Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Βαρόμετρο Public Issue: 6 μονάδες μπροστά η ΝΔ - Στο 9% ο ΣΥΡΙΖΑ !

Βαρόμετρο Public Issue: Έξι μονάδες μπροστά η ΝΔ - Στο 9% ο ΣΥΡΙΖΑ Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πολιτικό και οικονομικό Βαρόμετρο για τον μήνα Ιούλιο της Ρublic Issue για το ΣΚΑΙ και την Καθημερινή.
Αναλυτικά:  Η Νέα Δημοκρατία προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 32,5% ενώ το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης του μόλις 26,5% αυξάνοντας κατ' αυτόν τον τρόπο την ψαλίδα μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων στις 6 ποσοστιαίες μονάδες. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 11,5% ενώ τέταρτη δύναμη αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς στο πολιτικό βαρόμετρο του Ιουλίου συγκεντρώνει το εντυπωσιακό ποσοστό της τάξης του 9% --->>>





Οι αναλυτές κρίνουν ότι αυτή η αύξηση στα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται στις συνεχείς επιθέσεις του ΠΑΣΟΚ στον Αλέξη Τσίπρα αλλά και στα υπόλοιπα στελέχη του κόμματος.  
Ο ΛΑ.Ο.Σ. του Γιώργου Καρατζαφέρη συγκεντρώνει 7,5%. Στη Βουλή οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,5%. Η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη με 2% και η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη με μόλις 1,5%





Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών τις περισσότερες αρνητικές γνώμες συγκεντρώνει ο πρωθυπουργός, ενώ τις περισσότερες θετικές, 35 τον αριθμό, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς. Ακολουθεί ο Γιωργος Καρατζαφέρης με επίσης 35 θετικές γνώμες με το Γιώργο Παπανδρέου να βρίσκεται στο ναδίρ με μόλις 28 θετικές γνώμες.
Καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο ΚΑΝΕΝΑΣ με 46% κι ακολουθούν, ο Αντώνης Σαμαράς με 29% και ο Γιώργος Παπανδρέου με 22%. 



Ο ανασχηματισμός που έγινε δεν βοήθησε την ανακάμψη της εικόνας της κυβέρνησης με τη ΝΔ να περνά και σε αυτό το δείκτη μπροστά.  Ωστόσο 9 στους 10 πολίτες να είναι άκρως δυσαρετημένοι με τη λειτουργία των δύο μεγάλων κομμάτων.

Στην ερώτηση εάν οι πολίτες κρίνουν αναγκαία τη διεξαγωγή εκλογών το 60% απαντά ότι δεν χρειάζεται ενώ το 34% ότι μάλλον είναι αναγκαίες. 


Στα ύψη βρίσκεται η αποχή με ποσοστό της τάξης του 38%

Οι πολίτες απαντώντας στην ερώτηση πόσο έχει βελτιωθεί τον τελευταίο χρόνο η οικονομική τους κατάσταση απαντούν στη συντριπτική τους πλειοψηφία ότι έχει χειροτερέψει.

Το 88% των πολιτών νιώθουν ιδιαιτέρως ανασφαλείς για το μέλλον της χώρας
Το εντυπωσιακό ποσοστό της τάξης του 71% των πολιτών δηλώνει ότι είναι υπερ της συμμετοχής σε διαδηλώσεις, διαμαρτυρίες και απεργίες.

απο newpost και taxalia 




2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όμορφος κόσμος, ελεύθερος, καπιταλιστικά φτιαγμένος!
Στην Αμερική ένας 59χρονος άντρας με παράλυτο πόδι,μετακίνηση σπονδύλου, αρθρίτιδα και όγκο στο στήθος, προχώρησε στην εξής πράξη: Όταν απολύθηκε από την Coca-Cola και συνεπακόλουθα έχασε και το δικαίωμα για ασφάλεια, πήγε σε μια τράπεζα, έκλεψε 1 δολάριο και περίμενε την αστυνομία να τον συλλάβει.Σκοπός του να οδηγηθεί στη φυλακή για να εξεταστεί από γιατρό.
(Το διάβασα στον Οδηγητή Ιουλίου -Αυγούστου)
Πως είπατε; διαδόσεις των "αναρχοκομμουνιστών¨; Έχετε δίκιο. Γιατί στις ΗΠΑ όπου ανθεί η δημοκρατία, δεν την κυβερνούν λαμόγια και κλέφτες,όπου κάθε παράβαση του νόμου τιμωρείται σκληρά ακόμα και αν είσαι ο Στρος Καν, ούτε Π.Α.ΜΕ υπάρχει για να δημιουργεί πρόβλημα στο εμπορικό κέντρο όπως στην Αθήνα με τις κινητοποιήσεις του ή να δημιουργεί πρόβλημα στο λιμάνι και να μην μπορεί ο κοσμος να πάει διακοπές. Στις ΗΠΑ λοιπόν, εντελώς ελεύθερα και κυρίως ακηδεμόνευτα και ακομμάτιστα, υπάρχουν 40 εκατομμύρια άνθρωποι που δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Υπολογίστε ότι ο πληθυσμός των ΗΠΑ είναι περίπου 310 εκατομμύρια.
Αν δεν σας πείθουν όλα αυτά γιατί κατά τη γνώμη σας ο σοσιαλισμός απέτυχε άρα τι κάθομαι και σας λέω, δείτε την όλη ιστορία σαν μια ιδέα προερχόμενη από τη μεγάλη καπιταλιστική μητέρα. Που ξέρετε μπορεί και να σας χρειαστεί.
Αναρτήθηκε από ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ

Ανώνυμος είπε...

«Λεξικό»...

Ο καπιταλισμός δεν είναι καπιταλισμός. Είναι η «οικονομία της ελεύθερης αγοράς»...

Ο ιμπεριαλισμός δεν είναι ιμπεριαλισμός. Είναι «παγκοσμιοποίηση»...

Οι βομβαρδισμοί λαών δεν είναι βομβαρδισμοί. Είναι «προληπτική δράση»...

Οι δολοφονίες αμάχων δεν είναι δολοφονίες. Είναι «παράπλευρες απώλειες»...

Η απόλυση και η ανεργία δεν είναι απόλυση ούτε ανεργία. Είναι «εργασιακή εφεδρεία»...

Η μισο-ανεργία δεν είναι μισο-ανεργία. Είναι «απασχολησιμότητα»...

Ο εργασιακός μεσαίωνας δεν είναι εργασιακός μεσαίωνας. Είναι «εκ περιτροπής εργασία»...

Οι μίζες δεν είναι μίζες. Είναι «χορηγίες»...

Το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου δεν είναι ξεπούλημα. Είναι «αξιοποίηση»...

Η ιδιωτικοποίηση δεν είναι ιδιωτικοποίηση. Είναι «μετοχοποίηση»...

Η μετατροπή της χώρας σε ενέχυρο και σε υποθήκη δεν είναι ενέχυρο ούτε υποθήκη. Είναι «εμπράγματη εγγύηση»...

Η καταστροφή κεφαλαίου δεν είναι καταστροφή κεφαλαίου. Είναι «κούρεμα»...

Η στάση πληρωμών δεν είναι στάση πληρωμών. Είναι «πιστωτικό γεγονός»...

Η πτώχευση δεν είναι πτώχευση. Είναι «επιλεκτική χρεοκοπία»...

*

Αυτό είναι το «λεξικό» του καθεστώτος της κεφαλαιοκρατικής εκμετάλλευσης. Είναι διαδεδομένο και στα τέσσερα σημεία του πλανήτη. Ειδικά στην Ελλάδα, όμως, μπορούμε να είμαστε περήφανοι: Εδώ έχουμε το ΠΑΣΟΚ.

Και το ΠΑΣΟΚ - το κόμμα του άλλα λέω, άλλα πιστεύω, άλλα εννοώ και άλλα πράττω - δε θα μπορούσε παρά να έχει αναγάγει σε επιστήμη το διασυρμό των εννοιών μέσα από την αποκολοκύνθωση των λέξεων.

*

Να, όμως, που ακόμα και για το ΠΑΣΟΚ, όση εμπειρία κι αν διαθέτει, είναι πολύ δύσκολο να γίνει η υπέρβαση κάποιων ορίων.

Ετσι οι κύριοι που κυβερνούν και η τάξη που τους χρησιμοποιεί για να κυβερνούν, θα έχουν - αργά ή γρήγορα - να αναμετρηθούν με ένα λαό που κανένα καθεστωτικό «λεξικό» και καμία πλύση εγκεφάλου δε θα του αλλάξει άποψη για τις έννοιες που κρύβουν οι λέξεις

«τσίπα», «φιλότιμο» και «αξιοπρέπεια».

Οσο δε πιο κρίσιμες αναδεικνύονται οι ώρες που διανύουμε, με τόσο μεγαλύτερη σφοδρότητα θα πεταχτούν στα αζήτητα, εκεί που τους αξίζει, όσοι χωρίς τσίπα και χωρίς φιλότιμο παίζουν με τη ζωή και την αξιοπρέπεια του λαού.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ