Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Πέρασε ο εφαρμοστικός, για Ταμεία, φαρμακεία και γενόσημα...

Εγκρίθηκε με 213 ψήφους υπέρ, 58 κατά και 12 παρών, ο εφαρμοστικός νόμος αρμοδιότητας υπουργείων Εργασίας και Υγείας. Δεκτός κατά πλειοψηφία επί της αρχής και επί των άρθρων έγινε μετά την ονομαστική ψηφοφορία που είχαν ζητήσει ΚΚΕ και Λα.Ο.Σ., ο εφαρμοστικός νόμος που αφορά στην ενοποίηση των επικουρικών ταμείων, την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων και την κυκλοφορία των γενόσημων φαρμάκων. Το νομοσχέδιο υπερψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ενώ το ΚΚΕ δήλωσε όχι σε όλα, όπως και ο Λα.Ο.Σ. πλην του άρθρου 35 το οποίο υπερψήφισε, καθώς και ο ΣΥΡΙΖΑ, οι βουλευτές του οποίου ψήφισαν «παρόντες» μόνο για το άρθρο 89. Ειδικότερα: >>>





Ψήφισαν συνολικά επί της αρχής και επί των άρθρων 283 βουλευτές.

Επί της αρχής, ναι ψήφισαν 213 βουλευτές, 58 κατά, ενώ 12 δήλωσαν παρών.

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, μίλησε με πολύ σκληρή γλώσσα τόσο για γιατρούς όσο και για επιχειρηματίες του φαρμάκου και φαρμακοποιούς και είπε ότι δέχεται πόλεμο από οργανωμένα συμφέροντα, για να προσθέσει ότι σε αυτά τα συμφέροντα δεν πρόκειται να κάνει πίσω «ούτε ένα εκατοστό» και έδωσε σαν απάντηση τα 2 δισ. ευρώ της μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης μέσα σε ένα χρόνο.

Εν τω μεταξύ, από σήμερα 1η Μαρτίου οι φαρμακοποιοί Αττικής, Πειραιά και Αχαΐας κόβουν την πίστωση στους ασφαλισμένους των Ταμείων που τα χρέη του ξεπερνούν τους τρεις μήνες.

Επιπλέον, οι φαρμακοποιοί απειλούν ότι θα κλείσουν τα φαρμακεία τους από την Τρίτη 6 Μαρτίου, χωρίς διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα, πρόταση την οποία προτίθεται να καταθέσει το προεδρείο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής στη Γενική Συνέλευση του κλάδου τη Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.
Μην ξεχνάς, ότι τα σχόλια, υπάρχουν για έκφραση γνώμης, άποψης, διάλογο και ακόμη για ιδέες και προτάσεις.
Εννοείται ότι εδώ δε βρίζουμε και δεν προσβάλλουμε κανέναν, κυρίως τους συνομιλητές μας, που είναι απλοί πολίτες, σαν εμάς.
Πάντως, αν κάτι «πάει στραβά», η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Αν κρίνεις ότι θα συμμετέχεις με σχόλια σ’ αυτό το blog, καλό είναι (όχι υποχρεωτικό πάντως), να χρησιμοποιείς ένα ψευδώνυμο, για να «γνωριζόμαστε» και να συζητάμε καλύτερα…

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ