Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

ΝΔ: Δεν υπογράφει επιστολή δέσμευσης, ο "συν-κυβερνήτης" Σαμαράς !

Αποφασισμένος να μη βάλει την υπογραφή του δίπλα στου Γιώργου Παπανδρέου σε μια επιστολή δέσμευσης για τη δανειακή σύμβαση «για να μην μπει στο ίδιο κάδρο της αναξιοπιστίας», όπως τόνισε σύμβουλος του, είναι ο Αντώνης Σαμαράς.
Κύκλοι της Συγγρού δήλωναν, όπως αναφέρει η «Ελευθεροτυπία», ότι η Ν.Δ. δεν είχε καμία ενημέρωση για τέτοια επιστολή από τις Βρυξέλλες μέχρι χθες το βράδυ. Ταυτόχρονα παρέπεμπαν στη δήλωση άρνησης του προέδρου της Ν.Δ. να βάλει την υπογραφή του, επικαλούμενος την εθνική αξιοπρέπεια και υπενθυμίζοντας ότι από την πρώτη στιγμή είχε χαρακτηρίσει «αναπόφευκτη» τη δανειακή σύμβαση και είχε δεσμευτεί να την ψηφίσει στη Βουλή.>>>
 




Σε ό,τι αφορά τις Βρυξέλλες, ενώ την περασμένη Πέμπτη διαφάνηκε μια υπαναχώρηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τον όρο των υπογραφών που έθεσε ο Ολι Ρεν και ο εκπρόσωπος μίλησε για «ηχηρό μήνυμα», την Παρασκευή το θέμα ξαναμπήκε στο τραπέζι. Στα επίμονα ερωτήματα Γερμανών δημοσιογράφων, ο Ολιβιέ Μπαγί απάντησε ότι «το αίτημα του Eurogroup παραμένει σε ισχύ και τα δύο μεγάλα κόμματα της κυβέρνησης συνεργασίας στην Ελλάδα θα πρέπει να δεσμευθούν εγγράφως για την εφαρμογή των αποφάσεων της συνόδου κορυφής της 26ης Οκτωβρίου».

Το μεσημέρι συνεδριάζει η ΚΟ της ΝΔ στην οποία ο Α. Σαμαράς, σύμφωνα με πληροφορίες,  θα υποστηρίξει,ότι η πολιτική του κόμματος παραμένει σταθερή και θα εξηγήσει ότι η στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου ήταν το τελικό αποτέλεσμα μίας συνολικής στρατηγικής που συνέλαβε όταν ο κ. Παπανδρέου «έθεσε σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή παρουσία της χώρας με το δημοψήφισμα που εξήγγειλε».

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα υποστηρίξει ότι η στρατηγική του πέτυχε γιατί:
-πρώτον, ακυρώθηκε το δημοψήφισμα που ήθελε να κάνει ο Παπανδρέου
-δεύτερον, εξαναγκάστηκε ο πρώην πρωθυπουργόςνα παραιτηθεί
-τρίτον, επιβλήθηκαν οι εκλογές για τις 19 Φεβρουαρίου
-τέταρτον, η κυβέρνηση Παπαδήμου έχει συγκεκριμένη αποστολή να υπογράψει την ευρωπαϊκή συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και να απελευθερωθεί η έκτη δόση του δανείου καθώς επίσης και να διαπραγματευτεί το πρόγραμμα PSI.

Δεν υπάρχουν σχόλια: