Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Παπαδήμος κ' ΣΙΑ: ..."Όλοι μαζί για να σωθούμε" κλπ, κλπ (video)

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη (διήρκεσε 2,5 ώρες) που είχαν ο Λουκάς Παπαδήμος και οι τρεις αρχηγοί  των κομμάτων που στηρίζουν την  κυβέρνησή του. Στη σύσκεψη, διαμορφώθηκε η ελληνική διαπραγματευτική γραμμή απέναντι στην τρόικα. 
Διαβάστε στη συνέχεια, το ρεπορτάζ (από το Πρώτο Θέμα) 
και ΔΕΙΤΕ το video με τις δηλώσεις Παπαδήμου 
Όχι στην επιτροπεία και το κόψιμο μισθών στον ιδιωτικό τομέα είπαν ομόφωνα  ο Λουκάς Παπαδήμος και οι τρεις αρχηγοί  των κομμάτων που στηρίζουν την  κυβέρνησή του. Οι δανειστές έχουν ήδη  ξεκαθαρίσει πως >>>




δε θα δεχθούν  εκπτώσεις στις διαρθρωτικές αλλαγές, ούτε αστερίσκους στην όποια συμφωνία από τους πολιτικούς αρχηγούς. Το «παζάρι» εισέρχεται έτσι στην τελική του φάση.

Ποια μπορεί να είναι  η λύση;
 
Να κοπεί σταδιακά ο 14ος μισθός, να διατηρηθεί δηλαδή ο 13ος.
 
Να γενικευθούν τα τοπικά σύμφωνα απασχόλησης και οι ελαστικές μορφές εργασίας αφήνοντας ανέγγιχτα τα όρια της γενικής συλλογικής σύμβασης.

Να πωληθούν ΔΕΚΟ, (ενέργεια, νερό, ορυκτός πλούτος), να ενοικιαστούν λιμάνια και αεροδρόμια, να δοθεί ήλιος και θάλασσα, αλλά τα δίκτυα να παραμείνουν στον έλεγχο του δημοσίου.  

Αλλιώς, η τρόικα θα διακινδυνεύσει μια καταψήφιση της  συμφωνίας που θα έχει επιβάλλει  στη Βουλή και η Ελλάδα μία  χρεοκοπία. Δύο σενάρια που πολύ απλά σημαίνει ότι όλες οι πλευρές  θα χάσουν. Μετά τη σύσκεψη ο πρωθυπουργός αναχώρησε για τις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στην αυριανή σύνοδο κορυφής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: