Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Μέχρι Μάρτιο σπάνε τις αμοιβές συμβολαιογράφων, δικηγόρων, μηχανικών...

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 30% ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ, 
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ, ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΥΛΗΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ
Αναφέρεται ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται να ανακοινώσει έως το τέλος του 2011 και έως το τέλος του επόμενου Μαρτίου να θεσπίσει:
* Την τροποποίηση του άρθρου 6 του Ν. 3919/2011 για την ελεύθερη δραστηριοποίηση δικηγορικών γραφείων και την απελευθέρωση ανοίγματος καταστημάτων μέσα στην Ελλάδα. >>>
 





* Την κατάργηση του άρθρου του Ν. 3919/2011, σχετικά με τις αρμοδιότητες του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας να παρακολουθεί και να ξεκινά πειθαρχικές διαδικασίες για ασυνήθιστα χαμηλές αμοιβές.
* Οτι οι εισφορές των δικηγόρων και των μηχανικών στις επαγγελματικές ενώσεις «θα αντανακλούν το λειτουργικό κόστος των υπηρεσιών που παρέχονται από αυτές. Οι εισφορές θα καταβάλλονται περιοδικά και δεν θα συνδέονται με τις αμοιβές των επαγγελμάτων».
* Την απλοποίηση των απαιτήσεων που συνδέονται με ορισμένες δραστηριότητες στο επάγγελμα του δικηγόρου ή του μηχανικού και δεν δικαιολογούνται ή δεν είναι αναλογικές.
* Την «κατάργηση των κανονιστικών διατάξεων των επαγγελματικών επιμελητηρίων, για την πρόσβαση και την άσκηση επαγγέλματος και για την τιμολόγηση, που δεν συνάδουν με το νόμο 3919/2011 και τη νομοθεσία της Ε.Ε., συμπεριλαμβανομένων των κανόνων ανταγωνισμού».
* Οτι οι πάροχοι υπηρεσιών δεν υπόκεινται σε απαιτήσεις που τους υποχρεώνουν να ασκούν αποκλειστικά συγκεκριμένη δραστηριότητα ή που περιορίζουν την άσκηση από κοινού ή σε εταιρική σχέση διαφορετικών δραστηριοτήτων.
* Την ενίσχυση στη λειτουργία των επαγγελματικών φορέων.
Επίσης αναφέρεται ότι, μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2012, η κυβέρνηση δεσμεύεται να ολοκληρώσει την τροποποίηση της υφιστάμενης νομοθεσίας για να διασφαλιστεί η πλήρης συνέπεια με το νέο νόμο για τα κλειστά επαγγέλματα, τα οποία μάλιστα θα είναι «διαρθρωτικό οδόσημο», δηλαδή προαπαιτούμενο της δόσης (που θα αποφασιστεί με βάση τις επιδόσεις του Μαρτίου).
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=328790

Δεν υπάρχουν σχόλια: