Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Ένας κωλοχωριάτης ρωτάει: Τι θα ήσουν χωρίς τα δεκανίκια σου, ρε μαλάκα;;;

...το κωλοχώρι σας, κωλοχωριάτες
"Τι θα ήταν η Χαλκιδική, χωρίς τη Θεσσαλονίκη; Ένα κωλοχώρι..." !!!
...δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου !!! Κι εντάξει... αυτός, το είπε. Κι έχει ...πλάκα.
Αλλά η μεγαλύτερη πλάκα είναι, ότι διαβάζω ανακοινώσεις, δηλώσεις, σχόλια κλπ, από Χαλκιδικιώτες, που απαντάνε σ' αυτή τη δήλωση, με επιχειρήματα του στυλ... "μα γιατί, το λέτε αυτό, κύριε δήμαρχε, ξέρετε τι καλοί που είμαστε, έχουμε ομορφιές, τουρισμό κλπ, κλπ... Να ανακαλέσετε..."
Προσπαθούν δηλαδή, ν' απαντήσουν στο μαλάκα, στο ...GRAND μαλάκα, με ...επιχειρήματαΣ' έναν μαλάκα, που βρέθηκε ξαφνικά >>>




στα γεράματα να ...ασκεί εξουσία και σαν κοινή ...κακίστρα, να βγάζει με τον πιο χυδαίο τρόπο, όλα όσα στερήθηκε, απ' αυτή την άποψη (της εξουσίας, δηλαδή), στη ζωή του.
Γιατί άλλα, δεν πολυ-στερήθηκε. Λεφτά είχε πάντα μπόλικα και ...ξύδια είχε μπόλικα, τιμώντας τα δεόντως...

Τι προσπαθεί λοιπόν ο μαλάκας, να δημιουργήσει, με τέτοιου είδους δηλώσεις, πάνω σ' ένα θέμα "ρουτίνας" που απλά αφορά "το που κατευθύνονται, οι ξένοι ...τουρίστες, που έρχονται στη Βόρεια Ελλάδα;"
Να μειώσει και να υποτιμήσει, ένα νομό (κωλοχώρι) και τους κατοίκους του (κωλοχωριάτες);
Να δημιουργήσει, τοπικιστικές αντιθέσεις και έριδες, ανάμεσα σε Θεσσαλονικείς και Χαλκιδικιώτες;
Να δείξει, ότι αυτός ο "απελευθερωμένος", ο "ψαγμένος", ο "διαφορετικός" δήμαρχος, δεν κολώνει να μιλάει, όπως γουστάρει, γιατί "ξέρετε ποιός είμαι  εγώ, ρε;"

Τώρα θα μου πείτε, πολύ ασχολούμαι, πολύ το ψάχνω και κοντεύω κι εγώ να βγάλω Ανακοίνωση - Δελτίο Τύπου, αναλύοντας τη δήλωση του μαλάκα. Σωστά.

Επειδή λοιπόν, δεν έχω πρόβλημα, από το να φοράει ένας γέρος σκουλαρίκι, ούτε από το να λέει ότι ήταν "χασικλής" και αλκοολικός, που ...απεξαρτήθηκε και ίσα-ίσα, το πιθανότερο είναι, να τον δω με συμπάθεια, γιατί ούτε ηθικολόγος είμαι, ούτε "ο αναμάρτητος, που ...τω λίθω βαλλέτω..." κλπ,αλλά κι
Επειδή δεν είμαι τόσο ...χριστιανός, για να γυρίσω (ειδικά σαν Χαλκιδικιώτης) και το άλλο μάγουλο (και ειδικά στον Μπουτάρη) και προτιμώ το "μάχαιρα έδωσες, μάχαιρα θα λάβεις", του απαντάω στην ερώτηση-απάντηση τη δική του "Τι θα ήταν η Χαλκιδική, χωρίς τη Θεσσαλονίκη; Ένα κωλοχώρι..." με μια επίσης ερώτηση-απάντηση:

Τι θα ήταν ο μαλάκας, αν δεν τον στήριζε για τη  δημαρχία, μια "ιερή", προοδευτική -και καλά- συμμαχία από τα ...δεκανίκια: ΠΑΣΟΚ, Μπακογιάννη, Δράση (του Μάνου) και Δημοκρατική Αριστερά; (να 'τη πάλι η Δημοκρατική "Αριστερά", όπως και πίσω από τον ...κεφαλοκυνηγό αστέγων Καμίνη...)

Τι θα ήταν λοιπόν;
Απλά, άλλο ένα ματσό, πλήν γραφικό ραμολιμέντο, απ' τα πολλά, γνωστά του είδους...
Το οποίο (ραμολιμέντο) η παραπάνω "ιερά συμμαχία" και η συχασιά των Θεσσαλονικέων, απέναντι στον προηγούμενο, τον έκανε δήμαρχο Θεσσαλονίκης...
'Εναν δήμαρχο, γνωστό για τρία πράγματα μέχρι τώρα: για την κόντρα (και μετά ...τρελλή αγάπη) με τον Άνθιμο, για τα βουνά σκουπιδιών κάθε τόσο στη πόλη και για την καινοτομία του (!!!) να κάνει ...θαλασσινό, το χριστουγεννιάτικο δέντρο...

ΥΓ. Για τους μη γνωρίζοντες, ο μαλάκας:
1. διαθέτει εδώ και πολλά χρόνια ...αυθαίρετο εξοχικό, σ' αυτό το κωλοχώρι, τη Χαλκιδική δηλαδή και ...συναλάσσεται -επομένως- πολλά χρόνια, με παρακατιανούς κωλοχωριάτες και

2. η "αριστοκρατική" καταγωγή του -σε αντίθεση μ' εμάς τους κωλοχωριάτες- "...είναι βλάχικη, από το Κρούσοβο (σήμερα βρίσκεται στην FYROM), τη Μοσχόπολη (σήμερα βρίσκεται στην Αλβανία) και από το Νυμφαίο Φλώρινας...(el.wikipedia)

Ένας ΚΑΙ κωλοχωριάτης ΚΑΙ προβοκάτορας

Δεν υπάρχουν σχόλια: