Πριν το χαράτσι: 1,16 εκατομμύρια (!) διαταγές διακοπής ρεύματος. Μετά το χαράτσι πόσες; Σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας της εταιρείας, μέσα στο 2010 η ΔΕΗ εξέδωσε 1.160.000 εντολές για διακοπή ρεύματος !
Δανείζομαι τον τίτλο από ένα άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου (ολόκληρο ΕΔΩ) Οι "πριν το χαράτσι" διακοπές βέβαια, δεν είναι απλά ένας δυσθεώρητος αριθμός (1.160.000 !!!), αλλά κρύβουν η καθεμιά από πίσω τους, μια τραγική ιστορία στην Ελλάδα του Μνημονίου και της ΔΝΤ-Τροϊκανής κατοχής. Κι αν αυτές (οι διακοπές) ήταν το ΧΘΕΣ, μπορούμε εύκολα ν' αντιληφτούμε, πως είναι το ΣΗΜΕΡΑ και πως θα είναι το κοντινό ...ΑΥΡΙΟ.
2 χαρακτηριστικές απ' αυτές τις ...ιστορίες --->>>
όπως τις περιγράφουν οι υπάλληλοι της ΔΕΗ...
Έκοψαν το ρεύμα, σε ανάπηρο πολέμου !
Το συνεργείο έκοψε το ρεύμα, όπως είχε εντολή.
Πριν καλά-καλά αποχωρήσουν οι υπάλληλοι είδαν τον ένοικο του σπιτιού να βγαίνει από τον οντά της παλιάς κατοικίας.
Πριν καλά-καλά αποχωρήσουν οι υπάλληλοι είδαν τον ένοικο του σπιτιού να βγαίνει από τον οντά της παλιάς κατοικίας.
«Τότε διαπιστώσαμε ότι είχε ένα πόδι. Δεν το ξέραμε. Μας φώναξε με όλη του τη δύναμη: «Το ένα μου πόδι το έδωσα για την πατρίδα μου. Και τώρα έρχεται η Ελλάδα και μου κόβει το ρεύμα». Αυτόν τον άνθρωπο δεν μπορώ να τον ξεχάσω όσο ζω. Ειλικρινά ντράπηκα. Όμως δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς γιατί θα είχαμε κυρώσεις».
Έκοψαν το ρεύμα, σε πολύτεκνη οικογένεια με μικρά παιδιά !
«Έκλαιγε η μάνα, έκλαιγαν και τα μικρά. Ο πατέρας άνεργος. Ούτε να μαγειρέψουν μπορούσαν, ούτε καν στο ψυγείο υπήρχε το γάλα των παιδιών. Τα μεγαλύτερα παιδιά διάβαζαν με το κεράκι. Τραγικές καταστάσεις. Τα λόγια δεν μπορούν να τις περιγράψουν».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.
Μην ξεχνάς, ότι τα σχόλια, υπάρχουν για έκφραση γνώμης, άποψης, διάλογο και ακόμη για ιδέες και προτάσεις.
Εννοείται ότι εδώ δε βρίζουμε και δεν προσβάλλουμε κανέναν, κυρίως τους συνομιλητές μας, που είναι απλοί πολίτες, σαν εμάς.
Πάντως, αν κάτι «πάει στραβά», η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Αν κρίνεις ότι θα συμμετέχεις με σχόλια σ’ αυτό το blog, καλό είναι (όχι υποχρεωτικό πάντως), να χρησιμοποιείς ένα ψευδώνυμο, για να «γνωριζόμαστε» και να συζητάμε καλύτερα…
ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ