Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

48ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ Τετάρτη, Πέμπτη (19 & 20 Οκτωβρίου)...

Σε 48ωρη γενική απεργία Τετάρτη και Πέμπτη, τη δεύτερη εντός του έτους, μετέτρεψαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την κινητοποίηση της επόμενης εβδομάδας. Μετά την εμμονή της κυβέρνησης να ψηφίσει τις σκληρές διατάξεις για την ουσιαστική κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, τη διάλυση των διαδικασιών συλλογικής διαπραγμάτευσης (και, άρα, την αμφισβήτηση ακόμη και του βασικού μισθού των 751 ευρώ), την αφαίρεση του δικαιώματος ο μισθωτός να επιλέγει την ευνοϊκότερη ρύθμιση, τις νέες περικοπές στις συντάξεις, το ενιαίο μισθολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία, η κοινωνική αντίδραση γιγαντώνεται. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να παραλύσει ολόκληρη η οικονομική και επιχειρηματική κίνηση στη χώρα,>>>





ενώ οι καταλήψεις δημόσιων κτηρίων και γραφείων, οι διαδηλώσεις και οι τυφλές συγκρούσεις αναμένεται να γενικευτούν. Η απογοήτευση και η αίσθηση του «τετέλεσται» των υπαλλήλων για τα εργασιακά δικαιώματα, τον προγραμματισμό της ζωής τους και τα σχέδια για τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς δημιουργούν κλίμα αντιδράσεων «εν θερμώ». Με ανεξέλεγκτες καταστάσεις και απρόβλεπτες εξελίξεις για το επόμενο διάστημα.
Συμφώνησαν με ΓΣΕΕ
Μετά την απόφαση της ΓΣΕΕ να μετατρέψει τη γενική απεργία της 19ης Οκτωβρίου σε 48ωρη (Τετάρτη και Πέμπτη), ανταποκρίθηκε τόσο η ΑΔΕΔΥ όσο και οι λοιπές ομοσπονδίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα, οι οποίες αρχικά προσανατολίζονταν σε διήμερη κινητοποίηση (Τρίτη και Τετάρτη).
Η απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 19 του μήνα θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 π.μ. στο Πεδίον του Αρεως, ενώ τη δεύτερη ημέρα της απεργίας, την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα στις 11.00 π.μ.
«Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί και θα ενταθεί όσο θα συνεχίζονται αυτές οι αδιέξοδες και καταστροφικές πολιτικές για τους εργαζομένους και την κοινωνία», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΓΣΕΕ. Για «την ψήφιση ενός νέου - βάρβαρου πολυνομοσχεδίου με συνοπτικές διαδικασίες στη Βουλή» κάνει λόγο η ΑΔΕΔΥ.
«Η αυθαιρεσία και η κυβερνητική συμπεριφορά, που εκτελεί πιστά τις εντολές της τρόικας, δεν πρόκειται να περάσουν ούτε στην πράξη ούτε στη συνείδηση της κοινωνίας ακόμη και αν ψηφιστούν από τη Βουλή εν μέσω εκβιαστικών διλημμάτων», αναφέρει ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ, Στ. Κούκος.
Στην ΕΥΔΑΠ
Στην ΕΥΔΑΠ έχουν προγραμματίσει καθημερινές κινητοποιήσεις «αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο-σκούπα, που σαρώνει κάθε εργατικό μας δικαίωμα, με κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, κατάργηση του Συντάγματος, με ισοπεδωτικές μειώσεις μισθών και συντάξεων, με νέα βάρβαρη φοροεπιδρομή», σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας (ΟΜΕ/ΕΥΔΑΠ), Β. Δημούδη. Ετσι σήμερα προχωρούν σε κατάληψη των εγκαταστάσεων της ΕΥΔΑΠ στον Τομέα Πειραιά από τις 07.00 έως τις 11.00. Τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου κλιμάκια της Ομοσπονδίας θα επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ στο Μενίδι. Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου προχωρούν σε κατάληψη του Περιφερειακού Κέντρου της ΕΥΔΑΠ στην οδό Γαλατσίου από τις 07.30 έως 11.30. Στη συνέχεια κλιμάκια της Ομοσπονδίας θα επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ στον Περισσό. Στις 19 Οκτωβρίου, πρώτη ημέρα της γενικής απεργίας, διοργανώνουν προσυγκέντρωση στην οδό Αθηνάς στις 07.30 και την επομένη, 20 Οκτωβρίου, συγκέντρωση στο κτήριο της διοίκησης στην οδό Λαοδικείας και πορεία στη Βουλή. *

Δεν υπάρχουν σχόλια: