Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΣΟΚ: Αποφασίζουν για την μετα - Παπανδρέου εποχή... (video)

Akis Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου συνέρχεται σήμερα και αύριο το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, αναμένεται να κορυφωθούν οι διεργασίες στο εσωτερικό του Κινήματος για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα. Τα σενάρια μέχρι στιγμής δίνουν και παίρνουν, ενώ οι επίδοξοι «μνηστήρες» της Ιπποκράτους ξεφυτρώνουν σαν τα…μανιτάρια. Το Πολιτικό Συμβούλιο στη χτεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε να εισηγηθεί στο Εθνικό Συμβούλιο εκλογή νέου προέδρου από τη βάση του κόμματος αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών για το PSI και την υπογραφή νέας δανειακής σύμβασης. Αίσθηση προκαλεί η απόφαση των Τόνια Αντωνίου, Πάρι Κουκουλόπουλου και Νίκου Σαλαγιάννη –εκ της «βενιζελικής» πτέρυγας- να μην τοποθετηθούν στη χτεσινή συνεδρίαση, ενώ πληροφορίες τους θέλουν >>>




να δίνουν σήμερα και αύριο τη μάχη για εκλογή προέδρου «εδώ και τώρα».
Ήδη μέχρι στιγμής το κόμμα μετρά οκτώ υποψηφίους στην κούρσα διαδοχής, την ώρα που τα στελέχη του βλέπουν «λαγούς» και θεωρούν πως αυτοί που θα παραμείνουν μέχρι τέλους δεν θα είναι περισσότεροι των τριών.

Οι «υποψήφιοι»
Την Πέμπτη ο πρώην βουλευτής, Στέφανος Τζουμάκας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ (μια μέρα μετά εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΪ τη βεβαιότητά του πως θα είναι ο επόμενος πρόεδρος), η οποία προστίθεται σε αυτή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τις «σίγουρες» υποψηφιότητες του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Ανδρέα Λοβέρδου και τις «εν δυνάμει» υποψηφιότητες των: Άννα Διαμαντοπούλου, Χάρη Καστανίδη, Λούκας Κατσέλη και Χρήστου Παπουτσή.

Την ίδια ώρα, οι «ομάδες» που χρόνια «ταλαιπωρούν» το κόμμα κάνουν την επανεμφάνισή τους. Οι επιτελάρχες των στρατηγείων των διεκδικητών άρχισαν τα τηλέφωνα και τις επαφές, ενώ οι πρώτες παρασκηνιακές συμμαχίες είναι γεγονός.

Στη Θεσσαλονίκη η Νομαρχιακή Επιτροπή της Α’ περιφέρειας ήταν η πρώτη που απέρριψε τη λογική της «διαρχίας» και ζήτησε «την άμεση έναρξη των διαδικασιών και τη διεξαγωγή Συνεδρίου ουσιαστικής επανίδρυσης και επαναφοράς του ΠΑΣΟΚ» μετά από πρόταση του γραμματέα του οργάνου Χρήστου Παπαστεργίου, που ενώ διατηρεί άριστες σχέσεις με το Γιάννη Ραγκούση και όλοι θα περίμεναν να παρέχει στήριξη στον Ανδρέα Λοβέρδο, φαίνεται πως θα δώσει τα χέρια με τον Υπουργό Οικονομικών. Ο ίδιος δηλώνει στην «Κ» πως «πρέπει να επικρατήσει η σοβαρή πρόταση και να τηρηθεί το καταστατικό του Κινήματος».

Τον Ευάγγελο Βενιζέλο όμως, πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως στηρίζει και ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Β’ Θεσσαλονίκης Παντελής Κουκουλεκίδης, ο γραμματέας της Περιφερειακής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Γεράκης και ο γραμματέας Νεολαίας Α’ Θεσσαλονίκης, Χρόνης Κουσαλίδης.

Οι επιλογές των βουλευτών
Σε επίπεδο βουλευτών η Εύα Καϊλή δεν αλλάζει την επιλογή του 2007 υπέρ της υποψηφιότητας Βενιζέλου, ενώ πληροφορίες θέλουν και τον Γιάννη Μαγκριώτη να επιλέγει το ίδιο στρατόπεδο. Η Βούλα Τεκτονίδου, αν και αποφεύγει να τοποθετηθεί δημόσια για το ζήτημα της διαδοχής φέρεται να τάσσεται στο πλευρό του Χάρη Καστανίδη, ο οποίος έχει ξεκινήσει επαφές και συναντήσεις με τοπικά «Παπανδρεϊκά» στελέχη. Από την πλευρά τους οι Σπύρος Βούγιας και Χρύσα Αράπογλου εμφανίζονται ιδιαιτέρως προβληματισμένοι, ενώ την επιλογή του Βασίλη Γερανίδη να ταχθεί το 2007 υπέρ του σημερινού Υπουργού Οικονομικών φαίνεται πως ακολουθεί και ο έτερος βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Γιώργος Αρβανιτίδης.

«Βελούδινη διαδοχή» ζητά μέσω της «Κ» ο Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, που σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να παρέχει στήριξη στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ ο «εκσυγχρονιστής» Γιώργος Πασχαλίδης είναι εύλογο πως θα επιλέξει τον Ανδρέα Λοβέρδο. «Ο Παπανδρέου θα ανακάμψει και θα δικαιωθεί» δηλώνει από την πλευρά της η Μαρία Παυλίδου, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ.

Υπέρ της επιλογής Βενιζέλου φέρεται πως τάσσονται ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, ο δήμαρχος Νεάπολης -Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης, ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, η δημοτική σύμβουλος Ωραιοκάστρου, Χριστίνα Αλίρη, ο πρώην δήμαρχος Νεάπολης Νάκης Λαδόπουλος και οι εκ της «Αριστερής Πρωτοβουλίας» ορμώμενοι Κώστας Μαμέλης και Γιώργος Χαλβατζόγλου.

Τον Υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη θα στηρίξουν, σύμφωνα με πληροφορίες, το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Νίκος Κριθαρίδης και το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Πάππου, ενώ τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Θέμης Τζήμας και Αντώνης Ελευθεριάδης που απασχόλησαν κατά καιρούς με δηλώσεις και επιστολές κατά της πολιτικής Παπανδρέου φέρεται πως θα επιλέξουν τον Χάρη Καστανίδη.

VIDEO ΑΠΟ http://www.tanea.gr/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

14 Ιανουαρίου 2012, 08:26
Κατηγορία: Συμβαίνει γύρω μας
Βίντεο αποκάλυψη: Τι ψεκάζουν πάνω από τα κεφάλια μας;

Kατά καιρούς ειδικοί έχουν ισχυριστεί ότι η Γη ψεκάζεται με αλουμίνιο, βάριο, τιτάνιο και άλλα πολυμερή, ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να τους επικρίνουν και να τους ειρωνευτούν.

Το βίντεο που ακολουθεί συνιστά απόδειξη των παραπάνω ισχυρισμών ακόμη και για τους πιο δύσπιστους.

Σε αυτό λοιπόν περιλαμβάνονται αναφορές από μετεωρολόγους αλλά κι από ένα συνέδριο γεωμηχανικής, όπου επιστήμονες διαβεβαιώνουν την ύπαρξη πειραμάτων τα οποία ωστόσο δεν έχουν έλθει ποτέ στη δημοσιότητα.



http://www.newsbomb.gr/anexhghta/story/106809/ti-psekazoyn-pano-apo-ta-kefalia-mas