Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Troikan Hero 2 // Τροϊκανός Ηρως 2 (video)

Εικονικός Ηθοποιός (virtual actor) υποδύεται τον ΓΑΠ, σε αυτή τη βελτιωμένη νέα έκδοση του video κινούμενων σχεδίων “Τροϊκανός Ήρως” ! Οι δυνατότητες για πολιτική σάτιρα και λαϊκή κριτική (έξω από τον έλεγχο των ΜΜΕ) αυξάνονται απίστευτα, μέσω της Τεχνολογίας Εικονικών Ηθοποιών, που αυτή τη στιγμή εγκαινιάζεται (με αυτό το video) και στο ελληνικό YouTube:
Διαδώστε το ! Αναπαραγωγή σε blog και sites ελεύθερη. Επίσης --->>>











επιτρέπεται να μεταδοθεί από οποιοδήποτε άλλο μέσο ή ξένο κανάλι τηλεόρασης. Απαγορεύεται όμως η αναμετάδοση του βίντεο ειδικά στην ελληνική τηλεόραση, σαν διαμαρτυρία για τα… χάλια των ελληνικών καναλιών και για τη μανιώδη τάση τους να… κατακλέβουν (όλους μας από) το YouTube χωρίς αναφορά πηγών για τα βίντεο που αρπάζουν.

Το video έχει διάρκεια 15 λεπτών. Αφορμή ήταν η ομιλία που εκφώνησε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, σε συνέδριο του O.S.C.E. (Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη), που έγινε στην Αστάνα (πρωτεύουσα του Καζακστάν).

Για να φτιαχτεί αυτό το βίντεο, απαιτήθηκαν… δεκάδες μεροκάματα (απλήρωτης) δουλειάς, αλλά για το επόμενο (παρόμοιο) βίντεο θα χρειαστεί πολύ λιγότερος κόπος. Ο εικονικός ΓΑΠ είναι ο πρώτος Τεχνητός Ηθοποιός που βγήκε 100% από τα… χεράκια μου. Για τους άλλους δύο Τεχνητούς Ηθοποιούς (τον Dr. Geoffrey Bankstercrap-Shredder και την μις Vicky Wikiseeker) είχα χρησιμοποιήσει κάποια έτοιμα προσχέδια.

Εκκρεμεί η παρουσίαση ενός μουσικού / ποιητικού βίντεο, σε λίγες μέρες, όπου μια νέα Τεχνητή Ηθοποιός, προγραμματισμένη με βάση ένα παλιό μου σχέδιο με παστέλ, υποδύεται μια… παλιά μου φίλη (την Alison από την Αγγλία) απαγγέλλοντας ποίηση και τραγουδώντας κιόλας! (χεχε) Αλλά ΔΕΝ κάνω πλάκα, ισχύει αυτό…

Η “Τεχνολογία Εικονικών Ηθοποιών” έχει τα δικά της μυστικά, που όταν τα μάθει κανείς διευκολύνεται πολύ, στο να το παίζει… σκηνοθέτης και σεναριογράφος χωρίς ανάγκη πραγματικών ηθοποιών. (ΟΚ, Εντάξει, υπερβάλλω λιγάκι, αλλά… ακόμη δεν έπιασα στα χέρια μου λογισμικό για full body animation! - χαχαχα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: