά την κυβέρνηση.
Στην πραγματικότητα η εκτίμηση του Μεγάρου Μαξίμου είναι ότι υπάρχει μία δεξαμενή όχι μεγαλύτερη των 5-6 βουλευτών, από την οποία ενδεχομένως προκύψουν από μία έως τρεις διαφοροποιήσεις τελικά και εφόσον η διαχείριση της κατάστασης δεν είναι η κατάλληλη, αλλά και η συμφωνία, που θα επιτύχει ο κ. Παπανδρέου με την τρόικα, είναι εξαιρετικά επαχθής.
Πάντως στο πρωθυπουργικό περιβάλλον υπάρχει η άποψη για την κίνηση των «16», ότι οι βουλευτές είχαν ενημερώσει πριν τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος εάν δεν τους ενεθάρρυνε, δεν τους απέτρεψε κιόλας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.
Μην ξεχνάς, ότι τα σχόλια, υπάρχουν για έκφραση γνώμης, άποψης, διάλογο και ακόμη για ιδέες και προτάσεις.
Εννοείται ότι εδώ δε βρίζουμε και δεν προσβάλλουμε κανέναν, κυρίως τους συνομιλητές μας, που είναι απλοί πολίτες, σαν εμάς.
Πάντως, αν κάτι «πάει στραβά», η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Αν κρίνεις ότι θα συμμετέχεις με σχόλια σ’ αυτό το blog, καλό είναι (όχι υποχρεωτικό πάντως), να χρησιμοποιείς ένα ψευδώνυμο, για να «γνωριζόμαστε» και να συζητάμε καλύτερα…
ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ