Η πίεση από τους Ευρωπαίους είναι ασφυκτική και όχι περίοδος, αλλά ούτε καν ...ώρες χάριτος δεν υφίστανται για τη νέα κυβέρνηση. Το protothema.gr μετέδωσε νωρίτερα ότι, αμέσως μετά τη διαδικασία για την ψήφο εμπιστοσύνη στη νέα κυβέρνηση, ο Λουκάς Παπαδήμος πρόκειται να αναχωρήσει για Βρυξέλλες, ενώ δεν αποκλείεται στους προορισμούς του να προστεθούν το Παρίσι και το Βερολίνο. Ο νέος πρωθυπουργός θα δει τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλωντ Γιούνκερ ενώ έχει ήδη προγραμματίσει τηλεφωνικές >>>
επικοινωνίες με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.
Διαβάστε εδώ το αναλυτικό ρεπορτάζ.
Ωστόσο, οι εταίροι μας δεν περιμένουν και αυτό φάνηκε καθαρά και στη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν με τον Έλληνα πρωθυπουργό το Σάββατο ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.
Σύμφωνα με το reuters, στη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, οι δύο ηγέτες παρότρυναν τον Λουκά Παπαδήμο να σεβαστεί και να θέσει σε εφαρμογή όλες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα.
Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τα Ηλύσια Πεδία αναφέρει χαρακτηριστικά: «η εκταμίευση της επόμενης δόσης δεν θα πραγματοποιηθεί εκτός και αν υπάρξει ένα αποφασιστικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση».
Όλα αυτά όταν το πρωί η κ. Λαγκάρντ είχε δηλώσει ικανοποιημένη από τις εξελίξεις στην Αθήνα.
Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ.
Διαβάστε επίσης εδώ http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=158822 για τον συναγερμό που έχει σημάνει στην κυβέρνηση ενόψει της έλευσης, την ερχόμενη εβδομάδα, των ελεγκτών της Τρόικας στην Αθήνα. Ενόψει της συνάντησης, ο κ. Παπαδήμος είχε το μεσημέρι συνεργασία με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.
Στο επίκεντρο της συνάντησης, πέραν των ενεργειών που είναι απαραίτητες για να εγκριθεί η εκταμίευση της έκτης δόσης, βρέθηκε και η κατάρτιση του προϋπολογισμού για το 2012. Ενός προϋπολογισμού που θα φέρει τον στόχο της επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος αλλά και που καθίσταται ακόμη δυσκολότερος με δεδομένες τις προβλέψεις της Κομισιόν για ιδιαίτερη μεγάλη ύφεση στην ελληνική οικονομία και κατά τη νέα χρονιά...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου