Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Ο "ακαταλληλότερος" συνεχίζει ! Επόμενο ...θύμα του, το περιβάλλον !

Την τραγική ανικανότητα του Γ. Παπακωνσταντίνου πληρώνουν σήμερα οι Έλληνες πολίτες με τα οδυνηρά μέτρα που περιέχονται στο Μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο. Κι όμως, αυτός ο άνθρωπος είναι ακόμη στην κυβέρνηση και μάλιστα στον -ιδιαίτερα ευαίσθητο- τομέα του περιβάλλοντος, για τον οποίο -προεκλογικά- ο ΓΑΠ, είχα καλλιεργήσει πάμπολλες "ωραίες αυταπάτες". Ο κατάλληλος άνθρωπος λοιπόν (των ...ειδικών αποστολών), στην κατάλληλη θέση !!! Ο άνθρωπος, που έχει πει το ...αμίμητο «έχουμε σκοπό να ανοίξουμε μια συζήτηση όχι μόνο για το τι είναι δάσος αλλά και τι θέλουμε να είναι δάσος» ανέλαβε το περιβάλλον !!! --->>>







Τα "κατορθώματά του" στην Οικονομία...

Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών για την πορεία του προϋπολογισμού στο 6μηνο αναδεικνύουν με τον πιο δραματικό τρόπο το απίστευτο έγκλημα που συντελέστηκε σε βάρος της οικονομίας και της κοινωνίας από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου ! Σχεδόν κατά 50% διευρύνθηκε η «μαύρη τρύπα» στην εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού, μέσα σε 1 μόλις μήνα: από 3,2 δισ. ευρώ το Μάιο σε 4,53 δισ. τον Ιούνιο !
Και, παρά τα σκληρά μέτρα λιτότητας από τον Μάιο του 2010 έως και τώρα, τα νούμερα δεν βγαίνουν με τίποτα ! Καθίζηση σημείωσαν συνολικά στο α’ εξάμηνο οι εισπράξεις του δημοσίου. Στα κρατικά ταμεία, τα καθαρά δημόσια έσοδα που μπήκαν (από φόρους κλπ) ήταν 3,26 δισ. ευρώ λιγότερα από το στόχο. Αντιθέτως οι δαπάνες ξέφυγαν και ξεπέρασαν το στόχο κατά 1,27 δισ. ευρώ.
Συνολικά η «μαύρη τρύπα» που άνοιξε στο εξάμηνο έφτασε έτσι στα 4,53 δισ. ευρώ, έναντι 3,2 δισ. στο πεντάμηνο.

Επόμενος ..."στόχος", το Περιβάλλον...

Στο υπουργείο περιβάλλοντος, οι προθέσεις του, φάνηκαν με το "καλημέρα" και οι ενέργειές του, ήταν άμεσες και ...στοχευμένες. Η έγκριση των Περιβαλλοντικών όρων και η αδειοδότηση -στην ουσία- της "Ελληνικός Χρυσός" στην περιοχή μας (μετά από ..."διαβούλευση" !!! όπως μάλιστα ισχυρίστηκε) και η "άμεση τακτοποίηση" των εκατοντάδων χιλιάδων αυθαιρέτων, καθαρά με εισπρακτική -και όχι βέβαια- περιβαλλοντική λογική και πολιτική, υποδηλώνουν δυο πράγματα:

1. Την επίδειξη ενός ιδιότυπου ..."τσαμπουκά" του στυλ "εγώ θα λύσω προβλήματα που χρονίζουν, ταχύτατα και όπως γουστάρω" και την πλήρη απαξίωσης των τοπικών κοινωνιών, αλλά και γενικότερα του λαού, όπως τονίσαμε και στη χθεσινή ανάρτηση "Όταν η πολιτική αλητεία, δεν έχει όρια"
 
2. Την άμεση μετατροπή του υπουργείου περιβάλλοντος, σε ένα φιλελεύθερο υπουργείο "επενδύσεων περιβάλλοντα χώρου" και τον πλήρη εναρμονισμό του, στη γενικότερη δεξιά πολιτική της κυβέρνησης του ΓΑΠ,  πιστή στις επιταγές και πειθήνια στα "κέφια" και στην ασυδοσία του κεφάλαιου, με την τοποθέτηση (πάντα) των συμφερόντων και των κερδών, πάνω από τον άνθρωπο και την κοινωνία...

Μερικές από τις πρώτες εξαγγελίες του: Γκολφ στις εκβολές του Αλφειού, αιολικό πάρκο στις Πρέσπες, ανεμογεννήτριες στη Λέσβο, στη Λήμνο, στη Χίο, τουριστικό συγκρότημα στη Μήλο στον βιότοπο της προστατευόμενης κόκκινης οχιάς, τουριστικό χωριό 6.000 στρεμμάτων στη Σητεία, λατομείο στον Έβρο, ξενοδοχειακό συγκρότημα 12.000 στρεμμάτων στην Αταλάντη Φθιώτιδας, φωτοβολταϊκά, εμπορικά κέντρα, λιγνιτορυχεία, καύσεις απορριμάτων, εκμετάλλευση κοιτασμάτων χρυσού, και γενικά ένα σωρό επενδύσεις και έργα που δεν θα τολμούσε να εξαγγείλει ούτε το χειρότερο κακέκτυπο του Σουφλιά.

προβοκάτορας με στοιχεία από:

ΥΓ. ...και για να μη ξεχνάμε το ρόλο και τις κωλοτούμπες της κυβερνητικής πολιτικής και των ...πολιτικών (και των τοπικών, βεβαίως, βεβαίως) ξαναδιαβάστε και αυτή την ανάρτηση ΕΔΩ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ είναι τα πράγματα

Ανώνυμος είπε...

http://takethesquarekavala.squat.gr/

Ανώνυμος είπε...

http://youtu.be/ppJW01LeRrk