Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

"Πόρτα" απολύσεων στο στενό Δημόσιο...

Το υπουργείο Οικονομικών προϊδεάζει 
και για νομοθετικό σπάσιμο της μονιμότητας
ΤΟ δρόμο της εργασιακής εφεδρείας και στους εργαζομένους που απασχολούνται στις παρυφές του στενού δημόσιου τομέα ανοίγει η κυβέρνηση. Ο πρώτος κύκλος των διαπραγματεύσεων με την τρόικα έκλεισε, με την κυβέρνηση να αποδέχεται τη διεύρυνση της ιδιότυπης αυτής μορφής μεταξύ σύνταξης και απόλυσης. Ο υπουργός Οικονομικών άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασής της στο στενό δημόσιο τομέα, καθώς «απαιτούνται πολύπλοκα νομικά εργαλεία» Σύμφωνα με τον εφαρμοστικό νόμο, το πλεονάζον προσωπικό εντάσσεται σε πίνακες κατάταξης --->>>






που καταρτίζονται χωριστά για κάθε νομικό πρόσωπο από το ΑΣΕΠ. Για την ένταξή τους στους πίνακες αυτούς ισχύουν κριτήρια, όπως τυπικά προσόντα, εμπειρία, οικογενειακή κατάσταση, ηλικία, προϋπηρεσία, ειδικές γνώσεις κ.λπ. Από τους πίνακες κατάταξης το προσωπικό μπορεί να:

1 Μεταφέρεται ύστερα από αίτησή του με την ίδια σχέση εργασίας σε φορείς του Δημοσίου, εφόσον υπάρχουν αιτήματα των φορέων αυτών για πλήρωση θέσεων τακτικού προσωπικού σε ποσοστό 10% των ετήσιων προσλήψεων.

2 Επιλέγεται ύστερα από αίτησή του κατά προτεραιότητα σε ποσοστό 30% επί του συνόλου των θέσεων που προκηρύσσονται για απασχόληση προσωπικού ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες και φορείς του Δημοσίου.

3 Προηγείται έναντι όλων των υπόλοιπων κατηγοριών για την επιλογή υποψηφίων για μερική απασχόληση.

4 Αποχωρήσει κατ' εξαίρεση με εθελουσία έξοδο βάσει ειδικού προγράμματος.

Εντονες ήταν οι αντιδράσεις από την ΑΔΕΔΥ, η οποία με ανακοίνωσή της τονίζει ότι οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την ένταξη στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας του προσωπικού που υπηρετεί σε διάφορους Οργανισμούς -ακόμη και ΝΠΔΔ- σε συνδυασμό και με τις δηλώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης περί πλεονάζοντος προσωπικού «ανοίγει το δρόμο» για μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο. *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=306569


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.
Μην ξεχνάς, ότι τα σχόλια, υπάρχουν για έκφραση γνώμης, άποψης, διάλογο και ακόμη για ιδέες και προτάσεις.
Εννοείται ότι εδώ δε βρίζουμε και δεν προσβάλλουμε κανέναν, κυρίως τους συνομιλητές μας, που είναι απλοί πολίτες, σαν εμάς.
Πάντως, αν κάτι «πάει στραβά», η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Αν κρίνεις ότι θα συμμετέχεις με σχόλια σ’ αυτό το blog, καλό είναι (όχι υποχρεωτικό πάντως), να χρησιμοποιείς ένα ψευδώνυμο, για να «γνωριζόμαστε» και να συζητάμε καλύτερα…

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ