Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Χαλκιδική. ΚΚΕ. Για την έγκριση ΑΕΠΟ της "Ελληνικός Χρυσός"...

ΝΕ Χαλκιδικής
Η κυβέρνηση μετά και την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και των εφαρμοστικών νόμων του με την ουσιαστική συναίνεση της ΝΔ και του ΛΑΟΣ προχωράει σ' ένα μπαράζ μέτρων ενάντια στα λαϊκά δικαιώματα και ενίσχυσης της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Στα πλαίσια αυτά προχώρησε στην έγκριση των περιβαλλοντολογικών όρων για την επένδυση της Ελληνικός Χρυσός παρά τις αγωνιστικές αντιδράσεις κατοίκων και επιστημονικών φορέων. Αποδεικνύεται ότι κύριο μέλημα της είναι πως θα βγουν κερδισμένοι οι επιχειρηματικοί όμιλοι στη περίοδο της κρίσης.
Το ΚΚΕ που έγκαιρα και διαχρονικά έχει τοποθετηθεί για τις κατά καιρούς --->>>
 




επενδύσεις επιχειρηματικών ομίλων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, δηλώνει ότι θα συμμετέχει αγωνιστικά στην διαμόρφωση ενός συντονισμένου αγώνα όλων των κάτοικων ενάντια στην επένδυση και με στόχους διεκδίκησης:

-Να μην υλοποιηθεί το επενδυτικό σχέδιο της «ΕλληνικόςΧρυσόςΑΕ», που παραδίδει τον ορυκτό πλούτο της περιοχής στο μεγάλο κεφάλαιο και δεν αποφέρει στην περιοχή παρά καταστροφή και υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων, ώστε να θησαυρίσουν μονοπωλιακοί όμιλοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό

-Ουσιαστικά μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος, που θα αποτρέπουν τη ρύπανση της περιοχής (νερό, δάσος, θάλασσα) και τους κινδύνους για τα χωριά (όπως με ρήγματα, μεγάλης κλίμακας ατυχήματα κ.ά.) με τους εργαζόμενους και τους τοπικούς μαζικούς φορείς να έχουν αποφασιστικό λόγο.

-Mέτρα υγιεινής και ασφάλειας, που θα προστατεύουν από «εργατικά ατυχήματα», αλλά και την υγεία των μεταλλωρύχων που αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα και μετά τη συνταξιοδότηση.

-Mέτρα για μόνιμη σταθερή δουλειά των εργαζομένων με 7ωρο - 5νθήμερο - 35ωρο και ικανοποιητικούς μισθούς με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ.

Χρειάζεται να αναπτυχθεί κοινός αγώνας εργαζόμενων, φτωχών αγροτών, αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματιών της περιοχής απειθαρχίας στην απόφαση της κυβέρνησης. Αγώνας που ταυτόχρονα θα αναδεικνύει τους διαχρονικά υπευθύνους για αυτή την πολιτική.
Για το ΚΚΕ ο ορυκτός πλούτος της χώρας είναι λαϊκή περιουσία και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να παραχωρείται σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου θα έπρεπε να γίνεται σε όφελος του λαού και όχι για την αύξηση των κερδών του κεφαλαίου. στο πλαίσιο ενός κεντρικού σχεδιασμού με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο.
Μια τέτοια ανάπτυξη θα έχει στο κέντρο της προσοχής της τους εργαζόμενους, το λαό της περιοχής και όχι την κερδοφορία της εταιρείας, θα δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας με μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα και θα συμβάλει στην ανάπτυξη όλων των κλάδων: από τη γεωργία, την κτηνοτροφία και την αλιεία, τη μεταλλευτική δραστηριότητα και τη μεταποίηση, μέχρι τον τουρισμό.

Καλούμε το λαό της Χαλκιδικής να οργανώσει την πάλη του, για να μην παραδοθεί ο πλούτος της περιοχής στους μονοπωλιακούς ομίλους. Να διεκδικήσει ανάπτυξη προς όφελος των λαϊκών αναγκών, που σημαίνει πάλη για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και της εξουσίας που υπηρετεί την πλουτοκρατία.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: