Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

"Mην πληρώνετε τα χαράτσια". Κοινή δήλωση ΣΥΡΙΖΑ - Αλαβάνου (!)...

Για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ και το «Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής» του Αλέκου Αλαβάνου συνυπογράφουν πολιτικό κείμενο υπό μορφή κοινής δήλωσης που προέκυψε μετά από συνάντηση, την περασμένη εβδομάδα, των δύο πλευρών και την συμμετοχή και άλλων οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, με το οποίο καλούν το λαό να μην πληρώσει τα «χαράτσια» που επιβάλλονται από την κυβέρνηση. Οι υπογράφοντες την κοινή δήλωση καλούν το λαό «να μην τα πληρώσει τα συνεχή χαράτσια που του επιβάλλονται, περήφανα να αντισταθεί και να αρνηθεί να πληρώσει για μια ακόμη και πολλοστή φορά τους τοκογλύφους δανειστές της χώρας μας».>>>
 




Επίσης διαβεβαιώνουν ότι «θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις ένα μεγάλο κίνημα λαϊκής ανυπακοής απέναντι στην κυβέρνηση, στην Τρόικα (ΕΕ -ΔΝΤ- ΕΚΤ) και σε όλο το πλαίσιο μνημονίων, πακέτων μέτρων και χαρατσιών που επιβάλλουν, με την άμεση ή έμμεση συναίνεση και συνενοχή των «πρόθυμων» πολιτικών κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ κλπ)».

Δηλώνουμε, προστίθεται στην κοινή δήλωση, ότι «στόχος μας είναι ένας παλλαϊκός ξεσηκωμός για να ανατραπούν όλοι αυτοί. Να ανατραπεί αυτή η κυβέρνηση και όσοι τη στηρίζουν».

Την κοινή δήλωση υπογράφουν: Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, Αριστερή Ανασύνθεση (ΑΡ.ΑΝ.), Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση (ΑΡ.Α.Σ.), Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.Πα.Μ.), Κομμουνιστική Ανανέωση, Ξεκίνημα, Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ).

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1340952

Ανώνυμος είπε...

Απο την πρωτη μερα που ανακοινωθηκαν τα χαρατσια, το ΚΚΕ ταχτηκε ξεκαθαρα κατα της πληρωμης τους, καλωντας σταθερα και αταλαντευτα το λαο να μη τα πληρωσει.
Το γεγονος αυτο αναγκαζει σημερα το ΣΥΝ, Αλαβανο, ΑΝΤΑΡΣΥΑ... να ταχθουν, στο παραπεντε, κατα της πληρωμης.
Εστω και αργα ειναι ευπροσδεκτο...
Β.