Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

2 πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια ΣΗΜΕΡΑ, για το Νόμο για τα ΑΕΙ...

Την οργή τους βγάζουν στο δρόμο σήμερα οι φοιτητές, διοργανώνοντας δύο συλλαλητήρια στις 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών και στην Ομόνοια (Μ.Α.Σ.)  κλιμακώνοντας με αυτό τον τρόπο τις κινητοποιήσεις τους. Την ίδια ώρα το «ντόμινο» των  καταλήψεων σε διάφορες  πανεπιστημιακές σχολές δεν βρίσκει τέλος, με αντίστοιχες κινητοποιήσεις να καταγράφονται και στη συμπρωτεύουσα. 
Μέχρι και σήμερα υπό κατάληψη βρίσκονται επτά τμήματα του Παντείου Πανεπιστημίου, εννέα τμήματα του Πολυτεχνείου Αθήνας, τρία τμήματα του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Μαθηματικό και Βιολογικό), 18 από τα 21 τμήματα--->>>




του Πανεπιστημίου Πάτρας, τρία τμήματα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έξι τμήματα του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Οι συνελεύσεις συνεχίζονται σε όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι πρόεδροι των οποίων συνεδριάζουν εντός της ημέρας για να καθορίσουν την στάση τους.Παράλληλα,  τα Πολυτεχνεία Αθήνας και Κρήτης, το Δημοκρίτειο Θράκης, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ανέστειλαν την εξεταστική τους περίοδο.
Στις κινητοποιήσεις φοιτητών μέσω των καταλήψεων εισήλθαν τρία νέα τμήματα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), ύστερα από απόφαση των γενικών συνελεύσεων των Συλλόγων τους.
Εν τω μεταξύ, την Τετάρτη η υπουργός Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου σε συνέντευξή της σε ραδιοφωνικό σταθμό, στράφηκε κατά των Πρυτάνεων και των φοιτητών που προχωρούν σε καταλήψεις και κινητοποιήσεις ενάντια στον νέο νόμο για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Η. κ Διαμαντοπούλου έκανε λόγο για «άθλια ψέματα» τα οποία -όπως είπε- «αναπτύσσονται συνειδητά για να δημιουργήσουν αναταραχή στους φοιτητές που δεν έχουν δει το νόμο». Η υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα θέμα διδάκτρων σε όλες τις προπτυχιακές σπουδές, ενώ επανέλαβε ότι τα συγγράμματα θα δίνονται δωρεάν καθώς και ότι θα υπάρξει επιπλέον πρόσβαση σε όλες τις ηλεκτρονικές σημειώσεις των πανεπιστημίων ανά την επικράτεια. Την ίδια ώρα, η υπουργός εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά συγκεκριμένων συγκλήτων τονίζοντας ότι «το ελληνικό πανεπιστήμιο δεν είναι ένα κοινόβιο όπου οι φοιτητές αποφασίζουν πότε θα γίνουν εξετάσεις».

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί στην Αθήνα στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια, 
στη Θεσσαλονίκη στις 7.30 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου και σε πολλές ακόμα πόλεις

 
Σήμερα οι φοιτητές και οι σπουδαστές «κατεβαίνουν» στους δρόμους για να μην εφαρμοστεί ο νόμος - πλαίσιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση, που διαλύει τις σπουδές και τα επιστημονικά αντικείμενα, μετατρέπει τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ σε επιχειρήσεις που θα κάνουν μπίζνες, καταργεί το άσυλο κ.ά. Με λίγα λόγια καταδικάζει την πλειοψηφία των φοιτητών και των σπουδαστών στην αμάθεια, στη διά βίου εκμετάλλευση, προετοιμάζοντας εργαζόμενους μισομορφωμένους που «πρέπει» να υποτάσσονται, να μη διεκδικούν τίποτα.
Τις προηγούμενες μέρες έγιναν Γενικές Συνελεύσεις Φοιτητικών Συλλόγων, που καταδίκασαν το νόμο - πλαίσιο, αποφασίστηκαν συλλαλητήρια και καταλήψεις στις σχολές.

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών συνεχίζει την πολύμορφη δράση του με δυναμικές κινητοποιήσεις, για να μην εφαρμοστεί ο νόμος - πλαίσιο, και καλεί στις παρακάτω συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας:
Στην Αθήνα στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια (υπάρχουν αποφάσεις συμμετοχής των Συλλόγων Νηπιαγωγών, Γεωλογικού και του ΔΣ της Νοσηλευτικής), στηΘεσσαλονίκη στις 7.30 το απόγευμα στο Αγαλμα Βενιζέλου, στην Πάτρα στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου (υπάρχουν αποφάσεις των Συλλόγων Δασκάλων και Φαρμακευτικού), στην Ξάνθη στις 7 το απόγευμα στα Προκάτ, στα Γιάννενα στις 7 το απόγευμα στο Δημαρχείο, στην Κομοτηνή στις 7.30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία και την ίδια ώρα στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης.

Επίσης, το ΜΑΣ καλεί σε συλλαλητήρια, στη 1 το μεσημέρι, και στις πρωτεύουσες των τεσσάρων νομών της Θεσσαλίας, στη Λάρισα στην κεντρική πλατεία, στο Βόλο στο «Θόλο» του Πανεπιστημίου, στα Τρίκαλα στην πλατεία Ρήγα Φεραίου και στην Καρδίτσα στην κεντρική πλατεία. Συλλαλητήριο θα γίνει και στοΗράκλειο, στην πλατεία Λιονταριών, στο Ρέθυμνο, στις 12 το μεσημέρι στο Δημαρχείο και στα Χανιά, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Ν. Καταστημάτων.
Συνεχίζονται οι δυναμικές κινητοποιήσεις του ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: