Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

ΔΙΑΒΑΣΤΕ από την ΑΥΓΗ

Επτά προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή: Πρώτα τα ταμεία, μετά οι δανειστές
Η στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων είναι αναγκαία και εφικτή. Αλ. Τσίπρας: Χρειάζεται ένας άλλος συνασπισμός εξουσίας να έρθει σε ρήξη με τις πολιτικές του Μνημονίου. Επτά προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή
* Κοινωνική ρήτρα στα δημόσια έργα. >>>




* Κοινωνική ρήτρα επί της ακίνητης περιουσίας.
* Ειδική έκτακτη εισφορά επί του συνόλου των συναλλαγών που πραγματοποιούνται μέσω πιστωτικών ιδρυμάτων, που θα επιβαρύνει αποκλειστικώς τα τραπεζικά ιδρύματα.
* Ειδική εισφορά στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές.
* Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, ώστε το ταμείο της περιουσίας να υπηρετεί τα ασφαλιστικά ταμεία και όχι τους δανειστές, το πρόγραμμα "Ήλιος" να πληρώνει τα ταμεία και όχι τους δανειστές.
* Απόδοση των 10 δισ. ευρώ που οφείλει το κράτος στα ταμεία.

"Γιατί να αποδεχθούμε να βάλουμε και στο Σύνταγμά μας ακόμα ότι θα έχουμε προτεραιότητα να πληρώνουμε τους τοκογλύφους και όχι τα ασφαλιστικά ταμεία; Γιατί να μην προηγούνται τα ταμεία;" αναρωτήθηκε ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ κατατίθενται στο πλαίσιο ενός "άλλου δρόμου, που περνά μέσα από μια ισχυρή πολιτική βούληση ρήξης" και από την "ισχυρή εντολή του λαού σε έναν νέο συνασπισμό εξουσίας να σταματήσει αυτή την καταστροφή". 
"Θα βγάλουμε εισιτήριο επιστροφής στους επικίνδυνους υπαλληλίσκους της πεντάρας, στον διαβόητο Τόμσεν και στην παρέα του, που ασκούνται σε ιατρικά πειράματα στο πτώμα μιας οικονομίας, μιας κοινωνίας και μιας χώρας. Θα σταματήσουμε επιτέλους -αυτός είναι ο στόχος μας- αυτή την υποβοηθούμενη αυτοκτονία της χώρας" τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ταμεία: Δικαστική έρευνα τα αποθεματικά από την ΤτΕ


    Σόιμπλε: Ίσως χρειαστεί και τρίτο δάνειο η Ελλάδα
    Ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρειαστεί και τρίτο δανειακό "πακέτο" μετά το 2014, οπότε λήγει το δεύτερο. Ντράγκι: Πείτε αντίο στην Ευρώπη που ξέρατε...
    Η ομολογία του Ντράγκι
    "Ξεπερασμένο το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο"
    Β. Σόιμπλε: «Δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι το μονοπάτι στο οποίο βαδίζουμε θα μας οδηγήσει στην επιτυχία»

    Δεν υπάρχουν σχόλια: