Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Συκοφαντίες και αντικομμουνισμός από το "μαύρο μέτωπο"...

απο τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ
Λύσσαξαν οι εταίροι της συγκυβέρνησης και τα άλλα κόμματα - στυλοβάτες του μαύρου μετώπου, με την κινητοποίηση του ΠΑΜΕ ενάντια στον «κοινωνικό διάλογο», επιστρατεύοντας το ψέμα, τη συκοφαντία και τον αντικομμουνισμό για να επιτεθούν στο ταξικό κίνημα και στο ΚΚΕ.
Μιλώντας στην Βουλή, ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης αναρωτήθηκε προκλητικά «πόσο δικαίωμα μπορεί να θεωρείται να εισβάλει μια παράταξη μέσα στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ, να προπηλακίζει όσους ήταν μέσα και να αφαιρέσει το δικαίωμά τους να συζητήσουν; Αναρωτιέμαι σε αυτές τις συνθήκες που βιώνει η χώρα, είναι πρακτικές που μπορεί να ακολουθούνται, να μην αφήνουμε κάποιους να συζητήσουν για πολύ σοβαρά ζητήματα που αφορούν >>>





την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, την ανεργία και μια σειρά άλλα πράγματα πολύ σοβαρά, που τα έχουμε μπροστά μας, ιδιαίτερα σε μια εβδομάδα που γίνονται σημαντικές διαπραγματεύσεις για κορυφαία ζητήματα που αφορούν τη χώρα;».

Ο υπουργός Εργασίας λέει ψέματα όταν συνειδητά και για λόγους εντυπώσεων καταγγέλλει «προπηλακισμούς». Ταυτόχρονα, προσπαθεί να παρουσιάσει τον «κοινωνικό διάλογο» σαν μια απλή συζήτηση για την ανταλλαγή απόψεων, ενώ ξέρει καλά ότι πρόκειται για διαδικασία θεσμοθετημένη από την ΕΕ, που στόχο έχει να προωθήσει την ταξική συναίνεση εργοδοτών και εργαζομένων, σε βάρος των δεύτερων. Η κυβέρνηση έχει ήδη αποφασίσει με τους εργοδότες και την τρόικα για το εύρος των ανατροπών σε μισθούς και συμβάσεις, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, που είναι στρατηγική επιδίωξη της ΕΕ.

Σ' αυτή την κατεύθυνση προσπαθεί να αξιοποιήσει σαν «φύλλο συκής» το «διάλογο» και τη δεδομένη συναίνεση των εργατοπατέρων σε μέτρα που βυθίζουν βαθύτερα στη φτώχεια τους εργαζόμενους, για να σωθεί το κεφάλαιο από τη χρεοκοπία, όπως σημείωσε στην παρέμβασή του και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ακόμα πιο προκλητικός ήταν ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Α. Κακλαμάνης, ο οποίος έκανε λόγο για τραμπούκους που έκαναν εισβολή για να αποτρέψουν την συνάντηση της ΓΣΕΕ, ενώ έφτασε στο σημείο να πει ότι όσοι προτείνουν την έξοδο από την ΕΕ λειτουργούν «ως 5η φάλαγγα». Πρόκειται για πρόκληση στο λαό, που υποφέρει από τις αποφάσεις της συγκυβέρνησης, στο όνομα του να μείνει η χώρα στην ΕΕ. Στόχο έχει να τρομοκρατήσει τα λαϊκά στρώματα ότι έξω από τη λυκοσυμμαχία υπάρχει μόνο χάος και να συγκαλύψει το γεγονός ότι ο λαός μπορεί να ευημερήσει έξω από τις ενώσεις των καπιταλιστών, αν κατακτήσει τη δική του εξουσία.

Προπαγάνδα - καρμπόν
Συντονισμένες στην ίδια προπαγάνδα, με μεγάλες δόσεις αντικομμουνισμού, ήταν οι τοποθετήσεις και των άλλων αστικών κομμάτων για την προχτεσινή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Μιχελάκης αποδοκίμασε «την κατάληψη των γραφείων της ΓΣΕΒΕΕ» στο όνομα του «διαλόγου» σαν «κύριου συστατικού της δημοκρατίας» του οποίου η «παρεμπόδιση όχι μόνο δεν ωφελεί τους εργαζόμενους, αλλά βλάπτει τα πραγματικά συμφέροντά τους». Η ΝΔ, όπως και το ΠΑΣΟΚ, υπερασπίζεται εκείνη τη «δημοκρατία» και εκείνον τον «διάλογο» που εγγυώνται την εξαθλίωση των εργατών για τα κέρδη των πλουτοκρατών.

Καθ' έξιν προβοκάτορας ο ΛΑ.Ο.Σ. εξέδωσε το εξής σχόλιο: «Ενώ οι κύριοι του ΠΑΜΕ μπουκάρουν στα γραφεία της ΓΣΕΕ, κάνουν ότι συμπαρίστανται στους εργαζόμενους του ALTER και παριστάνουν αριστερά και δεξιά τους "φιλολαϊκούς", για τους απολυμένους του "902" και του "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ" κάνουν το παγώνι... Κομμουνιστικός φαρισαϊσμός...». Πρόκειται για χυδαία προσπάθεια από το κόμμα του κνούτου να ταυτίσει το ΚΚΕ με τους ιδιοκτήτες των καπιταλιστικών επιχειρήσεων, τη στρατηγική των οποίων πολεμά, παλεύοντας για ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.

Ο ΛΑ.Ο.Σ., που πρωτοστατεί στο χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων και στο τσάκισμα του κινήματος, καμώνεται τον υπερασπιστή των εργαζόμενων, κοροϊδεύοντας κατάμουτρα τα εκατομμύρια λαού που υποφέρουν από την πολιτική που υπηρετεί το κόμμα του Καρατζαφέρη. Στο ίδιο πνεύμα, η ΔΗ.ΣΥ. της Ντ. Μπακογιάννη δήλωσε: «η πρακτική του ΠΑΜΕ δεν έχει σχέση με τη δημοκρατία» και προσπάθησε να φορτώσει στο ΚΚΕ τα εγκλήματα που παράγει η στρατηγική που η ίδια υπερασπίζεται, μιλώντας για «ακραίες δράσεις», με τις οποίες το ΚΚΕ «επιβαρύνει το επενδυτικό κλίμα, διώχνει παραγωγικές μονάδες από τη χώρα, με αποτέλεσμα να οδηγούνται στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: