Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Χαλκιδική. Δ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ. Δωρεάν Τεστ Παπανικολάου...

Ο Δήμος Αριστοτέλη σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου, επιθυμώντας να στηρίξει τις γυναίκες του τόπου μας, συμμετέχει στο πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τον έλεγχο και την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Το πρόγραμμα αφορά σε γυναίκες ηλικίας 25-65 ετών, οι οποίες πρόκειται να υποβληθούν σε δωρεάν εξέταση (τεστ) Παπανικολάου στο Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου. Το προσεχές χρονικό διάστημα ο Δήμος θα καλέσει για να ενημερώσει τις γυναίκες που ενδιαφέρονται, --->>>





οι οποίες θα μπορούν να καλέσουν στο Κέντρο Υγείας προκειμένου να προγραμματίσουν ραντεβού για την εξέταση. Για την πραγματοποίηση της εξέτασης οι γυναίκες θα πρέπει να προσκομίσουν την επιστολή που θα λάβουν κατά την ενημέρωση τους από τον Δήμο και τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης τους (Α.Μ.Κ.Α.).
Κατά την πρώτη φάση, στόχος του προγράμματος είναι η αύξηση του αριθμού των γυναικών με μειωμένη πρόσβαση λόγω γεωγραφικών, κοινωνικοοικονομικών ή άλλων φραγμών που εξετάζονται για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, ενώ στη δεύτερη φάση του προγράμματος στόχος είναι να πραγματοποιείται η εξέταση του συνόλου των γυναικών της χώρας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης και θα διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό.

Με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Χρήστος Πάχτας ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Η ενημέρωση των πολιτών για θέματα υγείας και η λήψη μέτρων πρόνοιας είναι πρωταρχικός σκοπός μας, γι’ αυτό και απαντήσαμε θετικά στην πρόσκληση του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τον προληπτικό έλεγχο του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Κύριο μέλημα μας είναι να στηρίξουμε τις γυναίκες του τόπου μας και να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής τους στην καθημερινότητα τους. Η συνεργασία του Δήμου Αριστοτέλη με το Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου για την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος θεωρούμε ότι συμβάλλει σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση. Απώτερος σκοπός μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τις γυναίκες του τόπου μας, ώστε να συμμετέχουν σε προγράμματα προληπτικής ιατρικής.
Ως νέα Δημοτική Αρχή επιδιώκουμε τη διαμόρφωση ενός ευρύτερου κοινωνικού προγράμματος φροντίδας και την υλοποίηση προγραμμάτων και μεμονωμένων δράσεων στήριξης των γυναικών του Δήμου μας. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η συγκεκριμένη δράση.
Οι γυναίκες του δήμου μας χρειάζονται την υποστήριξη μας και εμείς είμαστε δίπλα τους!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: