Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Δημοσκόπηση MARC. Tα πρώτα στοιχεία - Πρόθεση ψήφου... (video)

Μία ακόμη δημοσκόπηση (από τη Marc για το Έθνος της Κυριακής), δείχνει ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ,  με γενική πάντως κατάρευση του δικομματισμού.
Τα πρώτα στοιχεία που κυκλοφόρησαν, δείχνουν (στην πρόθεση ψήφου) τη ΝΔ να συγκεντρώνει 20,7%, το ΠΑΣΟΚ 13%, το ΚΚΕ 8,7%, το ΛΑΟΣ 7,2%, τη Δημοκρατική Αριστερά 6,9% και τον ΣΥΡΙΖΑ 6,1%.
Άλλα στοιχεία, αναφέρουν ότι:
Το 60,4% των πολιτών επιθυμούν κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις πρόωρες εκλογές. Οι πολίτες σε ποσοστό 57% θεωρούν θετικό ή μάλλον θετικό γεγονός το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, έναντι 36,2% που το θεωρούν αρνητικό ή μάλλον αρνητικό. >>>





Θετική άποψη για τον Λουκά Παπαδήμο έχει το 62% των ερωτηθέντων, έναντι 29,7% που δηλώνει το αντίθετο.
Πάντως, ο Λουκάς Παπαδήμος θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός έναντι του Αντώνη Σαμαρά με ποσοστό 54,3% έναντι 21,7% για τον πρόεδρο της ΝΔ.
Σε σχέση με τον Γιώργο Παπανδρέου ο κ. Παπαδήμος θεωρείται καταλληλότερος με ποσοστό 71,8%, έναντι μόλις 3,8% για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τέως πρωθυπουργό.


Σε ότι αφορά τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ:
Για πρώτη φορά σε δημοσκόπηση μεγάλης εταιρείας δημοσκοπήσεων ο Α. Λοβέρδος προηγείται και στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ αλλά και στο σύνολο του εκλογικού σώματος με ότι και αν συνεπάγεται αυτό.

Σημείωση:
Στο σύντομο βίντεο που ακολουθεί, παρουσιάζονται και ορισμένα στοιχεία, από άλλη δημοσκόπηση (της MRB για τη REALNEWS)



Δεν υπάρχουν σχόλια: