Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Και γιατί να έχετε όλοι ...ηλεκτρικό ρεύμα;

Διαβάστε ένα παλιότερο (από τις 6 Μαρτίου) αλλά επίκαιρο  άρθρο (όπως λέει ο ίδιος) και πολύ καλό (συμπληρώνω εγώ) του
Άλλη μια είδηση που μάλλον θα περάσει "στα ψιλά" - άλλωστε, έως τώρα τουλάχιστον, αφορούσε κυρίως τους πληθυσμούς των χωρών που βρίσκονται "εκτός Δύσης", που είναι δηλαδή ως γνωστόν "κατώτερες", και η Δύση "δικαιούται" να τις ρημάζει:
To 1/5 των κατοίκων του πλανήτη δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα --->>>

Πάνω από 1,4 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο – δηλαδή το ένα πέμπτο των κατοίκων του πλανήτη – δεν έχουν πρόσβαση στο ηλεκτρικό ρεύμα σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (International Energy Agency).
Για να μπορέσουν τα κράτη να προσφέρουν σύγχρονες ενεργειακές υπηρεσίες στους κατοίκους που δεν έχουν πρόσβαση στον ηλεκτρισμό, απαιτούνται επενδύσεις συνολικού ύψους 700 δις δολαρίων την εικοσαετία 2010-2030. Αυτό μεταφράζεται σε επενδύσεις 33 δις δολαρίων ανά έτος.

Πέρα όμως από αυτή την είδηση, αλιεύσαμε στο itulip ένα άρθρο της Telegraph, σκαναρισμένο σε εικόνα (δεν υπάρχει στο site της εφημερίδας στο internet, υπάρχει μόνο στην "παραδοσιακή" έκδοση της εφημερίδας σε χαρτί):


Όπως βλέπουμε, ο πρόεδρος του δικτύου ενέργειας της Αγγλίας δήλωσε ότι "η εποχή της συνεχούς ηλεκτροδότησης στα σπίτια τελειώνει". 

Είναι απλό: Ο κόσμος δε θα έχει λεφτά για "άφθονο ηλεκτρισμό", όπως ίσχυε μέχρι τώρα για την πλειοψηφία των πληθυσμών της δύσης. Αυτό είναι τουλάχιστον το πλάνο τους, στην προσπάθεια της άρχουσας τάξης να "κινεζοποιήσει" τους εργάτες. Βέβαια, προσπαθούν να το "μασκαρέψουν" όσο μπορούν, παρουσιάζοντας το ως "οικολογία", "έξυπνη κατανάλωση ενέργειας", κτλ. Η "υπερβολή" όμως από μόνη της είναι γελοία ως δικαιολογία - στην πραγματικότητα, ο κόσμος φτωχαίνει, και δε θα μπορεί να αγοράσει ηλεκτρική ενέργεια (επιπλέον παράγοντας είναι και το πετρέλαιο, που θα γίνει ακόμα πιο απλησίαστο, μιας και τα κράτη της δύσης υποτιμούν το νόμισμα τους, εξωθώντας τις τιμές να ανέβουν, και τελικά θα δούμε πως θα τα βρουν με του πετρελαιάδες, που βέβαια δε θέλουν να πληρώνονται σε δολάρια, αν τα δολάρια διαρκώς πέφτουν σε αξία).

Ήδη εξάλλου στην Ελλάδα βλέπουμε ολοένα και περισσότερους να μην μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ - και το ποσοστό αυτών των ανθρώπων προφανώς θα μεγαλώνει. Την ίδια μέρα μάλιστα που οι υποκριτές στο κοινοβούλιο έπαιρναν όσκαρ υποκρισίας με το ένα λεπτό σιωπής για τους νεκρούς αστυνομικούς, ένας 90χρονος εδώ στην Πάτρα έγινε "πρώτη είδηση", διότι η ΔΕΗ του έκοψε το ρεύμα, παρότι ήξερε ότι ζει με συσκευή οξυγόνου, μιας και δε μπόρεσε να πετύχει συμβιβασμό. Αυτό θα πει "σεβασμός στον άνθρωπο". Στην πραγματικότητα, ο καθένας "σέβεται"τους φίλους του, οι υπόλοιποι "στα τσακίδια".

Ας στείλουμε λοιπόν και εμείς "στα τσακίδια" την άρχουσα τάξη, που θα μας γυρίσει σε μεσαιωνικού τύπου εκμετάλλευση - ούτε ρεύμα δε θα έχουν πολλοί. Και όλα αυτά, ενώ έχουν περάσει 100 χρόνια από την ανακάλυψη του.

Να όμως που πέρα από την τεχνολογική πρόοδο, υπάρχει και η κοινωνική-ιδεολογική-πολιτική πρόοδος, και εκεί μας γυρίζουν πίσω, σε μια τεράστια οπισθοδρόμηση τεραστίων ιστορικών διαστάσεων.

Αυτά που μέχρι τώρα τα θεωρούσε ο περισσότερος κόσμος ως "τριτοκοσμικά", τώρα..."του χτυπούν την πόρτα", προκειμένου η άρχουσα τάξη να συνεχίζει να τρώει με χρυσά κουτάλια.

Ε, καλύτερα λοιπόν θα ήταν να μην τρώει με χρυσά κουτάλια - αυτοί οι άνθρωποι και το σύστημα τους δεν αξίζουν τίποτα άλλο από το να ανατραπούν.

Ως τότε, καθίστε εσείς να κλείνετε τα φώτα στο σπίτι σας για ένα λεπτό, "για να σώσετε τον πλανήτη", και αφήστε αυτούς να σας παίρνουν και τα σώβρακα...


Προπαγανδιστικό πόστερ από τη γνωστή και πολυδιαφημισμένη κίνηση 
"κλείστε τα φώτα να γλιτώσουμε ενέργεια"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.
Μην ξεχνάς, ότι τα σχόλια, υπάρχουν για έκφραση γνώμης, άποψης, διάλογο και ακόμη για ιδέες και προτάσεις.
Εννοείται ότι εδώ δε βρίζουμε και δεν προσβάλλουμε κανέναν, κυρίως τους συνομιλητές μας, που είναι απλοί πολίτες, σαν εμάς.
Πάντως, αν κάτι «πάει στραβά», η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Αν κρίνεις ότι θα συμμετέχεις με σχόλια σ’ αυτό το blog, καλό είναι (όχι υποχρεωτικό πάντως), να χρησιμοποιείς ένα ψευδώνυμο, για να «γνωριζόμαστε» και να συζητάμε καλύτερα…

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ