Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΚΚΕ(μ-λ): Μαζικό μέτωπο αγώνα για να μην ξεπουληθεί η ΕΥΑΘ


Κ.Ο. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Η κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου, της Τρόικας, των μνημονίων και του ΔΝΤ αποφάσισε στα πλαίσια της καταστροφικής αντιλαϊκής καταιγίδας να επισπεύσει το ξεπούλημα σε ιδιώτες-πολυεθνικές της Εταιρίας Ύδρευσης–Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης. Αποφάσισε δηλαδή να πουλήσει και αυτό ακόμη το νερό και το δίκτυο παροχής του στους πολίτες της Θεσσαλονίκης, το πιο ζωτικό καθημερινό  αγαθό >>>
 



μαζί με το οξυγόνο που αναπνέουμε. Αυτήν την θρασύτατη, αντικοινωνική και αντιλαϊκή απόφαση δεν πρέπει να την επιτρέψουμε να γίνει πράξη. Το οφείλουμε στους εαυτούς  μας, στα παιδιά μας, στην ιστορία και το  μέλλον αυτής της πόλης, που φέτος συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της και η κυβέρνηση θέλει να τη  γιορτάσει με την παράδοση του νερού σε ξένους και ιδιώτες κερδοσκόπους.

  Η κομματική οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ) καλεί στην δημιουργία ενός παλλαϊκού μετώπου αντίστασης στο ξεπούλημα της ΕΥΑΘ ενόψει της ανακοίνωσης πως αυτή  επισπεύδεται τους επόμενους μήνες. Ήδη αυτό το μέτωπο έπρεπε να είχε δημιουργηθεί με επίκεντρο τον δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων και να αναπτυχθεί σε όλες τις γειτονιές και τους δήμους της Θεσσαλονίκης, σε κάθε εργασιακό και κοινωνικό χώρο. Αυτό που δεν επέτρεψαν μέχρι τώρα εφησυχασμοί, αυταπάτες και διάφοροι αποπροσανατολισμοί, πρέπει να γίνει άμεσα με στόχο την οργάνωση κινητοποιήσεων και εκδηλώσεων διαμαρτυρίας. Καλεί επίσης  σε στήριξη των κινητοποιήσεων που θα οργανώσουν οι εργαζόμενοι στην ΕΥΑΘ .

  Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί κάθε εργαζόμενο, άνεργο, νέο και πολίτη της Θεσσαλονίκης να πάρει μέρος στον αγώνα για να μην  πουληθεί το 40% της ΕΥΑΘ και να μην  δοθεί η διοίκηση της στις πολυεθνικές, όπως σχεδιάζει η κυβέρνηση.
  Γιατί αυτό θα έχει πολύ αρνητικά αποτελέσματα στις τιμές, την ποιότητα των υπηρεσιών και φυσικά αποτελεί ξεπούλημα δημόσιου κοινωνικού πλούτου που ανήκει στον λαό και όχι τους κεφαλαιοκράτες, τους τοκογλύφους και την  ξένη ακρίδα που θέλει να αρπάξει την  περιουσία  του ελληνικού λαού. 

 
Κομματική οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ)



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γράφει ο Χάρης, εργαζόμενος στην Ελληνική Χαλυβουργία

Σήμερα η εργοδοσία εδειξε για άλλη μια φορά το άθλιο πρόσωπό της. Εβαλε την GREEN STEEL θυγατρική να σπάσει την απεργία αλλα τελικά θα σπάσει τα μούτρα της. 3 συναδελφοι στράφηκαν εναντίον του σωματείου στελνοντας εξωδικα με την αιτιολογία οτι οι ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ είναι ακυρες διότι δεν γίνεται η ψηφοφορία με κάλπη. Το καταστατικό του σωματείου γράφει οτι οι ψηφοφορίες γινονται είτε με κάλπη ειτε με ανάταση χειρός.

Επισης υπάρχει ενταλμα σύλληψης του προέδρου του σωματείου και του γραμματέα και περιμενουμε να ερθει η αστυνομία να κάνει το εργο των αφεντικών τους. Στην συνάντηση του σωματείου σήμερα με τον υπουργό έπεσε ενα χαρτί το οποίο λέει οτι ο κος ΜΑΝΕΣΗΣ εχει πάρει άδεια να ξεκινήσει την δημιουργία λιμανιού απέναντι απο το εργοστάσιο. Στα χαρτιά λέει οτι αυτή τη στιγμή δουλευουν 420 άτομα 24 ώρες 365 μερες το χρόνο.
Ο υπουργός “εκπληκτος”(χαχαχαχα) δήλωσε άγνοια και οτι θα ενημερωθεί περί του θέματος και θα συναντηθεί με τον ΜΑΝΕΣΗ την Πέμπτη.Αυτό το εχουμε ξανακουσει τον τελευταιο μηνα αλλες 2 φορές. Αυριο θα παμε ολοι στην Κηφισια με αρκετο κοσμο απο ολη την εργατικη ταξη. Θα στησουμε αντισκηνα εκει (αν δεν εχουμε παρατραγουδα στην πυλη).

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ! ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ! Ο ΜΑΝΕΣΗΣ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙΓΕΤΑΙ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΩΣΕΙ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ.
http://redflyplanet.blogspot.com/2012/02/blog-post_9027.html#more